Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Kan ta feil, men det meste jeg har sett fra Montag virker relativt harmløst og ofte med et blunk i øyet. Han kan kanskje tråkke feil fra tid til tid og det er bra du og andre gir ham litt inn når han gjør dette, men jeg synes at dette ble litt for sterke ord og litt for personlig. Kan si meg enig at Montag ikke viser den samme respekten som han gjerne vil ha selv, men kan ikke huske noen direkte personangrep fra ham.

 

Beklager, men den dag jeg begynner å føre retorikk for ikke å tråkke noen på tærne er den dagen jeg ikke behandler folk med ærlighet og respekt. Mener jeg noe er tull gir jeg beskjed om det, slik jeg forventer å selv får klar beskjed når jeg kommer med noe tull. Folk skal vite hvor jeg står, på godt og vondt, såpass respekt yter jeg mine medmennesker. Selv om det kan være røff tone.

 

Her er paradokset at man inntar seg rollen som den eldre, som skal belære den yngre garde. Da henter jeg frem et sitat fra en ganske god film

 

"How do you inspire your team to do their best?"

"By example. I've always thought to lead by example, sir."

 

Innlegget til Montag er nøyaktig det samme som han kritiserer, som gjør at det ikke er et godt eksempel til etterfølge. Splinten og bjelken og alt det der. Da har man en ond sirkel og onde sirkler brytes ikke med retorikk tilegnet den sarte sjel. :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

De få stumfilmene jeg har sett har først og fremst vært slapstick av Keaton og Chaplin. Metropolis og Nosferatu er glimrende. Potemkin og Caligari var interessante som formeksperiment men jeg klarer ikke akkurat å la meg engasjere. Således med tidlig Bunuel og den franske avant-gardefilmen. Jeg har iallefall stor tro på tyskerne på 20-tallet, så det skal jeg sjekke ut mer av. Murnau og Lang i første rekke.

Et obskurt apropos, men likevel: oppfølgeren (vel, halvveis) til The Cabinet Of Dr. Caligari, som går under navnet Dr. Caligari (1989), er en relativt velkjent art house/kult-kalkun som er på den ene siden usedvanlig vanskelig tilgjengelig (i den forstand at filmen gjør få forsøk på å gi mening), på den annen en tøff nøtt å svelge for de aller fleste - særlig det sterke fokus på seksualitet kan få en bryggesjauer til å rødme. Ta en titt hvis du skulle være so inclined.

 

Hva gjelder Lang, sender TCM til stadighet The Woman In The Window (1944), som er helt fantastisk restaurert og fargelagt. Ingen stumfilm, så også dette blir for så vidt et malapropos, men en svært god film likefullt. Faktisk den eldste filmen jeg finner underholdende. Blir det særlig eldre enn dette, kan det riktignok være intellektuelt interessant og filmhistorisk spennende, men veldig sjelden (les: aldri) engasjerende (hørte jeg noen si Casablanca (1942)? Javel - et mulig unntak, men ikke helt min type film.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er bare å ta av seg pavehatten for Rambo IV, med høyest killcount og som i tillegg er en god film.

 

Sant det der, filmen kunne like godt het Rambo Orgy Slaughter. Syntes Sly gjorde det overraskende bra med sine to gjensyn til gamle franchiser, jeg skal ærlig innrømme jeg var tanketom forhåndsdømmende når nyheten om Slys planer ble offentliggjort for noen år siden. Bra han beviste de rett.

Lenke til kommentar

Hyggelig å se at ungdommen begynner å få opp øynene for stumfilm - ting går visst fremover også her.

 

Du er bare herlig, Montag. Jeg skal sette på en stumfilm i kveld ene og alene til ære for deg.

 

Netopp. ^^ Ble interjuvet av lokal avisa idag, hvor vi snakket om film. Jeg er kun 16 år, og kansje andre får øynene opp, og at ikke ungdomen kun ser dårlig klisje fylte action filmer. Hehe.

Lenke til kommentar

Du er bare herlig, Montag. Jeg skal sette på en stumfilm i kveld ene og alene til ære for deg.

Hehe, det var kjekt å høre, men pass på at du ikke blir hektet.:!:

 

Mitt innlegg var i hovedsak kun en konstatering av hvordan jeg opplevde situasjonen her på forumet for noen år tilbake. Satt på spissen kunne man få kastet etter seg karakteristikker som elitist og s/h tulling om man tilkjennega lidenskap og interesse for annet enn kommerse, moderne (effekt-)produksjoner. Det er vel heller ingen hemmelighet at dette forumet aldri har vært smalfilmens (derunder stumfilmens) høyborg. Dette har dog bedret seg (særlig med ankomsten av en del nye medlemmer) i den senere tid så vidt jeg forstår.

Superheltreferansen var helt klart noe drøy, men fristelsen til å trykke på akkurat den knappen ble for stor til å motstå, og da særlig med tanke på visse personers engasjement på området...(Beklager, dotten :tease:) I ettertid ser jeg jo at akkurat den formuleringen førte til en del misforståelser samt fremprovoserte en del stereotype oppfatinger rundt min person. La meg derfor gjøre det helt klart - superheltsjangeren har selvsagt sin leverett.

 

Jeg registrerer forsåvidt med forbløffelse og oppgitthet at man fra enkelte hold fortsatt prøver å tillegge meg holdninger jeg ikke kjenner meg igjen i. Innlegget var verken ment belærende eller nedrakkende, kun gledelig konkluderende overfor det faktum at man hadde en livlig diskusjon rundt stumfilm. Og ja, filmforumet har helt klart sin solide andel av "eminente unge brukere".

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...