Gå til innhold

Er skriveren din en industrispion?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Dersom en skriver benyttes til eksempelvis å lage en falsk kvittering, som videre brukes i en forsikringssvindel, kan forsikringsselskapet i samarbeid med en politimyndighet gå til leverandøren av skriveren og finne ut eieren av skriveren som kvitteringen ble utskrevet på.

 

Så lenge brukaren ikkje har registrert skrivaren sin hjå leverandøren med den vanlegvis plagsomme medfølgjande programvara, er det vel ikkje lett. Kjøp skrivaren på ein butikk ingen kjenner deg, betal kontant, ikkje ei sjel som vil klare å finne ut kven som eig skrivaren.

Lenke til kommentar

Dette er jo gammelt nytt. Jeg jobber som IT-sjef på et stort trykkeri hvor vi har flere digitaltrykk "skrivere" fra Xerox og vi fikk faktisk vite dette av Xerox for over 6 år siden. Var visst et krav fra amerikanske myndigheter som ville kunne spore forfalskning av penger. De fleste digitale kopimaskiner har også inne programvare som hindre kopiering av visse blå/grønne toner som brukes mye i pengesedler. Husker en sak hvor vi skulle kopiere ett kart for en kunde og maskinen nektet. Løsningen ble å snu det på hodet, da fikk vi plutselig lov å kopiere det :hmm:

Det er jo bare bunnen eller siden av arket som blir merket, og om man har semiproft utstyr (f.eks. kjøpt på Binders for rundt 1000) kan man skjære vekk merkene.

 

 

Arcade

Endret av arcade
Lenke til kommentar

Er nok bare en av mange teknikker for å hindre ulovligheter ja :) Det er jo seriøst ikke andre en snuskete trykkeri som har noe å skjule, som nevnt lenger oppe er det UMULIG å spore kjøper om han betaler kontant uten å registrere seg, og om de registrerer seg, så må elektronikkbutikken være behjelpelig med å opplyse om alle som har kjøpt den aktuelle printeren, ettersom serienummer leveres ut vilkårlig.

Lenke til kommentar
Er nok bare en av mange teknikker for å hindre ulovligheter ja :) Det er jo seriøst ikke andre en snuskete trykkeri som har noe å skjule, som nevnt lenger oppe er det UMULIG å spore kjøper om han betaler kontant uten å registrere seg, og om de registrerer seg, så må elektronikkbutikken være behjelpelig med å opplyse om alle som har kjøpt den aktuelle printeren, ettersom serienummer leveres ut vilkårlig.

7295275[/snapback]

 

 

Hva med feks. en kinesisk journalist som skriver et annonymt brev hvor vedkommende kritiserer kinesiske myndigheter, for så å skrive dette ut på egen printer? Folk i Kina kan risikere livet for slik kritikk..Det forundrer meg ikke om de samme myndighetene får tilgang til diverse registre hos printer produsenter.

Lenke til kommentar

La oss si at du går inn i butikken for å kjøpe skriver. Hvor sannsynlig er det at du forhandler registrerer deg, og spesiellt om du betaler kontant?

 

Hva om du lar være å sende inn registreringskortet som gir deg utvidet garanti eller hva det nå enn er godt for?

 

Hva om en kriminell bare kaster skriveren sin etter at den har tjent sitt formål, hva skal politiet gjøre da om de ikke klarer å oppspore skriveren? Har dette noen som helst hensikt om det er kjent i kriminelle miljøer?

Lenke til kommentar

For intereserte så kan man lese hva jeg skrev i en annen tråd (side 1) om dette:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...9&s=hardware.no

 

Men merk at dette gjelder nok stort sett laser baserte farge kopi og printere. Samt at noen merker fører nok spontante dots over hele arket istedenfor bare nederst på arket. Tonerpulveret begynner å få såpass liten diameter at dette ikke synes med bare øyet. Samt så er det som nevnt ikke for industrispionasje, for dottene angir kun mulighet til å spore maskinen. Primært når det gjelder dokumentforfalskning, pengeforfalskning etc.

 

Samt riktig som også nevnt at når man f.eks legger på sedler på en maskin så kan maskin ofte gjenkjenne dette og dermed ta en "feil" kopi eller nekte å kopiere i det hele tatt.

Lenke til kommentar
(...) De fleste digitale kopimaskiner har også inne programvare som hindre kopiering av visse blå/grønne toner som brukes mye i pengesedler. Husker en sak hvor vi skulle kopiere ett kart for en kunde og maskinen nektet. Løsningen ble å snu det på hodet, da fikk vi plutselig lov å kopiere det  :hmm:

7295156[/snapback]

Fargene endrer seg da ikke med retningen på kartet? Jeg vil tippe at det var et mønster som kopimaskinen (feilaktig) kjente igjen, muligens noe lignende EURion. Prøv forresten å scanne en hundrelapp og åpne den i nyeste Adobe Photoshop. Da får du klar beskjed om at dette får du i alle fall ikke lov til å skrive ut!

Fra wikipedia:

Users of recent versions of image editors, such as Adobe Photoshop or Paint Shop Pro, discovered that these also refuse to print banknotes. According to an article in Wired magazine, the banknote detection code in these applications, called the Counterfeit Deterrence System (CDS), was designed by the Central Bank Counterfeit Deterrence Group and supplied to companies such as Adobe as a binary module. However, experiments by Steven J. Murdoch and others showed that this banknote detection code does not rely on the EURion pattern. It detects other features of banknote designs that have yet to be described in public.
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...