N00by89 Skrevet 31. oktober 2006 Del Skrevet 31. oktober 2006 Hei! Neste fredag har jeg praksis prøve på kjøkkenet, da får jeg en oksenørbrad, og skal lage hovedrett. Noen forslag til hva jeg kan lage? erfaringer? oppskrifter? går vk1 kokk Lenke til kommentar
danno_O Skrevet 31. oktober 2006 Del Skrevet 31. oktober 2006 Går det ann å raspe mørbraden på samme måte som med gulrøtter og så foreksempel lage en annerledes type Gulrotkake? Bruke en slik en altså (Uten muskat)... i en sånn: Anette`s Gulrot kake Ingredienser Kakebunn: - 4 egg - 2 1/2 dl sukker - 3 1/2 dl hvetemel - 2 ts kanel - 2 ts natron - 1/2 ts salt - 1 ts vaniljesukker - 1 dl oliven olje - 4 dl finrevne gulrøtter. Ostekrem: - 2 dl kremfløte - 3 dl melis - 2 stk kremost naturell - 2 ts vaniljesukker. Fremgangsmåte Kakebunn: Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, krydder og vaniljesukker i en bolle. Sik dette vekselvis med oljen inni eggedosisen. Rør forsiktig inn gulrøttene tilslutt. Hell deiga i ei (24-26 cm) smurt kake form. Steik: kaka i ca. 45 - 1 time midt i ovnen ved 180 grader. Ostekrem: Pisk krem, og blan i alle dei andre ingrediensane. Rør til en jevn krem. Lenke til kommentar
RIP Skrevet 31. oktober 2006 Del Skrevet 31. oktober 2006 WTF skal du lage en kake med kjøtt i? :puke: Er vel bare å gå for en klassisk biff, det er stekinga som er kunsten;) Lenke til kommentar
V?rbris Skrevet 1. november 2006 Del Skrevet 1. november 2006 (endret) Hei Oksekammen deles inn i 4 deler - Kotelettkam, Biffkam, MØRBRAD og Indrefilet. OKSEMØRBRADEN deles inn igjen i Oksekulot, Mørbradspiss, Jødefilet og noe av slagsiden. Oksekuloten: kan brukes til Roastbiff ( varm ), Rumpsteak, Entreco`te a la minute biff tartar, Biff saute, samt div biffer. Mørbradspiss: Ferskt kjøtt, salt kjøtt, braiserte gryteretter, farse osv. Jødefilet: Til farser. Noe av slagsiden: Salt kjøtt, farser osv. Håper dette hjelper selv om jeg ikke direkte noterte oppskrifter. Dette er fra tidligere pensum Trondheim kokk og stuertskole. Endret 1. november 2006 av ulfjoh01 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå