Gå til innhold

Homofilt ekteskap hva mener dere?


Anbefalte innlegg

Man har jo det fine kapittelet om Sodoma og Gamorra da. Der Gud lot dødsengelen drepte en hel by fordi de hadde gått vekk fra å ha seg med kvinnene, til å bolle mennene.

Og rett etter det kapittelet har vi det om da Lot hadde sex med døtrene sine. På forhånd hadde han tilbudt de samme døtrene til en rasende mobb slik at de kunne voldta dem istedenfor englene som Gud hadde sentdt til Sodoma og Gomorra. Det å bruke bibelen som moralsk rettesnor er kanskje ikke alltid det smarteste.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg skjønner dog ikke hvorfor de vil inn et sted hvor det finnes så mange som ser ned på dem.

 

Tro det eller ei - men mange homofile er kristne, og føler dermed at et kristent giftemål er veldig naturlig :)

 

Kristendommen har gjennom tidene endret seg i takt med samfunnet, og forhåpentligvis er det bare et tidsspørsmål før de slutter å forskjellsbehandle folk på basis av levemåte.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Har til dags dato ennå ikke sett/funnet et fornuftig argument som taler imot ekteskap mellom folk av samme kjønn, så den logiske slutningen blir da at de selvfølgelig bør kunne gifte seg som alle andre.

7249651[/snapback]

 

Jo, men bør de kunne kreve å bli gift i kirka, av en prest? I bibelen står det jo klart og tydelig at homofili er en synd og skal straffes med døden. Selvsagt bør homofile få gifte seg, men bare ikke i kirka. Akkurat som at jeg, som ikke er medlem i statskirka, ikke burde få gifte meg i den samme kirka uten å melde meg inn.

 

Enig!

Det heter partnerskap(homofile) og ekteskap(hetrofile)

Endret av Sandwich
Lenke til kommentar

Jeg skjønner at mange kristne homofile vil gifte seg i kirken, men da må de kjenne de ulike menighetenes ståsted på dette punktet, og kanskje ikke velge den mest konservative? Det er jo alltid en god ide å vise hensyn, selv rundt den store dagen. Er man (personlig) kristen, så er det vel narturlig å gifte seg i kirken? Selv om det er litt underlig, som hvis en afrikaner vil være med i Klu Klux Klan.

 

Forøvrig mener jeg at homofile har rett til de samme juridiske fortrinnene andre gifte har, samme hva man insisterer på å kalle unionen. Det gjelder spesielt arverettigheter og ansvar for barn i det tilfellet at en av partnerne dør etc.

Lenke til kommentar

Om det er moralsk riktig at kristne diskriminerer homofile? Nei, men det er ikke poenget heller. Jeg gidder ikke ta stilling til hva folks tro innebærer. Folk kan tro hva de vil. Dersom flertallet av kirkene, ikke ønsker å innføre homofilt ekteskap synes jeg vi skal respektere det. Å påtvinge en religion noe, blir tull uansett grunnlag.

 

Dette er jo forutsatt at flertallet kristne er mot homofilt ekteskap. Er det omvendt, da blir saken annerledes. Alternative løsninger hvor de godtar giftemål i visse kirker er en mulighet dersom meningene er veldig delt.

 

Men uansett, så blir det galt å tvinge et trosamfunn til å godta noe de selv er i mot. Det håper jeg sier seg selv.

Lenke til kommentar

Vi må jo få kristendommen til å forandre seg i riktig retning?

 

Riktig for hvem? deg?

 

Problemet er at de ikke er et trossamfunn, de er en statlig institusjon. Har NRK rett til å diskriminere mot homofile, hvis flertallet som jobber der ønsker det?

 

Selvfølgelig er det et trossamfunn. At kirkene i Norge eies av staten betyr ikke noe annet enn at våre øverste støtter kristendommen med goder. Staten har ingen innflytelse på kristendommen som religion, og derfor ikke kirkenes ritualer og regler. Om staten ikke lenger er enig med de kristne, må de løsrive seg. Rett og slett fjerne statsreligionen.

 

Dette ble veldig grovt, og korrekt meg gjerne om jeg ikke har forstått systemet riktig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...