Gå til innhold

Hvit steril bakgrunn- hvor skaffer jeg det da duh?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Tenkte på å begynne å ta portrettfoto's her i heimen, så jeg slipper å dra ned til studio hele tiden. Men hvor kjøper man en stor hvit steril bakgrunn? evt sort. evt rød.

 

Takk for hjelp.

vet dere forrsten om noen som har et billig studio-kit med blitzlamper o.l?

7223314[/snapback]

 

 

Metervare fra Ikea kan ikke det være en ide?

 

Ang. billig hjemmestudio så er det flere som anbefaler denne løsningen fra danske Silvan. Desverre ligger ikke orginalen på Silvans hjemmeside lenger, så lenken viser til Googles hurtigbuffer (uten bilder). Dersom du ønsker med bilder send en epost til webansvarlig hos Silvan jeg fikk da tilsendt orginalen med bilder :)

Endret av kimare
Lenke til kommentar

De fleste større fotobutikker har papir, som er det mest vanlige å bruke. Kanskje mest fordi det ikke er så farlig om den blir skitten. Tror det koster rundt 11-1200 for en liten rull på fotovideo. Oppheng mekker du selv.

 

Ellers duger det med et strøket laken eller slikt, for en hobbyfotograf. Og på ebay finnes det en mengde rimelige greier.

Lenke til kommentar

Det du er ute etter, er det som Runar snakker om - altså bagrunnspapir (eller kartong) på rull. Tjukkere og stivere enn vanlig papir, poenget med det er at du unngår alle krøller og bretter og får en jevn og myk overgang fra vegg til gulv. Finnes i ulike bredder og farger, mine er ca 3 m i svart, hvit, rød og blå, en fra HAMA (Hintergrundkarton/Bacground carton), de øvrige fra Videotone. 11 m pr rull.

Skal du bare ha det til portrett, holder det jo lenge med noe smalere.

Ulempen er jo størrelsen - møblene må jo ut når Far skal dra ned 3 meter papir nedover veggen og langt utover gulvet for å ta bilder av Mor. Eller kanskje er det ikke Mor engang... Dessuten må de oppbevares stående for ikke å få svai, og hvem har vel 3 m under taket i heimen i dag?

Finnes neppe i vanlige fotobutikker, må nok finne en forhandler for fagfoto og profesjonelt utstyr.

Lenke til kommentar

Kaffebrus.com har diverse varianter av bakgrunner, som heller ikke koster all verden. De har bomullsbakgrunner, som kan vaskes, og leveres i ruller på 3x5 m og 3x6 m.

 

Preuspro.no fører også en del slikt, og heller ikke der er prisene helt uspiselige. De har vel først og fremst papirbakgrunner, i 2.72x11 m, samme som de har på Foto & Video, men rimeligere.

 

Skal du drive mye med dette, lønner det seg nok å kjøpe skikkelige bakgrunner som kan rulles opp og ned, men skal du bare ta noen bilder av og til, fungerer laken vel så godt. Husk uansett at det er lyssettingen som er den største utfordringen, at du får jevnt og fint lys uten for mye skygger. Heller billig bakgrunn og mer lys enn omvendt...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...