Gå til innhold

Arkivdykk: Jenta på trappen


riktig

Anbefalte innlegg

Slenger ut et bilde fra en serie jeg tok tidligere i sommer, som skal brukes til et cover. Dette er ikke et av dem som skal brukes, men jeg likte det sjøl, så det får sin plass i min hall of fame (eller var det shame?)

Det har naturligvis blitt gjort en del etterbehandling for å understreke stemningen og passe inn i konseptet.

 

Setter pris på tilbakemeldinger. :)

post-57260-1161753315_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det har naturligvis blitt gjort en del etterbehandling for å understreke stemningen og passe inn i konseptet.

7145550[/snapback]

Hvilket konsept? (eller skal vi gjette hva?) ... jaja... uansett, så liker jeg bildet. Etterbehandlingen synes jeg får frem en litt rolig, gammeldags stemning i bildet.

Jenta er også fin :)

 

Eneste som jeg ikke likte var sigarettsnipen på bakken forran henne. Den ble et forstyrrende element.

 

Flott bilde!

Lenke til kommentar
Fint bilde, men jeg liker ikke etterbehandlingen helt, synes armene ble veldig mørke.

Ellers var det liksom noe med den fremste leggen/foten som jeg synes stjeler mye oppmerksomhet.

Men for all del, ett flott bilde.

7145892[/snapback]

Jeg er forsåvidt litt enig med deg angående foten. Mulig det går an å "dysse" den litt ned....? ..

Effekten ellers med etterbehandlingen synes jeg er bra.

Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldinger. :)

 

Ja, det er skittent og ovenfra og ned med vidvinkel, det var bevisst. Jeg har ikke lest alt av konsept og slikt, men hu er til en viss grad "på kjøret" med forskjellig, derfor ble det sånn.

 

Den sneipen har jeg faktisk ikke sett før nå. Syns ikke den forstyrrer mye, men kanskje ikke helt på sin plass.

 

Og nei, det er ikke HDR, alt er "håndlagd", med unntak av flere layers med channel mixer, som også er malt på.

Lenke til kommentar

Glimrende bilde! Tydelig arrangert, ja, men det er jo også tydelig at det ikke er meningen å være et reporatsjefoto. En liten tøtsj av ærlighet altså. :)

 

Klarer ikke helt å bestemme meg. =OSLO - typen bilder er ofte sjelfulle og kraftige, spesielt fordi man vet de er ekte. Eksotisk, lizzom. Men arrangerte bilder kan være vel så virkningsfulle, siden personer man ser at er pene i utgangspunktet gjerne fanger oppmerksomheten og empatien mer effektivt og langvarig (ironisk nok). Sosialporno, lizzom. Dette er ikke ment som kritikk av konseptet, bare en løs tanke. Kommer an på hva formålet med bildet er tenker jeg.

 

Slutter meg ellers til sultekoret om opplæring i den lekre finishen. Har prøvd på dodge & burn, som du skriver om, men det blir helt annerledes...

Lenke til kommentar
Som vanlig er det nydelig. Jeg elsker etterbehandlingen din. Du hadde ikke giddet å lære meg metodene?

 

 

Eneste å pirke på var sigarettsneipen, men den kan lett fikses.

7149797[/snapback]

Jeg klarer å få noe tilsvarende, det er bare å bruke masse layers. Og da også overdrive litt med unsharp mask, og farger og channel mixer, saturnation og masse, men det er ikke såå avansert som det ser ut. Men bra er det, slik som dette bildet her.

Lenke til kommentar

Du kunne nok ha tonet ned effektene endel her syns jeg, blir litt for kraftig etterbehandlig enkelte steder. Når det gjelder "kjøret" får jeg heller litt følelsen av en vestkantbabe som har kraftig fylleangst enn en av gatepikene.

Et bra bilde syns jeg, men muligheter for å bli bedre, syns du har levert bedre etterbehandling tidligere?

Er komposisjonen din bevisst? Tenker på jentas plassering i bildet og utsnitt.

Men et bra bilde, uten tvil.

Lenke til kommentar

Takker nok en gang. :)

 

Skal innrømme at jeg ikke er helt inne i nevnte "konsept", siden jeg ikke har skrevet det, og det egentlig ikke er helt ferdig. Har kun fulgt ordre slavisk da disse bildene ble tatt. Etter hva jeg fikk høre var det helt på ballen.

Komposisjonen er bevisst ja, det er en smule "feil". Pen jente, men ikke nødvendigvis et pent portrett.

 

Etterbehandlingen tar jeg ingen ære for, det er kun bevisst stjeling fra den fantastiske Andrzej Dragan. For de som er interessert, inneholder dpreview-forumet gigantiske mengder med tråder og forskjellige metoder for å prøve å kopiere den stilen. Noen er ganske nær, men ingen har helt skjønt det, noe som også gjelder undertegnede. Atter en gang må Jill Greenberg og Jim Fiscus nevnes, da de også har god peil på den kunstige maleriske stilen. Annerledes, men mange likheter.

Dette er ikke ment å være en blåkopi, men legger overhodet ikke skjul på inspirasjonen.

 

Skal prøve å få skrevet noe om min tolkning av denne "effekten". Ganske enkelt, men det krever mye tålmodighet og øvelse. Som alt annet er det en konstant læringsprosess. Det er vanskelig å forklare uten å gå i minste detalj, for dodge & burn sier ganske lite i seg selv. Noe av essensen er å gjøre bildet flatt, for deretter å male tilbake lys og skygger.

 

Noen snarveier er shadow/highlight, unsharp mask, high pass og annet som lager en halo-effekt. Dette har ikke blitt brukt her, kun mange mange layers med channel mixer, dodge & burn, levels og hue/saturation. Det ligger også en invertert rødkanal oppå med soft light.

 

Som sagt, skal prøve å skrive noe om det når jeg får skrivekløe og en tupp i ræva.

Lenke til kommentar

Teknikken er interessant Maximus og jeg skulle gjerne hatt et kveldskurs med en av mesterene. Du nenver Dragan, litt usikker på om jeg har sett bilder av han før, men søkte i alle fall; du verden!. Portrettene hans er helt ekstremt bra. Først og fremst er det i utgangspunktet er førsteklasses bilder, hvorpå han bruker PS til å skape belysningseffekter, men ofte ikke mer enn at det ser 'naturlig' ut. Kan se ut som han skaper lys/skygger som hadde vært kompisert å få til vha studiolys.

 

Et bilde som jeg falt voldsomt for, var bildet av Jerzey Urban (hvem nå enn det er) med sigaren:

 

dragan_2_thm.jpg

 

Flere portertt her: http://andrzejdragan.com/

 

Takk for tips SirMax! :)

Lenke til kommentar

Mannen bruker jo stort sett blitz og naturlig lys som belysning. Mange av bildene er tatt på gata. Han bruker også gode gamle 1Ds, som har sin velkjente karakteristikk, samt førsteklasses L-optikk, så de bildene ser nok temmelig bra ut rett fra kamera, vil jeg tro. Også en ganske rar sans for komposisjon.

All ære til poakken.

Lenke til kommentar

Altså, jeg har nok ikke rett til å uttale meg siden jeg aldri kommer opp på ditt nivå, men jeg synes at den etterbehandlingen var litt... skeiv... Den var veldig fin på alt av omgivelser, da disse er kunstige i utgangspunktet, men damen så ut som hun kom nyglasert ut i fra en bakerovn (eller solarium). Så litt ut som hun hadde solt seg med kun å ligge på magen, og at hun hadde klokke på. Jeg fikk ikke helt den gammelmodige følelsen som du snakket om.

 

Men alt annet av arbeid rundt bildet (valg av område, plassering av motiv, etc) var midt i blinken.

 

Igjen, jeg har sikkert ikke rett å uttale meg, og jeg må jo ærlig innrømme at jeg er mest begeistret for beskjeden etterbehandling, men på den andre siden så har jo mange av dine andre bilder (blant annet kirkegården) vært midt i blinken for meg.

Det samme gjelder selvportrettene dine, disse passer også etterbehandlingen på. Dette mest sannsynlig fordi at det ikke blir en voldsom kontrast mellom omgivelser og deg. På dette bildet er det som plager meg mest, det at alt av omgivelser kledde etterbehandlingen, mens damen godt kunne vært mindre behandlet.

 

Jeg vil bare igjen spesifisere at dette ikke er ment som surmaget kritikk, og jeg ser jo helt klart at du kan ditt håndtverk, men det skulle vært spennende å se weirde bilder av sir maximus-typen uten etterbehandling.

Lenke til kommentar

Uten å ha sett på andres kommentarer har jeg kommet fram til dette:

 

Jeg syns bildet er fint, selvom det er noen forstyrrende ting og tang:

- Ytterst på armene ser det ut som om hun er stekt i ovn.

- Det ene beinet er litt forstyrrende.

- Hvitt område på hånden (som sikkert skyldes at hun har hatt et armbånd eller no. men med dine skills burde du kunne klare å redigere det bort).

 

Bortsett fra dette syns jeg dte var et veldig fint bilde.

Lenke til kommentar

Bra med forskjellige meninger. Denne typen stil er nok ikke noe for alle, da det er litt sært. Takk for all kritikk, men jeg tror ikke jeg kommer til å pirke så mye mer. Hudfarger og sånt er ikke naturlig, men det spiller ikke så mye rolle. Det er flere som nevner leggen, som jo stikker seg noe ut. Sårene bidrar til det, men jeg lover at det ikke var jeg som påførte dem for kunstens skyld, det ble gjort kun for å tilfredsstille meg selv.

Neinei, jeg gjorde det ikke, helt sant. :innocent:

Har bare latt være å fjerne de.

 

Den siggen på bakken har fjerner jeg, når jeg tenker over det tilføyer den absolutt ingenting.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...