Geir M Skrevet 7. november 2006 Del Skrevet 7. november 2006 (endret) I denne tråden diskuterer vi mat som er bra å spise i treningssammenheng, da spesielt med tanke på bygging av muskler. Post gjerne oppskrifter på middager, tips til frokost, mellommåltider også videre. Ikke post generelle regler om ernæring her! Kun konkrete tips til måltider Starter tråden med et middagstips: Pasta med kyllingkjøttdeig: Handleliste 1 Glass Dolmio pastasaus 1 pakke kyllingkjøttdeig 400g(finnes på både Rimi, Meny og sikkert en rekke andre butikker) 200g Fullkornspasta av Durumhvete (Barilla har mye bra, kjøper min på Meny) Fremgangsmåte: Varm opp vann og kok pastaen i ~10 min.Hell bittelitt olje i en stekepanne og stek kyllingkjøttdeigen til den blir gyllen, hell så Dolmio pastasausen over og la det putre i ca. 2-3 min. Jeg synes dette smaker veldig godt. Videre er dette et veldig bra måltid for de som ønsker å legge på seg litt muskelmasse, da man både får en god del proteiner + masse høykvalitets trege karbohydrater. Jeg pleier å spise halvparten først, rett etter jeg er ferdig å lage maten. Så lar jeg resten stå i 2-3 timer, så varmer jeg det i mikrobølgeovnen, før jeg spiser resten. Det er greit å både poste retter som egner seg for deffing, eller bygging, så lenge måltidene er bra med tanke på fremgangen på treningen. Endret 7. november 2006 av geir_er_1337 Lenke til kommentar
Poor Leno Skrevet 7. november 2006 Del Skrevet 7. november 2006 Geir.... Jeg sitter her å sikler. Jeg kommer garantert til å lage retten i løpet av uken! Spiser du det samme dag som du trener? Eller dagen før..? Lenke til kommentar
McBitch Skrevet 7. november 2006 Del Skrevet 7. november 2006 Bland litt rapsolje i maten. Omtrent den sunneste oljen du kan få fatt i, og full i kalorier. Lenke til kommentar
Geir M Skrevet 7. november 2006 Forfatter Del Skrevet 7. november 2006 (endret) Geir.... Jeg sitter her å sikler. Jeg kommer garantert til å lage retten i løpet av uken! Spiser du det samme dag som du trener? Eller dagen før..? 7234410[/snapback] Av og til på samme dag av og til før, eller etter. Man trenger jo god mat hele tiden, da man så godt som konstant er i en eller annen restitusjonsfase. Endret 7. november 2006 av geir_er_1337 Lenke til kommentar
zling Skrevet 7. november 2006 Del Skrevet 7. november 2006 (endret) Tunfisksalat: 1-2 bokser tunfisk i vann 1 boks med mais 1 halv rødløk 2 tomater 1/3 agurk 3 fedd med hvitløk salat - jeg bruker ca en 1/2 isbergsalat 2 ss olivenolje/raspeolje Så har jeg en ganske usunn salat på lørdagen, må jo ha noe å se fram til... Skagenrøre: Majones - kjøp en dobbel pakke, men bruk bare 1 1/2 creme fraiche 1 løk - fin hakk reker - litt usikker på gr.vekt, men bruker litt over en halv pose.. dill - smak til Bland majones, creme fraiche og løk. Del rekene i 2 før du kaster dem opp i bollen. Smak til med dill. Spis dette sammen med ristet brød. Endret 7. november 2006 av zling Lenke til kommentar
Ol'H Skrevet 7. november 2006 Del Skrevet 7. november 2006 Tunfiskdelite! Du trenger: 2 bokser tunfisk 1/2 liter colalight 1x stavmixer Kaster alt unntatt stavmixeren i en 1L shaker, kjører stavmixeren nedi og VOILA! Enjoy! Lenke til kommentar
Ol'H Skrevet 7. november 2006 Del Skrevet 7. november 2006 Tomatotunfisk! 1 boks tomatbønner 1-2 kjøttpølser 2 bokser tunfisk Så mye ris du orker. Ta to bokser tunfisk og skyll dem godt i vann, bland dem så med 200-300g ris og en boks tomatbønner. Snitt så opp 2 pølser i terninger og stek dem lett før du blander dem med resten. Billigste og kraftigste gryteretten på markedet, å etter min mening en av de bedre Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 7. november 2006 Del Skrevet 7. november 2006 Varm kjøttboller i stekepanne samtidig som du koker en passende mengde spagetti. Når pastaen er ferdig og litt kjøligere, blander du inn litt valgfri olje (jeg bruker udo's choice). Enkelt og greit. Tunfisk og cola light? WTF? Det hørtes så rart ut at jeg nesten må prøve det ... Lenke til kommentar
Ol'H Skrevet 7. november 2006 Del Skrevet 7. november 2006 Ingen byggere med respekt for seg selv kan unngå og prøve noe slikt Lenke til kommentar
zling Skrevet 7. november 2006 Del Skrevet 7. november 2006 Tunfiskdelite! Du trenger: 2 bokser tunfisk 1/2 liter colalight 1x stavmixer Kaster alt unntatt stavmixeren i en 1L shaker, kjører stavmixeren nedi og VOILA! Enjoy! 7235447[/snapback] Sattan åå... hvordan fant du denne oppskriften?? Nesten så spiser maten til mamma istendenfor.. he he Lenke til kommentar
DNA Skrevet 7. november 2006 Del Skrevet 7. november 2006 (endret) Kylling og pasta: Du trenger: 500g pasta. en halv/hel kylling. Pasta saus. Masse karbs og proteiner! Endret 7. november 2006 av DNA Lenke til kommentar
bjs Skrevet 7. november 2006 Del Skrevet 7. november 2006 Det enkle er ofte det beste: Tunfisk og ris, så masse du har lyst på. Kok ris etter anvisning på pakken, bland med tunfisk. Evt. variasjon: Steik tunfisken og bland inn diverse krydder. Tunfiskomelett (smaker ikkje tunfisk): 3-4 egg 1-2 bokser tunfisk Bland alt godt sammen og steik på steikepanne i 10(?) minutter. Evt. noe krydder på toppen for litt smak. Noe litt mer tidkrevende, men urimelig godt - middag: 2 kyllingfileer 1 eggekvite ½ ts salt 1 ½ ss maizennamel 2,5 – 3 dl vann 2 ss Soyasaus 1 terning hønsebuljong 1 stor rød paprika eller 1 liten rød og 1 liten gul 1 purre 1-2 fedd kvitløk ½ dl olivenolje til steinking 1 liten ts Sambal Oelek Bland eggekviten, ½ ts salt og ½ ss maizennamel. Legg kyllingbitene oppi her og bland det Saus: Kok opp 2,5 – 3 dl vann og ta i 1 terning hønsebuljong så den smelter. Ha i 2 ss soyasaus, 1 liten ts Sambal Oelek og 1 liten ss maizennamel Skjær opp de andre ingrediensene. Steik kyllingen i 2 min, ha i paprikaen og steik i 2 min, ha i løk og steik i 1 min, ha i sausen og steik i 1 min. Serveres med ris. Lenke til kommentar
Xtra Skrevet 7. november 2006 Del Skrevet 7. november 2006 (endret) Hvordan smaker egentlig tunfisk rett ut av boksen? Må man ha det i en salat/lignende for at den skal smake godt? Tenker iom at tunfisk for seg selv, er latterlig billig (rundt 5-6 kroner). Har til nå kun brukt den i enkle salater osv. Noen erfaringer? F. eks som et måltid/lunsj på skole/før trening? hehe, må nesten prøve ditt forslag Hyrlen... hørtes meget godt ut Endret 7. november 2006 av Xtra Lenke til kommentar
Markaren Skrevet 7. november 2006 Del Skrevet 7. november 2006 Tunfisk rett i frå boksen smaker utrolig godt! Hver sin smak selfølgelig, men jeg liker det Problemet mitt er at når jeg først har fått sansen på noe, så spiser jeg alt for mye av det. Blir nesten kvalm når jeg tenker på leverpostei og tunfisk. Alt med måte! Lenke til kommentar
Geir M Skrevet 7. november 2006 Forfatter Del Skrevet 7. november 2006 (endret) Tunfiskdelite! Du trenger: 2 bokser tunfisk 1/2 liter colalight 1x stavmixer Kaster alt unntatt stavmixeren i en 1L shaker, kjører stavmixeren nedi og VOILA! Enjoy! 7235447[/snapback] Den var interessant! Tror nesten jeg skal prøve den, selv om jeg er litt skeptisk. Tips til frokost/mellommåltid: Handleliste: Tine Mager Kesam Fun Light og/eller Splenda søtningsstrø (Fullkornsmusli) Fremgangsmåte: Bland sammen ingrendiensene i en skål, tilsett ønsket mengde saft/søtningsmiddel og rør om til alt er blandet ut. Hvis man spiser den på denne måten synes jeg faktisk dette kan erstatte en usunn dessert. Smaker veldig godt, inneholder lite fett og kesamen inneholder hele 12% proteiner, noe som er ganske mye for et melkeprodukt. Som bonus får man med alle de andre gode tingene som er i melkeprodukter, tenker da på kalsium, riboflavin osv. Hvis man ønsker å gjøre dette til et mer komplett måltid (f.eks. en frokost som inneholder nok av både proteiner og karb.) kan man helle på med ønsket mengde av fullkornsmusli. Havrefras er også bra, men det har litt for mye karb. som er av sukkerarter og frasene er så store i forhold til vekten at det kan bli problematisk hvis man ønsker å få i seg en stor dose karb, blir liksom så lite kesam i forhold til havrefrasen (snakker av erfaring ) Begge disse to variantene av dette måltidet er både enkle, gode og ikke minst sunne. Annbefales! Endret 7. november 2006 av geir_er_1337 Lenke til kommentar
JoBBe Skrevet 7. november 2006 Del Skrevet 7. november 2006 For oss som bygger,så må vi jo få i oss nokk av ditt og datt,men kostholde kommer helt an på hvor høy fett preosent man har. Jeg har en lav fett prosent,så jeg eter veldig mye.Personer me høy fett prosent kan godt ta kostholde litt mere kuli (min erfaring iallefall) Det jeg gjør er å spise ordentlig til frokost og middag ( disse måltidene er jo de 2 viktigste ) Jeg spiser gjerne rester fra midag dagen før til frokost. Å til middag varierer jeg mellom gryterett m/ekstra ris og Lasagne ( jo mere kjøttdeig jo bedre) lager mest mulig å tar restene med på skolen (oxo som frokost) å spiser av det jevnt over hele dagen. Man bør oxo tenke på å få i seg nokk av tidligere nevnt "ditt og datt" , dvs,protein,karbohydrater, og kalorier.Jeg fikser dette med å ta kosttilskudd, Protein (whey) Kreatin (Cannor) og Weight Gainer (PF) . Når man har i seg så mye mat å kosttilskudd må man ikke glemme å trene hardt,hvis ikke blir du stor,men bare flesk =P Lenke til kommentar
Geir M Skrevet 7. november 2006 Forfatter Del Skrevet 7. november 2006 (endret) Nå har jeg gjort en del presiseringer i første post, da jeg innser at retningslinjene muligens kan ha vært noe uklare. Vi diskuterer ikke treningskosthold generelt her, men vi skal kun ta for oss konkrete tips til måltider Endret 7. november 2006 av geir_er_1337 Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 7. november 2006 Del Skrevet 7. november 2006 Jeg er tilhenger av omelett: Så mange egg du vil ha En spiseskje vann per egg Fyll: Her kan du bruke omtrent hva det skulle være som kan stekes. Perfekt til å kvitte seg med rester. Selv bruker jeg ofte pytt-i-panne fra Euroshopper, på den måten blir det bi-bi-billig. Smelt smør i en panne på sånn røflig middels varme. Pisk egg og vann sammen. Begynn med fyllet, og stek det nesten ferdig. Hell eggeblandingen over. Stek til omeletten er gjennomfast; det går fortere hvis du snur den, men mange foretrekker å la være. Det kan være spennende å eksperimentere litt med å spice opp eggeblandingen, en par-tre dråper tabasco er f.eks. ikke ueffent å slenge oppi. Lenke til kommentar
White Fox Skrevet 8. november 2006 Del Skrevet 8. november 2006 En skikkelig god og sunn middag: Varm opp tortilla-lomper eller pitabrød og fyll med følgende: Kabonadedig eller kylling Salat, tomat, mais agurk osv Ost Mager kesam Ketchup Her kan man putte i det man ønsker egentlig, alt etter smak. Mager kesam funker fint som en sunn erstatning for rømme. Lenke til kommentar
trillebår Skrevet 8. november 2006 Del Skrevet 8. november 2006 En skikkelig god og sunn middag: Varm opp tortilla-lomper eller pitabrød og fyll med følgende: Kabonadedig eller kylling Salat, tomat, mais agurk osv Ost Mager kesam Ketchup Her kan man putte i det man ønsker egentlig, alt etter smak. Mager kesam funker fint som en sunn erstatning for rømme. 7242859[/snapback] Nå er vel hverken tortillas, pita eller ost spess sunt da men.... godt kan jeg gå med på Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå