password Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 Etter å ha brukt teflonpanne en god stund, begynner jeg å lure på om den gode gamle jernpanna var bedre.. Synes f. eks koteletter, løk og champignon ikke blir ordentlig stekt i teflonen, det blir bare visse felter som blir brune...Noen som har peiling på dette, og hva som er best...? (Driter i om det svir seg lettere i jernpanne, det er bare å følge med...) Lenke til kommentar
Haraldson Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 Teflon/annet glibelegg by a mile. Blir det ikke ordentlig stekt er det din feil, har aldri hatt problemer med teflon-steikepanner. Lenke til kommentar
perpyro Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 Etter tre år men støpjernspanne er jeg ikke et sekund i tvil om hva jeg foretrekker. Har før det brukt opp to titanpanner med 5 år garanti beregnet for stålredskaper. Etter trelativt kort tid er det hull på teflonbelegget og så er det bare og kaste den panna. Med støpejernspanne er aldri det et problem og at maten sitter litt fast fikses lett med litt mere smør som i sin tur gir maten litt mere smak. Der er kunn kona som er litt forbanna på malmpanna fordi den er så forbanna tung. Lenke til kommentar
Haraldson Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 Er for så vidt ikke noe problem å finne fram plast-steikespaden, perpyro. Lenke til kommentar
Ronny73 Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 Bruker selv bare teflon når jeg skal steke noe som ikke skal ha så mye varme og jernpanne når jeg skal steke "hardt". Teflon pannen blir ødelagt også, som jeg har hørt, blir gassen fra teflonpannen giftig hvis man har ekstremt mye varme på. Er nok riktig at den bare blir stekt på visse felter , jeg har overvarmet min teflonpanne og den har begynt å slå seg dermed ulik varme i pannen. Etter å ha brukt teflonpanne en god stund, begynner jeg å lure på om den gode gamle jernpanna var bedre.. Synes f. eks koteletter, løk og champignon ikke blir ordentlig stekt i teflonen, det blir bare visse felter som blir brune...Noen som har peiling på dette, og hva som er best...? (Driter i om det svir seg lettere i jernpanne, det er bare å følge med...) 7277803[/snapback] Lenke til kommentar
perpyro Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 Er for så vidt ikke noe problem å finne fram plast-steikespaden, perpyro. 7277839[/snapback] Plast er for pyser. Neida men står det at panna skal tåle stålredskaper så forventer jeg det også men det er nå meg da. Stortrives med malmklumpen min jeg. Smaken er som baken, den er delt. Lenke til kommentar
password Skrevet 13. november 2006 Forfatter Del Skrevet 13. november 2006 Stål stekespade er forsåvidt mer effekstivt enn plastspaden, men ikke avgjørende...En annen ting med teflonen er at smøret ikke fordeler seg så godt som i jernpanna..og ja, jeg MÅ bruke smør når jeg steiker pga smak..Til de fleste retter i allefall. Lenke til kommentar
Haraldson Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 (endret) (...) blir gassen fra teflonpannen giftig hvis man har ekstremt mye varme på.Kilde? Og hva definerer du som "ekstremt mye varme"? Er nok riktig at den bare blir stekt på visse felter , jeg har overvarmet min teflonpanne og den har begynt å slå seg dermed ulik varme i pannen.Jeg regner med at det er lettere å gjøre dette med teflonpanner enn med svære, tunge jernklumper, men igjen - det har jo ikke noe med teflon vs. jern sånn egentlig. Ikke noe problem å bare ta av panna før den buler pga. varmen. Endret 13. november 2006 av Mr.Berg Lenke til kommentar
JohndoeMAKT Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 Jeg er også en stor fan av støpejernspanner over teflon og andre tynne panner. En stor jernpanne får jevnere varme, tåler all slags redskaper og den ru overflaten gir bedre stekeskorpe. Det eneste merkelige jeg har opplevd med støpejernspanner er at den nye jeg kjøpte før sommerferien virker veldig tørr og fikk synlige flekker på overflaten etter to oppvasker mens vi hos fattern har et par 30-40 (?) år gamle støpejernspanner som er så fine at de kunne vært lagt i går. Det sto faktisk også at du måtte bruke veldig lite såpe når du vasker den, noe jeg syntes høres merkelig ut. Lenke til kommentar
Haraldson Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 JohndoeMAKT: Regner med at du husker å sette inn panna med olje innimellom? Lenke til kommentar
perpyro Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 (endret) De to pannene jeg hadde ble etterhvert linseforma i bunnen så de låg ikke riktig an mot platetoppen. Banka de ut av og til med fasongen kom fort tilbake. Missforminga skyldes at aluminium beveger seg mye mere i varme en støpejern gjør og derfor finner sin egen form etterhvert, noe malmen ikke gjør. EDIT: Man vasker ikke jernpanner, bare skyller de i varmt vann. Oppvaskmaskinpulver fjerner alt fettet og gjør de umulig og bruke de førsta gangene etterpå. Endret 13. november 2006 av perpyro Lenke til kommentar
gorber Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 Jernpanner for ever!! Har brukt opptil flere teflonpanner av forskjellig sort, og det eneste de har til felles er at teflonen alltid blir ødelagt. Jerngryter syns jeg og er overlegne til store gryteretter eller lignende. Lenke til kommentar
JohndoeMAKT Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 JohndoeMAKT: Regner med at du husker å sette inn panna med olje innimellom? 7277990[/snapback] Har gjort det et par ganger og det løser saken til neste gang den blir vasket, men som sagt, hos fattern har vi tre støpejernspanner som han varmer opp, slenger enda varm inn i den kalde springen, skrubber ned med mye Zalo og legger til tørk uten å noen gang vedlikeholdt de, og slik er de altså brukt i minst to tiår. Så jeg syntes det er litt merkelig at min nye panne ikke tåler samme bruk. Lenke til kommentar
Haraldson Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 (endret) Husker muttern kjøpte seg ny, antik jernpanne hos en skikkelig original kremmar, så det er godt mulig at de gamle jernpannene er bedre... Ikke vet jeg. Endret 13. november 2006 av Mr.Berg Lenke til kommentar
perpyro Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 Både min mor og min far sverger til støpejern. Ho mor fikk til og med panna si glassblåst en gang for at den skulle se pen ut, gjett om den var ubrukelig i flere uker etterpå. Lenke til kommentar
Ronny73 Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 (endret) Fant denne ,noe av det samme som jeg har hørt. Blir vel ikke helt relevant hvis man står og steker maten til dagelig , men kansje hvis man glemmer stekeplaten. Som man ser av dagblad siden så er forskere uenige. (...) blir gassen fra teflonpannen giftig hvis man har ekstremt mye varme på.Kilde? Og hva definerer du som "ekstremt mye varme"? Er nok riktig at den bare blir stekt på visse felter , jeg har overvarmet min teflonpanne og den har begynt å slå seg dermed ulik varme i pannen.Jeg regner med at det er lettere å gjøre dette med teflonpanner enn med svære, tunge jernklumper, men igjen - det har jo ikke noe med teflon vs. jern sånn egentlig. Ikke noe problem å bare ta av panna før den buler pga. varmen. 7277922[/snapback] Endret 13. november 2006 av Ronny73 Lenke til kommentar
Katiie Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 Jeg er en tilhenger av teflonpannen. Den duger til sitt formål og er enkel å rengjøre. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 13. november 2006 Del Skrevet 13. november 2006 Jeg foretrekker støpejernspanna hver gang. Tar litt lenger tid å varme opp og man må være litt mer nøye med smørning men synes den gir jevnere varme og bedre resultat Lenke til kommentar
Mads-b Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 (endret) Har en diger, tung og hardcore titanpanne her i huset. Har blitt så vant med den at jeg kan ikke lage mat på noe annet. Det setter seg bare fast i bunnen. Støpejern? Er det ikke en smule usunt med så mye smør i lengden? Greit nok at det er tykt, for det er fantastisk. (Panna vår har rundt 5mm tykkelse) Så slår den seg ikke så lett heller Panna tåler bra med juling, og jeg kan svi melk med den uten at noe sitter fast <3 Endret 14. november 2006 av Mads-b Lenke til kommentar
perpyro Skrevet 14. november 2006 Del Skrevet 14. november 2006 Selv med teflonpanne brukte jeg smør men ikke for å smøre med. Å f.eks. steike pannekaker i teflonpanne uten smør er en tris opplevelse. Pannekakene smaker som papp. Så uten smør smaker maten heller tørt. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå