Gå til innhold

Beste Linux/Unix Brannmur?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Quote:


Den 2002-11-11 16:50, skrev Dan Hansen:

Hvorfor? Fordeler/ulemper? VPN? QoS? Antall samtidige sesjoner? Loggfunksjoner? SMS-varsling? Hastighet? Stabilitet? Remote-administration? osv osv ... - eller anbefaler dere dem bare fordi dere tilfeldigvis klarte å installere dem? :razz:


 

Smoothwall fordi navnet er så tøft...

 

Oppsann jeg glemte visst å si at det er dønnstabilt. Jeg aldri noensinne opplevd at det kræsjer. Har hatt det på en gammal pentium-boks i overkant av et år nå, og har kun boot i ny og ne ved oppgraderinger. Oppgraderinger er forresten en meget enkel prosedure. Idet hele tatt er den lett å amdinistrere gjennom sitt web-grensesnitt. Her har du full oversikt over alt fra porter og diverse logger til førsøk på inntrengning utenfra. Jeg skal være litt forsiktig med å uttale meg for tekninsk, da jeg ikke har kompetanse til å kunne gjøre det. Men for en amatør som meg funker SW perfekt. Den var lett å installere og er veldig enkel i bruk. Mesteparten er ganske intuitivt. Og skulle man stå fast finnes det selvsagt noen flotte knapper man kan trykke på for å få både offline og online-hjelp. Har sju maskiner oppkoblet med både Mac, win98, win2000 ,XP og linux.

Jeg har faktisk ALDRI hatt none problemer, og da kan man vel ikke si seg annet en meget fornøyd med produketet!

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-11-11 15:25, skrev Le Bastard:

Jeg lurer på hvilke brannmur som er best,


 

Brannmur i linux er ikke det samme som i windoze. I linux så har du brannmur (eller rettere sagt pakkefilter) innebygget i kjernen. Det eneste du trenger å gjøre er å sette opp regler.

 

I windoze så må du ha tredjeparts programmer (da brannmuren som følger med XP er latterlig), men det slipper du i linux.

 

Håper det kunne være til noe hjelp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...