arnebjohansen Skrevet 26. november 2006 Del Skrevet 26. november 2006 (endret) .............................. Endret 28. november 2006 av arnebjohansen Lenke til kommentar
Matias Skrevet 26. november 2006 Del Skrevet 26. november 2006 Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor O julebord med din glede Endelig julebordsesong tenker mange. Hva ville jula vært uten? Folk nå til dags må jo ha en god grunn for å løfte på seg, nemlig drikke! De gjør hva som helst, stiller opp uansett sykdom, alder, vær eller føre. Full fest med allsang, underholdning og hyggelige partnere. Vel vitende om at drikken er gratis og temaet rundt lunsjpausen på mandag. Forberedelsene begynner allerede i juli, da de ansatte begynner å snakke om hvor festen blir, hva som blir servert og hvem som kommer til å finne hverandre før kvelden er omme. Som oftest veit de det på forhånd, siden firmaet neppe vil bryte med tradisjonene og by på pølse og potetstappe som en ny vri. Det eneste de trenger å lure på, er om herr Hansen og tante Guri havner i hendene på hverandre før eller etter desserten. Sesongen starter for alvor tidlig i november. Hele landet deltar og det blir en eneste stor kamp om hotellene, restaurantene og plassene. Firmaer og foreninger over hele landet får sjansen til å samles rundt bordet med sine edle kollegaer sammen med pinnekjøttet, ribba og spriten! Vil man ikke være med, så må man regne med en spørrekonkurranse blant kollegaer. Er du asosial kanskje? Eller er vi ikke bra nok? Dette er jo høydepunktet gjennom hele året blir det gjentatt. Hvem vil vel gå glipp av gratis drikke? Eller underholdningen? Er nok allikevel ingen det nei. Vel fremme på julebordet forsyner du deg med ett par velkomstdrinker og begynner så smått med litt småprating med kollegane dine. Du blir fort minnet på at all form for drikke er gratis, henter to nye velkomstdrinker og prøver å skjule den ene ved å gå på toalettet å kaste den i deg. Videre forsyner deg rikt med ribbe og surkål, men kommer plutselig på at den nye kjolen skal vare et par uker til, og kommer til fornuft. Velforsynt ligger godt over halvparten igjen, og siden surkålen var litt i det sureste laget lot du det ligge igjen. Kaste mat hjemme? Ikke snakk om, men her? Gledelig. Videre utpå kvelden da alle har fått litt for mye innabords forsvinner alle hemninger. Mens servitøren har begge beina trygt planta på jorda, så har herr Hansen sovnet under boret mens tante Guri har begynt å prate med seg selv. Bedre blir det ikke når Elin skal finne igjen skoene sine som ”datt av henne” i følgene henne selv. Det blir litt i alle kriker og kroker, men blir tilslutt funnet under boret ved plassen hennes. Klokka nærmer seg 2. På tide å komme seg hjem tenker du. Men det blir ved tanken, da din festbestemte partner tenker i helt andre baner. Du begynner å gi små hint som å se på klokka, gjespe litt, komme med halv setninger som; ”Nei, det er vel på tide å…” og ”Jøss, er klokka…”, men blir fullstendig oversett. Så begynner du å lete vesken din. Du finner den tilslutt under bordet, der herr Hansen har prestert å ruge litt på den. Innen den tid er allerede klokka blitt halv 3, og du begynner å bli litt småsur. I tillegg er veien hjem lang, og siden du har drukket og det ikke er en drosje i nærheten tar du beina fatt og begynner å småvingle hjemover. Du fryser og angrer på at du ikke kjøpte en kjole med litt lengre armer. Vel hjemme igjen husker du så vidt å fjerne sminken før du stuper til sengs, vel vitende om hva som blir det store samtaleemnet i lunsjpausen på mandag. Så hva er ikke bedre enn småbrisende mennesker i alle aldre sjanglende på vei hjem. Drikken var gratis og så var maten. Det var vel kanskje tatt av i litt feil retning? Før, da julebordet oppstod rundet middelalderen, la folk Norge rundt ut mat slik at fattige og omstreifere kunne forsyne seg. Men slik er det ikke lenger. Nå legger firmaer og foreninger rundt omkring i kjære Norge ut fett og sprit til alle sine kjære ansatte. I håp om å lage en mer sammensveiset gjeng og se sine ansatte fra flere forskjellige sider etter femogtjue velkomstdrinker og sytten fat øl. -------------------------------------------------------------------------------------------------- Gikk raskt igjennom å markerte skrivefeil eller ting som jeg ville ha omformulert. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå