Gå til innhold

Hjelp til kjøp av kamera: Cannon Eos 300D?


Anbefalte innlegg

jeg har lyst til å kjøpe meg et digitalt speilrefleks kamera, og har kommet over en fin og ikke så dyr sak: Cannon Eos 300D. Jeg har begynt på medier og kommunikasjonelinja på Vdg og trenger sårt et kamera.Har også sett på Nikon D 70 s. hadde vært fint om noen kunne kommentert innlegget, kom gjerne med både positive og negative innlegg. =)

Endret av angelina
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja... Hva skal man si? Linken din på finn er jo død alt. Jeg ville tatt en kikk på bruktmarkedet på foto.no fremfor finn.

 

300D er et ganske enkelt kamera, som mangler noen nokså basale funksjoner (spotmåling av lys og blitzstyring som takler innfyllingslys). Nikon D70 er en klasse opp på alle måter, og bør være mulig å finne brukt til en veldig hyggelig pris.

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Ellers kan det jo nevnes i en bisetning at man får tak i hacket firmware til 300D som gir deg mulighet for speillås, RAW-format på de forskjellige programmene, mulighet for å styre blitzen manuelt og masse andre småting.

 

(men selvfølgelig er det ikke optimalt å må hacke kamera for å få de mulighetene som burde vært standard)

 

Har selv 300D og har hatt det siden det kom på markedet. Ser ingen grunn for å oppgradere kamera enda.

(forutenom at man alltid gjerne vil ha det nyeste til enhver tid)

 

Å si at kamera er ganske enkelt vil jeg si er en feil.

Lenke til kommentar
Å si at kamera er ganske enkelt vil jeg si er en feil.

7158560[/snapback]

Det er vel ikke mulig å finne et simplere dslr? Det er åpenbart at man kan ta fine bilder med det, men om man kan velge en D70 fremfor 300D får man et antall funksjoner og bedre betjening, som alt i alt gjør det til et bedre verktøy for å ta bilder.

Endret av Anew
Lenke til kommentar
Å si at kamera er ganske enkelt vil jeg si er en feil.

7158560[/snapback]

Det er vel ikke mulig å finne et simplere dslr? [...]

7158644[/snapback]

Det er stor forskjell på et "enkelt kamera" og et "simpelt DSLR". Førstnevnte kan være noe så simpelt som et engangskamera eller et billig digitalt kompaktkamera med fast fokus og uten mulighet for valg av eksponering. EOS 300D er milevidt unna slikt søppel, og er også mer avansert enn de fleste (filmbaserte) speilreflekskameraer som er eldre enn ca. 10 år.

 

Det kan også hevdes at 300D er mer avansert enn enda eldre DSLR-kameraer som Fuji S1 Pro (basert på Nikons økonomi-SLR F60, med bl.a. kun én fokus-sensor) og Kodak's DCS 100, 200, 300 og 400-serier (bl.a. uten display for visning av bilde, og tildels SCSI-disker for lagring.)

Lenke til kommentar
Det er stor forskjell på et "enkelt kamera" og et "simpelt DSLR".

7159993[/snapback]

Har jeg tråkket på noen føtter her? Vi kan kanskje være enige om at det er selvsagt at vi snakket om dslr, siden det var det trådstarter spurte om? Engangskamera var aldri et tema, og trådstarter er formodetlig ikke dummere enn at hun(?) skjønner det. Sammenlignet med de andre aktuelle alternativene er realiteten at 300D er et ganske enkelt kamera. Er det noe poeng i å diskutere om det er mer avansert enn 10 år gamle Kodak dslr, eller S1 Pro fra 2000? :no:

 

Nok bitching. Kan vi ikke heller prøve å hjelpe trådstarter med å gjøre et riktig valg?

 

Ok?

Ok! :thumbup:

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...