Gå til innhold

Minitest: Bzerk Miditower m Display


AndersT2

Anbefalte innlegg

Satte sammen en PC for en kompis, og brukte da Bzerk sitt kabinett.

 

Her er noen + og - med det kabinettet

 

Første ett bilde (Tok dessverre ingen under byggingen, og bruker Microplex sine bilder).

 

BZCA550BBNF_380.jpg

 

Kabinettet er såkalt skrueløst. Det eneste som egentlig trengs å skrues ned er hovedkortet og ekspansjonskortene, skjermkort, lydkort osv.

 

Harddiskene sitter pent i en egen ramme, og festes enkelt med egne plast braketter og skyves inn på plass, dette fungerer utmerket.

 

Det samme skulle skje med DVD-brenneren, en helt normal fra Nec, som så vidt jeg skjønner har standard feste anordninger. Når jeg monterte på brakettene så fungerte dette greit, helt til jeg skulle montere på fronten av kabinettet igjen. For i fronten av kabinettet så sitter det ferdige DVD-deksler, slik at alt ser penere (slik som Lian-Li bruker). Men når det kun finnes en måte å sette feste brikkettene på DVD-brenneren, og da kan ikke dekselene sitte i. Dermed måtte denne skrus fast.

 

Men det som irriterer mest med kabinettet er alle kablene som kommer fra front panelet. På dette sitter det ett kult displat, med masse info, temp styringer osv. Men alle ledningene kommer separate. Heriblandt 5-6 følere. Noen er merket, andre var ikke.

 

Lederne for start, reset, dioder osv, var greie nok, selv om noen av dem var separerte, og ikke hele plugger. USB utgangene i front kom i enkelt vis, og ikke ferdig satt på en brakett. Noe som gjør bruk av disse meget irriterende, da man må lese HK manualen meget nøye, og være enda nøyere når man setter de på. Heldigvis hadde Asus som vi bruke lagt ved en overgang for slike problemer.

 

Også i fronten så sitter det en Firewire og Lyd og Mic utganger. Disse kommer med plugger for montering bak på I/O platen på HK. Dette funker ok da det følger med egen brakett for gjennomføring av kabinettet.

 

Men alle de kableme som kommer fra fronten, så er fronten vondt å få til å sitte ordentlig igjen, og med det store vinduet i siden, så ser det ekstremt rotete ut med alle de løse kablene osv. Og hvis man funner ut at man vil sette en vifte bak Harddiskene, enten bak på HDD holderen, eller i fronten ved ett senere tidspunkt, så må man plugge vekk alle kabler til fronten, siden disse ligger over HDD holderen som MÅ ut. Å montere inn ny HDD er ikke noe problem da denne skyves inn fra siden.

 

Men hvis man ser bort fra det negative så er kabinettet ellers bra nok. Plastikk følelsen er stor, men alt er meget solid bygget. Og de tingene man ofte tar fra hverandre, sidedør og HDD holder, er festet med tommelskruer.

 

Det er plass til 2 120mm vifter. En i front, og en bak. Samt 1 80mm på harddiske holder. Og 2 80mm på døren. På den ene dør plassen så er det montert en trakt for CPU viften, som funker bra med en standard Socket 775 vifte, eller andre lavt byggende kjølere. Større kjølere så må denne fjernes.

 

Dessuten er prisen ikke så allerverst på kabinettet.

 

PLUSS:

 

+Pris

+Solid Bygget

+Skrueløst (for det meste)

+Gode løsninger

+Mulighet for meget bra kjøling

+Utseende. Ikke altfor flashy, men ikke altfor konvensjonelt heller.

+Bærehåndtak

+Godt display

 

MINUS:

 

-MYE ROT MED KABLER FRA FRONT PANEL

-MYE ROT MED KABLER FRA FRONT PANEL

-MYE ROT MED KABLER FRA FRONT PANEL

-MYE ROT MED KABLER FRA FRONT PANEL

-MYE ROT MED KABLER FRA FRONT PANEL

-MYE ROT MED KABLER FRA FRONT PANEL

-Drev feste kolliderer med front deksel

-Føles litt plastikk.

-Dårlige og løse gummiknotter som bein.

 

Konklusjon:

 

Jeg kan godt anbefale kabinettet, ikke noe problem der, men det eneste man må være ops på er at noe av monteringen kan være knotete. Og at man må belage seg på å bruke MYE tid på å få all kablingen til å se pent ut. Noe man nesten må pga det store vinduet.

 

 

 

Her er noen flere av Microplex sine bilder av kabinettet:

 

Ett ribbet kabinett.

bzca550bbnf_1651_380.jpg

 

 

Her ses noen av kablene fra front panelet i bunn, men i virkeligheten så ser det enda verre ut

bzca550bbnf_1652_380.jpg

 

Litt om front displayet, kabinettet er finest i sort utfølelese spør man meg

bzca550bbnf_1650_380.jpg

 

Verktøy esken som følger med. Legg merke til de fire grå gummiknottene til høyre, det er beina til kabinettet. Det følger også med div skruer, og noen gule gjennomsiktige plast biter jeg ikke skjønte noe av. (Midt på til venste)

bzca550bbnf_1649_380.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...