Gå til innhold

Gitartråden for nybegynnere


Martin-sama

Anbefalte innlegg

Hehe ja litt dårlig forklart av meg.

 

Jeg har ikke gitar forresten, tenkte jeg skulle ønske meg en til jul.

Har sett litt på disse, tenkte kanskje en av de kunne være grei til å begynne med: http://gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=739 og http://gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=1017 Funker disse til å spille heavy metal og sånt forresten? Eller? :ph34r:

 

Men jeg så ikke noen linker på første siden til hvor jeg kunne lære meg noter osv. Helst på norsk. Jeg trenger å lære det helt grunnleggende ;)

 

nå har ikke jeg all verdens peiling, men en kompis kjøpte denne pakken: http://gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=1017 og det er et meget godt kjøp vil jeg si, gitaren er ihvertfall lett å spille på(gjelder forsåvidt alle ibanez gitarer jeg har prøvd) og egner seg godt til heavy vreng :) forsterkeren er ikke så mye å skryte av da, så jeg vil heller anbefale å kjøpe gitaren, og heller velge en roland cube 15x(forsterker) + reim og tuner i tillegg, havner omtrent på samme prisen da :)

selv så startet jeg på en billig gitar som ikke var noe god å spille på, for en stund siden kjøpte jeg en ibanez sa260, og har merket at jeg har blitt mer motivert å spille nå :p dårlig utstyr dreper lett motivasjon har jeg merket :) ellers, så startet jeg med å lære grunnleggende akkorder osv på ultimate-guitar.com :)

Endret av Gridset
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

God dag, god dag!

 

Begynner å bli litt små varm i trøya på gitaren, å vil prøve noe nytt.

Valget falt litt på "Flamenco"

Særlig denne sangen ;

 

Jeg har tabs på den, å er ikke alt for vanskelig, men problemet er teknikken.

Strumminga, hvordan slå slik han gjør i filmen, er forbaska vanskelig =P

 

Noen tips, linker, hva som helst? Har en stålstreng gitar nå, men har en nylon også..

Lenke til kommentar

Skal kanskje spille tears in heaven på gitar på ei forestilling, men er den spesielt vanskelig å lære seg? Hvor lang tid tror dere en nybegynner som meg vil bruke? Har ikke spillt sanger med fingerspill før, kun akkorder. Vil dere si at det er en nybegynnersang?

Endret av Prebsor
Lenke til kommentar

Jeg lurer på en ting. Har veldig lyst til å lære meg spille gitar (kan ca 10 grep :p ), men er ikke noe gitarkurs på hjemmplassen som er ledig plass på. Så da lurer jeg på om det er noen gode kurs på nettet (Gjerne gratis) som f.eks har gode illustrasjons videoer? Har sett litt på et par videoer på youtube, men er som oftest litt mer avanserte kurs. :p

Lenke til kommentar
Jeg lurer på en ting. Har veldig lyst til å lære meg spille gitar (kan ca 10 grep :p ), men er ikke noe gitarkurs på hjemmplassen som er ledig plass på. Så da lurer jeg på om det er noen gode kurs på nettet (Gjerne gratis) som f.eks har gode illustrasjons videoer? Har sett litt på et par videoer på youtube, men er som oftest litt mer avanserte kurs. :p

http://www.justinguitar.com/ er ganske bra, og gratis.

Lenke til kommentar

hei :) jeg har i dag kjøpt meg en ESP LTD EC-100QM elektrisk gitar, og en Line 6 Spider III 30 forsterker, og skal lære å spille gitar for første gang. er det noen som har tips til hvordan å få lyden fra forsterkeren til å ligne gitaren i Axel Rudi Pell's versjon av When a Blind man Cries av Deep purple?

 

tar også gjerne imot tips til sanger jeg kan spille, og hvordan jeg får lyden til de respektive bandene :) favorittbandene er Judas Priest, Slayer, Deep Purple og ZZ Top. spesiellt en liten guide til å få til "ZZ Top-lyd" på min forsterker, eller værtfall noe som ligner, hadde vært utrolig fint. generelle nybegynnertips tas også imot med stor takk. takker på forhånd for svar :)

Lenke til kommentar

En wah- wha- pedal forsterker en bit av frekvensområdet fra gitaren.

Når man tråkker på den, varierer man hvilken del av frekvensområdet som blir forsterket. Når pedalen er tråkket ned, er det diskanten som er forsterket, og bassen når den er oppe. Tonehøyden varieres alså ikke.

 

En whammypedal kan justere pitch på tonen som spilles, altså tonehøyde. Hvor mye den forandrer på "fullt utslag", kan justeres. Min klarer to oktaver i begge retninger, men det er begrensninger i hva som fungerer i praksis.

Enten kan whammyen brukes som effekt alene, slik at det originale gitarsignalet ikke høres, eller så kan den legge på signalet i tillegg til det originale gitarsignalet. Det siste kan for eksempel brukes til å spille tostemte soloer. Pedalen kan da brukes til å variere mellom for eksempel ters og kvart, slik at man får riktig andrestemme i forhold til akkordene man spiller til.

 

Wn whammypedal er en type ringmodulatoreffekt, det vil si at det skapes en tone ut fra den tonen som kommer inn, det er ikke den "egentlige" gitarlyden man hører. Derfor låter en whammy mindre "ekte gitar" enn gitaren. Det må man være klar over.

 

Whammy er litt sånn som sukkerspinn, veldig godt, men det er plutselig nok.

Endret av CastorFiber
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...