Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Skikkelig barbering av ansiktet


nomore

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har i alle år siden eg begynte å barbere meg brukt maskin av varierende kvalitet. Men har enda aldri blitt skikkelig fornøyd, men samtidig har eg hatt litt "redsel" for å bruke barberhøvel av fare for å skjære meg selv.

 

Men nå er eg lei av å bruke masse penger på barbermaskin. Ca hver 2 år kjøper eg ny, og da som regel en til mellom 800 - 1900(siste kostet 1900). Men eg opplever lite forskjell mellom de, og etter 2 år føler eg at det tar lite av skjegget(ja, eg renser og smører de).

 

Så nå har eg gått til innkjøp av Gillette Mac3 Turbo med tilhørende barberskum.

 

Men så er spørsmålet: hvordan gjøre dette skikkelig? Mot eller med hårene? Langs ansiktsformen eller over? osv...

 

Som sagt, eg har kun brukt maskin :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mener du at selve høvelen skal trekkes rett ned i forhold til skaftet, i forhold til ansiktet eller himmelrettning ned?

 

Dersom du mener at barberbladet ikke skal trekkes sidesveis på selve huden er jo det noe som faller meg naturlig å ikke gjøre :)  men takk for påminnelsen :p

7312141[/snapback]

 

Rett ned i forhold til skaftet, men det faller natrulig å dra rett ned i forhold til himmelretning også.. Slik mine hår vokser ihvertfall.

 

Lykke til :thumbup:

Lenke til kommentar

Først å fremst skal huden være myk og fuktig før du begynner, barber deg helst rett etter dusjing. Om man barberer med eller mot hårene er en smaksak, det velger du helt selv, selvom alle oppegående folk naturligvis barberer mot hårene :p . Etter barbering skyller du ansiktet i kaldt vann.

Lenke til kommentar

Eg har barbert med maskin i... tenke... ca 7 år allerede, så åpne porer i ansiktet er naturlig nok viktig... Og aftershave har eg også brukt, og ikke minst så er huden vandt til selve barberingen...

 

Men nå har eg tatt jomfru turen med høvelen... å fy f***... snakk om perfekt resultat! Det var jo egentlig veldig rett frem, men eg trenger nok litt tid til å venne meg til tanken med kniv mot ansiktet, og selve følelsen av å dra den over alt på huden.

 

Men eg er imponert over hvor glatt det ble i forhold til maskin. Eg tror eg trygt kan si at eg nedgraderer barbermaskinen til intimområdene(så sparer eg litt på hårfjerningskrem :p )

 

Kaldt vann på høvelen var jo et godt tips, og i ansiktet. Har alltid brukt varmt, men en gang innimellom har det vært litt irritasjon...

 

For øvrig har eg to problemområder i forhold til ansiktsform og skjegg. Det er på hver side av adamseplet, og rett under bakkjeven. Der har det alltid vært vanskelig å få bort alt skjegg, og det har alltid klart å lure seg til noen strå, som faktisk har klart å bli litt lengde på. Disse tok høvelen uten problem. Det virket faktisk for lett... hurra..

 

Eg er nå konvertert :p

Lenke til kommentar

1: Hvis det er gilette sin gel du bruker, holder det med en gelklump på størrelse med to erter

2: Pleier å barbere meg umiddelbart etter påføring

3: Sikkert ikke farlig da det ikke er merket om det på boksen, anbefaler derimot ting ifra kjøleskapet for de største smaksopplevelsene

Endret av JacEr
Lenke til kommentar
Men nå har eg tatt jomfru turen med høvelen... å fy f***... snakk om perfekt resultat!

7312439[/snapback]

Jepp, høvel er uovertruffent :thumbup:

 

Og så føler man seg mye 'renere' etterpå synes jeg.

 

Men du må nok regne med en innkjøringsperiode før teknikken sitter helt - og huden blir kanskje litt touchy til å begynne med. Men når du først er vant til det er høvel supert.

Lenke til kommentar

Har lest om barbering og sett et program på tv2.. sånn guide sak :\

For lenge siden, da en professionel barberer sier at man alltid skal babere med skjegget. Visst man ikke gjør det, vil det etthvert begynne å vokse i alle retninger, altså det blir ikke no pent.

 

Men helt klart.. enig, barberer man oppover blir det mye smoothere med det første... jeg har for min del alltid brukt høvel, aldri maskin.

Lenke til kommentar

Man skal barbere seg med skjegget. Merk at jeg sier med, ikke opp, ikke ned, ikke til siden men MED.

Dette er fordi skjeggveksten er ikke lik på hver eneste person.

Barberer du mot hårene med en ikke så sylskarp høvel, vil hårene vokse inn i huden, eller snu rettning. Det du kan ende med er masse nupper/kviser der du har barbert deg, stygg skjeggvekst og jenter som ikke liker deg (Tøft, men sant.).

Lenke til kommentar

Etter et par dager må eg innrømme at teknikken ikke helt sitter, men er på vei ;)

 

Og hva med, mot eller rundt skjegget angår, føler eg så langt at det er "riktig" for meg å følge ansiktsformen. Da både føles det korrekt i forhold til når bladet går over ansiktet, og ser korrekt ut i forhold til retningen skjegget vokser. Og tar eg det motsatt retning ser det ikke ut til at mer skjegg blir tatt, men heller at huden blir mer irritert.

 

Ut over dette merker eg ingen irritasjon eller ubehag fra huden. Men eg tror direkte dette er pga eg har barbert med maskin i flere år. Mao, huden er ikke helt fremmet for stussing...

 

Dessuten var det enklere å stusse rundt geiteskjegget mitt med høvel, en med maskin... nok en bonus :p

Lenke til kommentar
Har i alle år siden eg begynte å barbere meg brukt maskin av varierende kvalitet.

7311836[/snapback]

Du gjør rett i å kjøpe høvel istede. Bruker du maskin får du så tett skjeggvekst med tiden, sånn tett i tett. Det ekke noe fint.

 

Jeg har brukt høvel og skum bestandig. Bare vær forsiktig når du passerer munnviken, lett å skjære seg der, og når du passerer nederst på haka er det også lett å skjære seg. Brrr, har skjært meg endel ganger. Jeg blør hver gang, hehe. Men det er effektivt med høvel, bare den er skarp.

Endret av Databamse
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...