Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Har heller ingenting imot at nye regissører går nye veier. Originalitet skal ikke drepes i et så tidlig forstadie. Men jeg er like skeptisk som Montag for hva Guy Ritchies Sherlock Holmes angår. La det nå være klart at jeg ikke ser ned på nytenkning, men dette er Sherlock Holmes, ikke Michael Bay Goes To Old London. Hvor går egentlig grensen? Hvorfor tar Guy Ritchie denne filmen, ikke en mann som Sidney Lumet?

 

Snatch er en severdig liten godbit, og Ritchie er talentfull. Actionflicks kan han. En kjempeeksportør av popcornfilmer. Men ikke dette. «A lot of the action that Conan Doyle refers to was actually made manifest in our film. Very often, Sherlock Holmes will say things like, 'If I hadn't been such an expert short stick person, I would have died in that' or he would refer to a fight off screen. We're putting those fights on screen.»

 

Jeg synes dette er helt, helt feil.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hvorfor tar Guy Ritchie denne filmen, ikke en mann som Sidney Lumet?

 

Et sannsynlig scenario er at Guy Ritchie pitcha idéen om "Sherlock Holmes meets Snatch" og den ble dermed plukket opp.

Dessuten, hvis de er ute etter å lage en heseblesende actionfilm av denne typen er nok ikke Lumet den rette mannen.

 

Det sagt så må jeg legge til at traileren ikke lovet godt i det hele tatt. Ser ut som en hvilken som helst actionfilm, og jeg fant heller ikke noe særlig Sherlock-elementer.

Men kommer det ikke en annen Sherlock-film nesten samtidig? Mener å ha hørt noe om det.

Lenke til kommentar

"Jeg forguder stemmen, ansiktet, brystene, når hun løper, gråter, elsker og ler. Hele livet har jeg ventet på å møte henne. Å suge kraften fra skjødet hennes, å kjenne de myke lårene klemme seg sammen som trodde man at man var evigheten. Alt jeg noen gang ville var å få tilgivelse. Hun river tankene mine vekk, øynene hennes tømmer meg, hun har all makt. Blodet renner fra hjertet, det vil aldri stoppe."

Aune Sand

 

Hehe, jeg spør igjen: Noen som skal kose seg med kinovisning av Dis på onsdag?

Endret av Montag
Lenke til kommentar
Et sannsynlig scenario er at Guy Ritchie pitcha idéen om "Sherlock Holmes meets Snatch" og den ble dermed plukket opp.

Jeg tar den. Var ikke et direkte spørsmål heller, da jeg prinsipielt er sterkt imot en snik-Bayifisering av Sherlock Holmes.

 

For hva Dis og Aune Sand angår kommer jeg neppe til å vise meg på Cinemateket for visningen. Har sett klipp her og der, for meg fremstår han som en overfladisk og pretensiøs klovn. Dette er en mann som samarbeider med Aylar Lie og kaller henne det største norske talentet på film siden Liv Ullmann. For ikke å glemme at han er godvenner med Marianne Aulie? Hans opptreden på Skavlan var heller flau.

 

Montag, anyone: en anbefaling av Vittorio De Sica? Har kun sett Ladri di biciclette og forelsket meg i den varme, neorealistiske italienske stilen. En av mine favorittfilmer i s/h. Ikke at det sier så mye da jeg stort sett bare har sett Disneys tidlige og Chaplin i Montags favorittfarger + Psycho og et par gode klassikere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...