Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Noob-spørsmål om router-innstillinger


Anbefalte innlegg

Fikk i august ny adsl-linje (Tafjord Mimer) og dermed en ny router (aner ikke hvorfor), av totalt ukjent merke (står E3 Vood på den).

 

Fikk raskt enorme problemer med nettverket, som rett og slett var ekstremt ustabilt når filserveren (og dermed bittorrent) min var i gang. Etter en god del sliting med å finne ut hva som forårsaket feilen og hva som måtte byttes/fikses, kom jeg endelig over en tråd her på forumet der ganske mange hadde hatt lignende problemer når de kjørte en bittorrent-klient.

De hadde alle fått løst problemet med å bytte router, så jeg regner med det er denne som er feilkilden.

 

Spørsmålet da, siden Mimer ikke vil innrømme muligheten for at vi har et problem engang (!), er hvordan kan jeg koble til den gamle routeren? Prøvde dette, men fikk det rett og slett ikke til å virke, så hvilke innstillinger må jeg stille om på den gamle for at det skal virke?

 

Ifølge Mimer blir nettverket vårt ustabilt fordi jeg kobler til "useriøse nettsider som begrenser tilkoblingsfarten", så jeg har i grunn gitt opp å få noe hjelp der.

Prøver å tvinge de til å gi oss ny router, men vil det hjelpe om det er en router av samme merke? Er denne "feilen" (at routeren er allergisk mot bittorrent) noe som gjelder for bestemte merker eller er det en tilfeldig feil?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Routere tåler forskjellig belastning. Noen tåler bare 4 forbindelse på bittorrent, mens de beste tåler flere hundre.

http://www.tomsnetworking.com/lans_routers....html?chart=124

 

Det virker som om at Mimer har valgt noen dårlige routermodem og da er det brukerne som får svi for at ISP skal spare noen hundrelapper.

Det kan hende at du vil få nok stabilitet ved å bridge routermodemet og sette en god router bakom.

Lenke til kommentar

Takk for svaret!

Har en trådløs-router liggende her, får prøve å sette den mellom routermodemet og nettverket da, men er jo ikke akkurat topp kvalitet den heller :(

 

Mimer brukte Zyxel før, er åpenbart ikke bare i support-avdelingen de sparer penger for tiden. Er jo klart den eneste aktuelle ISPen å bruke her i fjellheimen da, så de kan i grunn gjøre som de vil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...