Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så nettopp [Rec] og jeg kan bekrefte at det er en skikkelig "jumpy" film. Skvatt utrolig mye av ting. Selv om jeg var bombesikker på at det kom noe.

 

Mens jeg så merket jeg at det var en del scener jeg hadde sett før. Og så kom jeg på det etter filmen. Jeg hadde sett traileren til Quarantine. Makan til rip off skal man lete lenge etter. De har jo til og med brukt samme replikker også!

Lenke til kommentar

Selv om jeg til vanlig holder meg langt unna metal, skal jeg joine et par kompiser på Oslo-tur for å se Iron Maiden på torsdag, litt fordi alle gutta splittes denne sommeren, og litt fordi Maiden faktisk er tålelig for mine ører.

Planen var å se TDK på fredag her i Fredrikstad, men til min store overraskelse var det ledige billetter i Colosseum på nattpremiera :w00t: Det gjorde en allerede perfekt dag enda bedre, så nå er det bare å smekke i noen Batman-filmer i spilleren iløpet av uka.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-dUuoCe48tm

Jeg skjønner ikke helt hvorfor han skal vente med å se mer film han antageligvis kommer til å like. Den beste måten å lære mer om film, er å se mer film. Ta en titt på Ran, klart sterkest av det jeg har sett av Kurosawa.

Endret av Slettet-dUuoCe48tm
Lenke til kommentar

Jeg ser ikke vitsen i å prøve å se en regisørs hele filmografy, når man knapt nok har sett filmer av andre kjente regisører.

 

Ta t.eks. Rashomon. Det som gjør filmen bra er fortellermåten, men det som gjør den enda bedre er faktisk at den var først. Det som gjør filmen utmerket er at man gjennom hele filmen retrospektivt ser alle referansene i andre filmer tilbake til denne filmen.

 

Ikiru er også er film jeg har svært store vanskeligheter for å tro at en 15? åring vil kunne relatere seg selv til.

 

Det virket veldig logiskt.

Eh, nei.

 

Så det er logisk at en person som kun har sett en film, men elsker denne, skal kunne kalle seg en filmelsker?

Lenke til kommentar
Hvis jeg likte Yojimbo (1961) mer enn Seven Samurai (1954), vil da resten av Kurosawa's filmer falle i smak? Rashomon, Ran, Ikiru? Hvilke bør jeg se?

 

Min gode mann, du kan jo ikke ha sett Yojimbo uten å ville se "oppfølgeren": Sanjuro.

 

Ellers er Throne of Blood å anbefale.

 

Kagemusha har jeg i hyllen, men den har jeg ikke sett, så jeg vet ikke om den er å anbefale.

Endret av Xtra
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-dUuoCe48tm

Han er jo bare ute etter å se noe han liker, og hvis han likte Yojimbo og Seven Samurai, tror jeg også Ran vil falle i smak (merk: jeg anbefalte ikke Ikiru og Rashomon ;) ). Jeg så en hel masse "sær" film da jeg var femten, og ble helt frelst - nå studerer jeg filmvitenskap. Hvis en film føles for "avansert" når du først kommer over den, så se den igjen når du føler deg klar for den. Mitt tips til envher som liker film, er å se så mye du kan. Du vil fort finne ut hva du liker og etablere en personlig filmsmak.

 

Hvis han enkelt og greit er ute etter samuraier med sverd og tjohei, kan han kaste seg over mye av den lettere fordøyelige chanbaraen som er laget :)

Endret av Slettet-dUuoCe48tm
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...