Gå til innhold

Råd on køb af rejsekamera


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva er dine krav og ønsker? Budsjett? Den siste Sony'en er ikke engang et speilrefleks, og da blir det vanskelig å gi tips til hva akkurat du vil ha.

 

Og hva er f.eks grunnen til dine tre kandidater? Hvorfor vurderer du ikke Canon, Nikon, Olympus, Pentax, Panasonic og lignende? Den informasjonen kan være med på å kunne gi deg best mulig hjelp.

 

For øvrig er innlegget feilpostet. Regner med at du egentlig er ute etter speilrefleks, så jeg flytter den til den kategorien.

Lenke til kommentar

Den vigtigste fældesnævner i de tre kamera er billedkvalitet, men på forskellig vis, Sony r1 er valg ud fra optik og APS size Cmos chip, Sigma SD 14 på grund af den specielle trelags Foveon chip som skulle give meget flotte og skarpe fotos,sidst men ikke mindst Sony Alpha 100 af tre grunde jeg har brugbar optik fra min gamle Minolta 9000 , chippen er den samme som i Nikon D 200 som har vist rigtig gode resultater og bæstet kan udstyres med en Vario Sonar T* fra Carl Zeiss, såee det er ikke nemt at vælge venlig hilsen Bjørn

Endret av Roadracoon
Lenke til kommentar

Om autofokusytelse er vesentlig, så vil både Sony r1 og Sigmaen falle igjennom. R1 fordi den er avhengig av kontrastmåling fra bildebrikken og derfor er både treg og avhengig av relativt mye lys, Sigma fordi de har (i sine foregående kameraer, SD14 er jo ikke på markedet ennå) den mest primitive AF-modulen av samtlige dslr-produsenter. Foveon er imidlertid svært forlokkende.

 

Sony A100 har ikke en helt identisk bildebrikke som D200, og ikke minst er det stor forskjell i signalbehandlingen mellomk Sony og Nikon. Zeiss produserer også objektiver for Nikon, men det er naturligvis bare på Sony at man får AF.

 

Alt i alt går min stemme til Sony A100.

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Det med autofokus er ikke noget jeg vægter sæligt højt i og med at det ikke er noget jeg har brug for , jeg er fra den gang da kamera var en klump metal med filmholder, lukker og optik, " automatik " var ca 10 cm fra søgeren og lysmåler i hånden, jeg har stadig svært ved at lade et kamera bestemme min eksponering og fokus, der har jeg stadig noget at lære!

De optikker jeg har er en Tamron 24-70 / 3,3-5,6 min standart og en Sigma APO 70- 210 / 3,5-4,5

Endret av Roadracoon
Lenke til kommentar

jeg kender ikke noget til det der rastafari, men mener man kan skifte matskiven så man får det der splitdims du taler om - ja korrekt gættet er jeg fra DSLR tiden i hvertfald fotomæssigt :cool: prøv evt. at søge på matskive når du har fået kameraet - det skulle ikke være så svært at skifte.

Lenke til kommentar

Ja Ja jeg er en dinosaurus en døende race af gammeldags fotoamatøre der der har hængt i bremsen og ikke har fulgt med udviklingen, det er derfor i som er med på noderne skal vise mig vejen og få mig ind i den nye tidsalder med DSLR for ærlig talt er jeg på herrens mark hvad alt hvad det med digital foto angår,men giv mig et Zorki og en løs lysmåler så er jeg på hjemmebane :blush:

Så jeg takker for alle de gode råd jeg har fået og kan få :)

Endret av Roadracoon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...