BeachDumb Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 Hvordan kan det ha seg at man ikke trenger å tenke på "best før" datoen når man skal lage rømmevafler. Og hvordan kan det ha seg at sur rømme er bedre i vafler enn rømme som ikke har gått ut på dato? Kilder: http://tradisjoner.no/oppskrift2426.html http://no.wikipedia.org/wiki/Rømme Lenke til kommentar
Dorothy Skrevet 18. februar 2007 Del Skrevet 18. februar 2007 Hvordan kan det ha seg at man ikke trenger å tenke på "best før" datoen når man skal lage rømmevafler. Og hvordan kan det ha seg at sur rømme er bedre i vafler enn rømme som ikke har gått ut på dato? Kilder: http://tradisjoner.no/oppskrift2426.html http://no.wikipedia.org/wiki/Rømme 7282931[/snapback] Kanskje det er så de skal bli mer 'sprø' altså ikke lefsete. Er i hvertfall det jeg har hørt. Lenke til kommentar
Tunky Skrevet 19. februar 2007 Del Skrevet 19. februar 2007 Sur rømme, ja. Du må vel ha i noe basisk så det blir nøyralisert, eller? Lenke til kommentar
Vibeke S Skrevet 20. februar 2007 Del Skrevet 20. februar 2007 Rømme er jo surt allerede! Så så lenge den ikke er muggen går det nok bra. Men hvorfor det smaker bedre vet jeg ikke. Kanskje fordi det er enda mer "rømmete"? Man kan forresten bruke sur melk når man baker brød også. Lenke til kommentar
Wlffrsether Skrevet 20. februar 2007 Del Skrevet 20. februar 2007 Det kan jo være så enkelt at når melkeprodukter surner så dannes det mye god smak, på samme måte som ost, men at de bakteriene som dannes ikke bør spises. Disse vil jo naturligvis dø når man steker brødet/vaflene, så da er det jo bare en fordel å bruke melkeprodukter som er litt eldre og har mer smak. Jeg bruker selv å lage vafler når det er gammel rømme/vaniljesaus/kokosmelk i kjøleskapet som enten må brukes eller kastes, og de vaflene blir som regel mye bedre enn når vaflene lages av ferske råvarer. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå