Gå til innhold

Hva kan jeg lage av oksemørbrad? har praksis prøve


N00by89

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Går det ann å raspe mørbraden på samme måte som med gulrøtter og så foreksempel lage en annerledes type Gulrotkake?

 

rasp.jpg

Bruke en slik en altså (Uten muskat)... i en sånn:

 

Anette`s Gulrot kake

 

Ingredienser

Kakebunn:

- 4 egg

- 2 1/2 dl sukker

- 3 1/2 dl hvetemel

- 2 ts kanel

- 2 ts natron

- 1/2 ts salt

- 1 ts vaniljesukker

- 1 dl oliven olje

- 4 dl finrevne gulrøtter.

 

Ostekrem:

- 2 dl kremfløte

- 3 dl melis

- 2 stk kremost naturell

- 2 ts vaniljesukker.

 

Fremgangsmåte

Kakebunn:

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, krydder og vaniljesukker i en bolle. Sik dette vekselvis med oljen inni eggedosisen. Rør forsiktig inn gulrøttene tilslutt. Hell deiga i ei (24-26 cm) smurt kake form.

Steik: kaka i ca. 45 - 1 time midt i ovnen ved 180 grader.

 

Ostekrem:

Pisk krem, og blan i alle dei andre ingrediensane. Rør til en jevn krem.

Lenke til kommentar

Hei

 

Oksekammen deles inn i 4 deler - Kotelettkam, Biffkam, MØRBRAD og Indrefilet.

 

OKSEMØRBRADEN deles inn igjen i Oksekulot, Mørbradspiss, Jødefilet og noe av slagsiden.

 

Oksekuloten:

kan brukes til Roastbiff ( varm ), Rumpsteak, Entreco`te a la minute biff tartar, Biff saute, samt div biffer.

 

Mørbradspiss:

Ferskt kjøtt, salt kjøtt, braiserte gryteretter, farse osv.

 

Jødefilet:

Til farser.

 

Noe av slagsiden:

Salt kjøtt, farser osv.

 

Håper dette hjelper selv om jeg ikke direkte noterte oppskrifter.

 

Dette er fra tidligere pensum Trondheim kokk og stuertskole.

Endret av ulfjoh01
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...