Gå til innhold

Hva blir addressen til serveren?


Rinox

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Takk, takk :) Men jeg ser at jeg må ha et passord og brukernavn for å få tilgang til serveren. Men om jeg skulle lage en offentlig hjemmeside som skulle være på serveren... Hvordan gjør jeg slik at hvem som helst kan få tilgang til en av mappene på serveren uten å skrive inn bruker og passord? Takker for svar :)

Lenke til kommentar

Hvilket os har du?

 

Dersom du har windows xp eller nyere(aner ikke om du kan det på 2000) kan du installere IIS(Internet Information Services) og en ftp server.

Når du konfigurerer IIS blir du spurt om hvem port du vil bruke til hjemmesiden, f.eks 8030. Adressen blir da http://ipadresse:8030

FTP serveren bruker port 22 så det blir ingen komplikasjoner der. Adressen dit blir da: ftp://ipadresse

Lenke til kommentar

Hvis du har dynamisk ip får nok klientene seg mang en overraskelse med "http://ditt_ip_nummer....", fordi et dynamisk ip-nummer i øyeblikket trenger ikke være det som gjelder i neste sekund, men ta en tur til for eksempel dyndns.com så ser du hvordan dette kan fikses uten en ekstra øre av lommeboka. Har du ruter, husk å sette inn der på riktig sted, server-pc'ens lokale ip-nummer sammen med portnumrene for web- og eventuelt ftp-server.

Endret av backup
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...