Gå til innhold

For lave strafferammer i norge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Med tanke på både beskrivelsen og dommen kan jeg ganske lett anta at dette drapet var uten overlegg. Kriminelle handlinger uten overlegg synes jeg ikke burde straffes for hardt. Det har ingen prevantiv effekt, samt at en persons liv burde ikke bli helt ødelagt av et dårlig valg.

 

Jeg har tidligere uttalt at jeg er for rehabilitering fremfor straff.

 

Da mener jeg det er bedre at personen blir sperret inne hvor det ikke kan gjøre mer skade på samfunn og ikke minst mennesker.

 

Denne kan jeg ikke si meg enig i. Samfunnet kan ikke bare låse vekk de uønskede; det vil bare ikke være rett.

 

Neida, for all del. Den kriminelles liv er allerede ødelagt, og det har han klart helt fint selv. Han gjør absolutt ingen nytte for seg, og med tanke på siste tids hendelser (mye som har skjedd) ser det ikke ut til at det kommer til å forandre seg nevneverdig. Hadde det finnes organer og rehabiliteringer som faktisk ville hjulpet denne personen på rett kjøl, så for all del. Men dette har jeg enda til gode å se, selvom mange rehabiliteringer har vært inne i bildet. Hva står igjen da?

 

Rehabilitering for å ha tatt et liv syntes jeg høres feil ut. Blir litt sånn: "Har du tatt et liv du da, stakkars. Vi skal hjelpe deg", for å sette det på spissen.

Straff syntes jeg det må være for en så brutal kriminell handling.

 

Helt enig i at man ikke skal låse vekk de uønskede. Men når det gjelder dette tilfellet har den kriminelle inget ønske om å bidra med noe som helst, annet enn å lage kvalme for samfunnet og folk rundt seg.

 

Gi meg et organ som virkelig klarer å hjelpe slike mennesker på rett kjøl, så er jeg all in for it. Men denne rehabiliteringen bør komme etter en passende straff. 6 år for å etterlate 3 unger uten mor og en stefar som drepte moren og er alkoholiker er for lavt. Jeg syntes et menneske er mer verdt enn som så.

 

Ikke misforstå meg, jeg skjønner godt hva du mener, og er tildels enig :)

Lenke til kommentar

theck1: jeg er heilt enig med Otth at overlagte drap bør straffes mye hardere enn drap uten forelegg.

 

Jeg kjenner til altfor få detaljer angående den saken du tar opp, og er jeg mener at dersom en har opptrått svært uaktsomt med døden til følge for en annen person, skal dette tas til følge, menman kan likevel ikke begynne å snakke om strafferammer som blir gitt ved drap ved overlegg.

 

Personer som er gjengangere innenfor å opptre svært uaktsomt, kan bli straffa hardere ved å ha blitt dømt gjentatte ganger.

Endret av lpride
Lenke til kommentar
Med fare for å røpe alt for mye, handler det om en som har slått ihjel et menneske til døde i fylla mens den personen var meget syk.

 

Det høres veldig brutalt ut slik du putter det, men det er altfor vanskelig å komme med en konkret domsvurdering her. (Hvilket jeg ønsker å presisere nok ei gang mtp på mitt første innlegg).

 

Jeg har en del spørsmål jeg kunne ha stilt deg om denne saken, men siden du ikke ønsker å gi ut detaljer, noe som er forståelig, skal jeg ikke spørre deg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...