Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Den store prevensjonstråden


Katiie

Anbefalte innlegg

Jeg vurderer å begynne på p-piller eller en annen form for prevensjon, men er ikke sikker på hva som er best. Jeg tenkte vi kunne ha en tråd hvor vi kommer med erfaringer og bivirkninger ved forskjellige prevensjonstyper.

 

Jeg har hørt mye positivt om en p-pille som heter Cerazette. Det har visst veldig lavt hormoninnhold og man slipper å ha mensen når man går på den! Noen som har prøvd denne? Og hva med p-sprøyte? Er det noe bra?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du liker sprøyter kan du ta P-Sprøyta. Den varer en god stund før du må ta en ny. Du kan ikke bruke den over lengre perioder i fare for å bli steril, men dette kan legene bedre enn meg.

 

Så lenge jenta ikke prakker på meg kondom gir jeg egentlig faan så fram til at hu ikke florerer med sykdommer og ikke blir gravid :)

Lenke til kommentar

Hmm, det står egentlig mellom p-sprøyte og p-piller. Det som er så fint med Cerazette, er at du ikke trenger å ta dem samme tid hver dag. De har tolv timers fleksibilitet eller hva jeg skal kalle det. Jeg er ganske glemsk av meg. Hadde jo vært deilig å bare kunne tatt en sprøyte og slippe å tenke noe mer på det. Vet dere om den har noen bivirkninger?

Lenke til kommentar

Nei, det er ikke mindre bivirkninger på sprøyte enn det er på p-piller. Dette varierer veldig fra person til person. Jeg har hørt om ekstreme bivirkninger på sprøyte, men ikke like voldsomme på piller.

Jeg er ikke villig til å ta sjansen på sprøyte. Den varer i ca 3 mnd, og tenk om du får feks helt ville blødninger av den? Da tar det 3 mnd før sprøyta er på vei ut av kroppen. Pillene kan du slutte med hvilken som helst dag.

Selv om du går på Cerazette så kan du ikke slingre med 12 timer, det vil gi dårlig sikkerhet. Sett på alarm på mobilen hver dag, det gjorde jeg før jeg kom inn i vanen med å ta dem hver kveld (tar dem om kvelden, ikke alltid jeg er våken klokka åtte om morran).

Eneste bivirkningene jeg har på Cerazette er verre temperament. Men det kan jeg jo styre ganske bra, så. Det er verdt det.

Lenke til kommentar

Legen min sa da jeg begynte med p-piller at hun ikke ville jeg skulle begynne med sprøyte siden da var stoffet i kroppen i 3 mnd mens med pillen kan man slutte på dagen om det ikke skulle være så bra for meg. De forskjellige typene p-pillene fungerer forskjellig fra person til person så det kan man ikke spørre andre om. Jeg fikk forferdelig med pms av trionetta og hørte at jasmin fungerte så bra på venninnene mine og byttet. De merker ingenting ved mens. Jeg har fått større smerter og psyken før mens er ikke blitt bedre...så du må nesten bare prøve noen...

 

Jeg vil gjerne støtte Juliess i at jeg synes det slingremonnet på de pillene ikke er bra og du bør heller sette på alarm på mobilen til du venner deg til det.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Hvorfor måtte du bytte? Høres jo rart ut at du ikke fikk informasjon om hva slags pille Loette er, men.

7330747[/snapback]

Jeg måtte bytte fordi jeg har hatt masse plager med cerazette, som urinveisinfeksjon ol. Nei, men det sto visst mellom den og yasmin. Så tror kanskje at det er noe av det samme.

Endret av kokos
Lenke til kommentar

Vel, jeg har ikke merka så mange bivirkninger egentlig. Bare litt humørsvingninger hvor jeg brått blir lett sint eller brått gråter! Men det er noe som kan takles! Det hjalp meg mot menssmerter hvertfall :) Og om du vil slippe mensen så er det vel som med andre p-piller. Det kommer an på hvilken type Loette du har. Hvis du har 28 så tar du jo piller hver eneste dag, men har du 21 så tar du piller i 3 uker også hopper du over ei uke.

Så som du sikkert skjønner for å slippe mensen hopper du verken over en uke (21pillers brett) eller tar de hvite pillene (28pillers brett), etter 21dager med piller så begynner du bare på nytt brett! :)

 

Dette ble kanskje litt innvikla, men jeg er ikke veeeldig flink til å forklare! :) Bare spør om jeg skal forklare bedre! ;)

Lenke til kommentar

Finnes også noe som heter p-stav for de av dere som ønsker langvarig prevensjon. Den settes inn i armen, og skal virke i 3-5 år eller noe. Koster 1600 kroner, pluss utgifter til innsetting. I tillegg finnes det en pillekur man kan ta for å sjekke bivirkninger før man setter inn the real deal, slik at man slipper å blåse 2000 kroner på ingenting.

 

Ingen typer hormonell prevensjon er 100% sikker, så med mindre man er i et fast forhold er det bare dumt å ikke bruke kondom i tillegg.

Lenke til kommentar
Ingen typer hormonell prevensjon er 100% sikker, så med mindre man er i et fast forhold er det bare dumt å ikke bruke kondom i tillegg.

7333431[/snapback]

Nåja! Legene på klinikken for seksuell opplysning i Oslo påsto at så lenge p-pillene blir tatt på riktig måte er dette prevensjonsmidlet enda sikrere enn kondomet. Det er riktig at du blir sikrere av å bruke både kondom og p-piller, men å si at det bare er dumt å ikke bruke kondom blir litt for drøyt. Skal du derimot beskytte deg selv og/eller partneren din fra kjønnsykdommer, er det dumt å ikke bruke kondom, ja. Sånn sett vil det nok være klokt å bruke kondom om du ikke er i fast forhold, men med tanke på beskyttelse mot graviditet skulle p-piller være godt nok.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...