Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Noen skylder meg penger


Sewero

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det du derimot kan gjøre er jo å prøve forliksrådet. En forlikskage behandles vanligvis av forliksrådet i den kommunen hvor innklagede bor eller har forretningssted.

 

Det er en fordel at klagen inngis skriftlig, men det er også mulig å fremsette den muntlig ved personlig fremmøte. I forliksklagen må det kort angis hva som kreves og grunnlaget for dette, samt utførlig navn og adresse til innklagede.

 

All viktig informasjon og dokumentasjon må vedlegges.

 

Jeg kan godt være behjelpelig med å skrive slik forslag til forliksklage for deg.

 

Men forliksklage for å få igjen 1500 kroner kan jo være lite hensiktsmessig da rettsgebyret som må betales av innklager koster rundt 800-900 kroner om jeg ikke tar helt feil, og må forskuddsbetales. Om motparten din derimot skulle bli dømt i forliksrådet vil det være han som måtte bære sakens omkostninger. Om du taper er du både 1500 + rettsgebyret fattigere.

 

Men dette får være en vurderingssak.

Endret av Iudex
Lenke til kommentar
Iudex: Må det fremlegges noen som helst dokumentasjon på at vedkommende har fått låne penger av deg? I de fleste tilfeller når man låner bort penger til mer eller mindre bekjente skriver man jo ikke akkurat gjeldsbrev. Og uten dokumentasjon blir det jo bare ord mot ord?

7284134[/snapback]

 

Forliksrådet vurderer jo saken ut fra de opplysningene som foreligger, og avgjør på bakgrunn av dette om det her -er- en sak. Det finnes nok utallige eksempler hvor kompiser osv er blitt innklaget til forliksrådet grunnet lån / gjeld. Det får være opp til den som har penger utestående å avgjøre om forliksrådet er rette førsteinstans.

 

Den det gjelder kan jo også gå til rettslige skritt for å inndrive disse pengene dersom han mener det klart foreligger brudd på betalingbetingelser m.m. Dette ved at kravet går til inkasso. Om kravet ikke blir innfridd ender det som regel i forliksrådet så det får være en vurdering om man vil ta saken direkte dit istedenfor.

Lenke til kommentar

Kan bli ei trivelig jul når du har anmeld mamma til politiet for svindel, samt dratt henne inn til forliksrådet. Spørs bare om ikke det blir kald ribbe på deg i år.

 

Mitt råd til deg: Ikke ødelegg forholdet til moren din enda mer. Avskriv pengene, eller gi henne et kort i julegave hvor det står at du glemmer pengene og at du er glad i henne.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...