Gå til innhold

Kjøp data fra lokalt, å ikke webshop...


Anbefalte innlegg

Ser mange som handler i webshopper å får problemer med det. Er det egentlig så ille å handle datavarer hos sin lokale leverandør av dette?

 

Synes det er like greit å ta med seg utstyret å betale kontant for det. De fleste har hjemmeside eller epost adresse å kan bestille inn utstyret fra importøren om du trenger noe spesielt.

 

Greit det koster kanskje noen hundrelapper mer, men er det ikke greit å ha noen som selger datavarer der du bor i fremtiden også?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Her jeg bor er det ikke noen lokal dataforhandler. Om det hadde vært det, tror jeg at jeg hadde bestilt fra komplett allikevel. Jeg har aldri hatt problemer med å hadle fra webshopper. :smile:

 

Men det hadde jo vært fint å ha en lokal forhandler hvis man skulle trenge noe fort.

Lenke til kommentar

Likte veldig godt det første inlegget her.

Jeg er selv ein av 2 som driver eit "lite" lokalt data firma. og har litt små problemer med webshopper.

Fint å ha ein lokal data leverandør når ein treng noe kjapt skriv den eine her...Ja det er heilt riktig, det er fint å ha noen lokale, dette forutsetter at du og stort sett handler lokalt slik at dei som driv lokalt med deg kan ha sjanse til å overleve. godta gjerne ein pris differance på 5% for å kunne handle lokalt, trykk dei ikkje på webshop priser, ta for eksempel komplett som har ein webshop pris og ein butikk pris, butikk prisen skulle din lokale leverandør kunne levere til.

Ein annen ting er at noen ting selger komplett og fleire til innkjøps pris td Prosessorer, der dei kanskje kan ha 5-10 kr i forteneste, dette kan din lokale leverandør ha store problemer med å matche.

Ein total pakke vil uansett bli noe heilt annet, da "sleipe" leverandører som komplett dell osv, ikkje opplyser om kva ein data pakke eigentlig består av. Dømer er : Uorginal 3parts minne, billige utgådde skjermkort, skjermkort av dårlig type (eit geforce4 skjermkort er ikkje nødvendigvis det samme selv om det heiter ti 4200, produsent har vanvittig mykje å seie for kvaliteten av produktet.Desutten står det kanskje ein harddisk i maskinen av typen som er 80% garantert å gå iløpet av 1-3 år

Uansett sjekk ivertfall pris lokalt, og er der små forskjeller så handl lokalt.

I data bransjen er det ein vanvittig stor feilrate, og å bytte eit produkt med ein webshop koster både tid og penger.

Spørr meg gjerne om kva produkter som er gode valg.

MVH

Ronny

Lenke til kommentar

Å handle fra lokale datasjapper er som å kaste pengene på sjøen... Ting kan koste over dobbelt så mye som på en webshop. Ta foreksempel skjermkort på Elkjøp (som har vært oppe MANGE ganger) prisene for et URGAMMELT Riva TNT 2 har jeg sett til ~2000 kr, mens den reelle prisen egentlig er ~0.

 

Gjør deg selv en stor tjeneste: IKKE kjøp hos lokale.

Lenke til kommentar

ikke bare Elkjøp, Expert er like flinke de også, jeg syntes det er litt dumt jeg, de villeder jo bare noe databrukere som tror de kjøper verdens beste kort, men i realiteten så e det et kort som er utgått for lenge siden.

 

Jeg har kun vært heldig med å kjøpe datautstyr hos en lokal databutikk (en halvveis bekjent) da fikk jeg det billigere, men det var pga at du hadde akurat startet opp, npr jeg kom 6mnd seinere så var det ikke bønn (bokstavelig talt). JEg kjøper på Webshop, har aldri hatt problemer med dette.

 

Frankie

Kr.sand

Lenke til kommentar

Vår lokale butikk, ikke elkjøp, tar 895-900 kr for 4.1 høytalerne ifra Logitech som koster mellom 600-650 på webshoper. Men jeg skjønner hvorfor.

 

Jeg har handlet ifra den lokale for over 3000 kr, og mange av mine venner har handlet deres første datamaskiner ifra han, og han er godt opptatt nå om dagen også, selv om jeg og mange av mine bekjente handler bare ifra webshoper nå...

 

Tror han er der en stund framover.

Lenke til kommentar

Det er nesten håpløst å handle lokalt ja når det meste koster nesten dobbelt så mye i forhold til webshopper. Bare se på ram f.eks. For ei stund tilbake så kostet det 195,- for 128 MB på PS Data, de tok 330,- på den lokale datasjappa og over 400,- på Elkjøp! Det er en ganske stor prisdifferanse.

Lenke til kommentar

Det blir for dumt å trekke Elkjøp og de andre svindlerene inn i dette. Selvfølgelig er det ingen som mener at du skal kjøpe et ATI Rage Pro til Radeon 9700-pris.

 

Men folk kunne godt tenke litt når de sjekker priser. Dersom en lokalbutikk ligger innenfor 5% av billigste webshop, så er ikke jeg i tvil om at den lokale sjappa hadde fått bestillingen. Kundeforhold, og det å kjenne dem som jobber der betyr endel når noe går galt.

Lenke til kommentar

Desse prisene er eg heilt enige i ikkje er noe å skryte av.

Jeg forstår alle argumenter med å ikkje handle på elkjøp osv, men dei av dere som har små aktørere skulle kunne handle lokalt.

Skal gi noen pris eksempel her, dog kanskje komplett slår meg på priser ved webshop, likevel:

Creative høgtalere sorround 4+1 = 550kr

Orginal micro memory pc 133 256mb : 380,-

Lite on CD RW 48X24X48 = 750,-

Logitec black optcal corless mus + tast : 950,-

56k flex dynalik fax modem : 300,-

Samtron Svart LCD monitor 15" :3790,-

Acer Aspire 1302x amd 1600,128mbram,20gig hd :11900,-

Dette er kun eitpar pris eksempel, når det gjeld digitale kamera ligg vi noken få hundre lapper over mpx, og billigere en dei fleste webshopper, I tilleg kan ein få spesielle kabinetter, da vi er ein av 4 forhandlere i norge for : http://www.colorcase.se

Og kan tilby unike stille maskiner med eit flott design og at brukener får sin maskin skreddersydd.

Med råd om kva slags komponenter han/ho bør velge.

Har hatt mange kunder som ville ha ein dyr maskin men som faktisk har endt opp med ein billigere variant, da behove for ein xp 2400 ikkje var tilstede for ein maskine som skulle brukest av bestefar for å surfe på nettet og skrive litt brev.

Husk og på at minne er veldig viktigt i ein pc og at billig minne hos webshoppene er dårlig uorginale minne.

Hadde du ville handle lokalt om vi var der du bodde?

Når ein tenke på support vi gir, gratis innstalering av software som følger med maskinen, opsetting av internett , opsetting av pc heime osv.

?????

 

Mvh

Ronny

 

 

 

 

 

 

[ Denne Melding var redigert av: Rlovoll på 2002-11-09 15:23 ]

Lenke til kommentar

Det er ikke til å komme over at webshopene er billigs, og lettest å handle hos i første omgang. Men det er svært mye en webshop ikke kan gjøre som en "spesialisert" datasjappe kan. Såklart finnes det unntak. Jeg er vel en av mange som ler (les gråter)meg ihjel av diverse reklamer på TV for eksempel. Jeg som er en avansert kjøper vil trolig uansett holde meg til webshopper på de fleste ting, men handler også endel hos spesialiserte lokale datashopper for å få den ekstra service som følger med.

 

PS ikke post reklame her på forumet, det er greit å komme med eksempler, om navnet ikke var anngitt... Det har en tendens til å irritere :sad:

Lenke til kommentar

Ok tar poenget og fjerner firmanavnet, ikkje meininga å reklamere, eg ville bare stå for det jeg skrev.

Til spm om kvar vi holder til så er vi eit lite firma som holder til heilt sør i møre og romsdal, heilt på grensen til sogn & fjordane, i ein komune som heiter vanylven.

Til dei som skriv at diverse kjeder ol er over prisa, så har dei nok rett i det, men noken webshopper er underpriset på ein del produkter.

Grunnen til dette er ofte at dei er både importør, distrubitør (til forhandlere), og har og ein netbutikk.

Eit godt eksempel på dette er norek kjeden, som leverer data produkter, konsepmaskiner ol til mange elektro butikker rundt i landet, desse butikkene får kjøpe produkta til det samme som deira netbutikk komplett selger dette til slutt bruker, det er da selvsagt naturlig at butikken må ha meir for å selge dette enn komplett må ha.

Dessuten er det produkter som for ein butikk faktisk ville ha lønt seg å kjøpe ifra kompett (datterselskap av norek), isteden for å kjøpe dei hos norek.

Så her er mange ulver i markedet som ødelegger heile pc bransjen.

Eg seier JA til billige produter til sluttbruker, men slik det i øyeblikke er selger netbutikkene med så liten forteneste at dei dreper alle som vil drive seriøst i bransjen.

Vi overlever kun på 1 ting.

Mange mange forskjellige distrubitører å handle ifra og presse priser. slik at vi kan levere gode produkter til lave tilnærma netbutikk priser.

Ein skal dog vere klar over at ein netbutikk kan vere extremt billig på eit produkt men dyr på eit annet, slik at ved eit kjøp av ein komplett pc pakke vil det for lokale folk her hos oss, faktisk ikkje vere noke å tape på å velge lokal handel, kunn gevinst ved support og hjelp osv.

Eg veit faktisk ganske mykje om tilstanden i data bransjen, og pc er extremt billigt å kjøpe i norge, uansett. *(selv om dell faktisk er extremt dyre)

Det som er synd er at det er nesten håpløst å forklare folk skilnaden mellom eit godt produkt og eit ræva produkt.

Eit døme når det gjelder Dell :

Ei dame som hadde bestilt pc pakke Pris 8990,-

Kom og sa ho hadde sett reklame av ein pc til dell til 8000, og synest dette var billigare.

Vi tok oss ein tur innom dell, kika på pcen som hadde eit "heftigt" skjermkort (riva tnt32mb),

Oppgraderte maskina til ho var likverdig med pakken ho skulle ha :

pris : 13000+

slik er daglig livet i pc bransjen, berre synd ikkje folk greier å fatte forskjelen på eit aopen g4 skjermkort og eit MSI eller Asus eller geinward type.

Å gi eit tilbud til noen som trur dei har litt peiling på data, men som det viser seg faktisk ikkje har så enormt peiling, er litt motlaust.

Hilsen

Ronny

Lenke til kommentar

Slik er det da i alle bransjer. Etter min mening er det ikke de kundene en kan regne med at vil handle hos spesialiserte butikker. Jeg har jobbet flere år som selger i en annen bransje hvor jeg har kommet frem til at på tross av hva folk sier så blir de påvirket av reklamen på TV. Dette viser seg gang på gang i slike tilfeller du tar opp her med dette Dell eksempelet. Hører en noe mange nok ganger så tror en på det (om en ikke er avansert nok til å vite bedre). Det ironiske i dette er at kunden er den som egentlig taper på at alt skal bli til kjeder. Stikk motsatt av stort sett alle slagordene de benytter i reklamen. Men her kommer fordelen med webshopper inn i bildet; de har som oftest tilgang til store partier varer uten å sitte med stort lager selv (som de må selge ut i etterkant). Samt at de har en butikk som hele Norge kan handle hos på en "enkel" måte. Dermed har de ikke de begrensningne som en lokal butikk har med henhold til kundestrøm. Så på mange måter er det en blanding av kjede og spesialbutikk. Men de fleste (tror jeg), som har tilgang til en lokal spesialisert butikk, vil uansett handle endel hos dem, da det er svert begrenset hva en kan få av informasjon og anbefalinger av en webshop (det finnes mange eksempler på det her på forumet).

 

Jeg fortsetter å handle slik jeg har gjort de siste årene; kjente ting->webshop, ting jeg ikke er sikker på->spesialbutikker.

Lenke til kommentar

>slik er daglig livet i pc bransjen, berre synd ikkje folk greier å fatte >forskjelen på eit aopen g4 skjermkort og eit MSI eller Asus eller geinward >type.

 

 

Hmm jeg HAR et Aopen GF4 ti 4200 skjermkort og hva er problemet med det ??? Funker helt flott.. :->

 

edit: glemte sitat

_________________

--------

greetinx

"Fjodor"

:smile:

 

 

[ Denne Melding var redigert av: Fjodorgrim på 2002-11-10 05:19 ]

Lenke til kommentar

Svar til deg som har eit Aopen Ti4200.

Ja det funker heilt ok, var ikkje for å henge ut Aopen eg komenterte dette.

Men og her er eit stort men, Det er stor forskjel mellom geforce korta innbyrdes, når det gjeld feilrate, ytelse mm. I min erfaring er ikkje Aopen eit merke eg ville ha valt når det gjeld skjermkort, ei heller når det gjeld cdrom 52X.

Å seie at eit Geforce 4 kortTI 4200 er det samme uansett kven som har produsert det er heilt feil, dette gjelder og for alle andre produkter ein vil ha inn i ein pc, Ta for eksempel ein IBM HD 75GXP, serien som har ein vanvittig høg feil rate, nesten garantert at denne HD vil gå, ikkje so mykkje betre for 120gpx serien desverre.

Men billig ja det er den sjølvsagt.

Dette er ting vi som er i markedet heile tiden ser og lærer, ein skal ikkje forvente at den vanlige brukaren kan sjå forskjel på to ulike merker med HD, og seie at den 80gb er betre en dan andre 80gb.

Så når eit tilbud lyder feks slik :

P4 2.4Ghz 512mb minne 80gb hd, Geforce 4 skjermkort, 17" skjerm ,mus tatatur og Høgtaler

So les eg mellom linjene dette :

P4 2.4 ghz 400mhz

512 mb med 3parts uorginal minne kanskje til og med pc133 og ikkje 333 eller 266 DDR.

80 gb IBM Harddisk

Geforce 4 mx420 eller 440, type sansyligvis Aopen

17 " skjerm av billigeste typer TD Hansol

Billig kvit oem mus og tastatur og høgtalere samlet verdi ca 2-300 kr.

Billig og lite pent kabinett , med ein minimal og kanskje til og med ustabil strømkilde.

Skal ikkje henge ut noken CD Brenner / DVD produsent da her er det mykje bra uansett, kan komme med ei sterk anbefaling, på eit litt ukjend merke som viser seg å vere enormt bra og har ein flott pris : Lite On

 

Dette er berre litt av mine erfaringer, men i mange tilfelle stemmer det ganske bra

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...