Gå til innhold

Burde jeg oppgradere til 2gb?


Mixy

Anbefalte innlegg

Hei

 

(ja, jeg veit det er noe ganske likt i FAQ'en, som jeg har lest... men er fremdeles i tvil)

 

Skal ha en liten oppgradering til systemet mitt, den ser omtrent Slik ut

 

Uansett, jeg vurderer å heller spare litt lenger, å kjøre på med 2GB minne. Eller kjøre på med 2 minnebrikker til, av de jeg har.

 

Jeg skal oppgradere til ett DFI hovedkortDFI hovedkort, fordi jeg savner innstillinger i bios på det bioset jeg har idag. Dermed kommer jeg til å drive en del med overklokking. Skal ha systemet til å yte så mye som mulig ;)

 

Tror jeg har vært heldig med CPU'n min, da jeg allerede har fått den til å boote på 2,6Ghz (standard 2,0Ghz)... og det er uten å stille på Volten ^^ Derfor er det viktig å ha ett minne som tåler høy FSB.

 

Joda, jeg vet at jeg skal sette ned multiplieren til minnet, men jeg har selv målt at 1:1 i forhold mellom CPU:RAM gir ytelsen en kjempestor boost. Jeg er veldig fornøyd med det minnet jeg har, da det har gode timings på 533Mhz, som standard.(2,5-3-3-8). Så det er ikke minnet mitt som kommer til å stoppe meg i overklokkingen :)Link til minnet

 

 

Nå som jeg skal oppgradere hovedkort, og litt annet, er jeg i tvil om jeg kanskje skal slenge med litt mer minne...? Jeg kan da velge mellom å gi 1775,- for to brikker like de jeg har fra før. Eller om jeg skal gi ~2300,- for ett sett nye brikker, 2x 1024mb. Hvilken løsning trur dere vil gi meg best mulig ytelse, og hvilken løsning ville dere valgt? Har selv en knapp på 2 brikker til av det jeg har, da dette allerede er laget for 533Mhz, og sikkert kan klokkes høyere :)

 

En siste løsning er jo at jeg bare lar det stå med 1024mb frem til jeg kjører en stor oppgradering av PC'n min om en 3-4 år (Er jo nesten ett must med 2GB om 2 år :p Og da kommer jeg ikke til å kjøpe meg mer minne, ettersom det ikke er så lenge til den store oppgraderingen. Og jeg ikke kan bruke disse på det nye systemet (DDR, ikke DDR2, som er den nye standaren, eller om kanskje jeg kan kjøpe DDR3? :dribble: ) )

 

Jeg bruker PC'n til det meste, alt fra skolearbeid, til krevende spill, til litt videoredigering. Blir vel nødvendig med 2gb etterhvert, selv om jeg ikke trikser med de helt største videofilene.

 

Takker for svar :)

Endret av Mixy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

dvs kast de breikkene jeg har, som koster 1750, og kjøp nye til 3000 (hvis jeg skal ha samme kvalitet vel og merke) :p

 

Vet det er en større påkjenning for hovedkortet, men begyner å se at det passer meg egentlig bedre at hovedkortet mitt skal jobbe, enn at jeg må jobbe for å tjene penger til 2GB pakke :p

 

Kan fremdeles bli overbevist til å gå for 2x1gb brikker, men må være litt sterkere argumenter enn det der XD

Endret av Mixy
Lenke til kommentar

Du jo ikke ha 2gb i dag! Selv har jeg prøvd med 1,2,3 og 4 gb, men merker egentlig ikke så veldig stor forskjell. Til generell bruk så vil 1gb holde enda en stund, men om du spiller en del tyngre spill og driver med div redigering så kan det være kjekt med mer. Jeg ville ikke gjort noe med minnet, men om du MÅ så gå for 2 nye brikker av samme.

Lenke til kommentar
Du jo ikke ha 2gb i dag! Selv har jeg prøvd med 1,2,3 og 4 gb, men merker egentlig ikke så veldig stor forskjell. Til generell bruk så vil 1gb holde enda en stund, men om du spiller en del tyngre spill og driver med div redigering så kan det være kjekt med mer. Jeg ville ikke gjort noe med minnet, men om du MÅ så gå for 2 nye brikker av samme.

7122398[/snapback]

 

Neida, er klar over dette, og har heller ikke savnet det.

 

MEN, det er flere år før jeg oppgraderer til DDR2(3-4 år, ettersom jeg må ha ett helt nytt system da, nesten)... Derfor syns jeg det er bedre å investere i noen nye brikker nå, slik at jeg kan nyte dem en del år, istede for å kjøpe de om 2 år, når det faktiskt er nødvendig, og bytte ut de med DDR2, etter ett år eller noe :(

 

Har du noen linker der jeg kan lese om dette med 2T og sånn ManagHead? Med det BIOS'er jeg har nå, vet jeg ikke engang hva jeg kjører på fra før :p

Lenke til kommentar

Kanskje du finner noe om det her. Uansett vil nok det der være nyttig når du får det nye hovedkortet.

 

Fant ellers dette:

 

QUOTE(Buzz76 29/04-2006 : 16:33

)

På nForce4 er ifølge spec max 166/333DDR og T2 dersom du benytter alle 4 soklene med dual sided DIMM's.

Nyere CPU kjerner klarer alikevel å kjøre på 200/400DDR T2 men du er da alikevel utenfor spec... som om du overklokket systemet kan man nesten si.

 

Om det funker må du jo bare teste... det er forskjell på hovedkorta også.

 

Forøvrig kan jeg legge til at det fungerte på mitt A8N kort... men jeg valgte alikevel å gå for 2x1GB brikker som jeg da kan kjøre på T1.

Ytelsesforskjellen er minimal da i mine øyne... men alikevel.... smile.gif

 

Dette kan du jo og lese.

Lenke til kommentar

Vet ikke om det er så mange andre nye spill som krever det , men jeg spiller aktivt Battlefield 2 , og før når jeg bare hadde 1gb ram var det mildt sagt uutholdende.

 

Evindelige lange loadtimes , og selv etter å komme inn i spillet hakket det fryktelig de første 30 sekundene mens maskina sleit med å få ting i inn i minne, og andre ting ut av minne og ned på swapfil.

 

Og når jeg skulle ut av spillet, var dette og en 30-60 sekunders vent før maskinen var brukbar.

 

Etter jeg oppgaderte til 2gb så ble det som en ny verden i forhold til dette. Kunne kjøre 1600x1200 med high detail, merkbart kortere load tid, og veldig lite hakking eter at spillet hadde starta.

 

Og nå kan jeg være inni spillet og multitaske ut og gjøre andre ting, uten at hardisken engang tenker på å begynne å arbeide.

 

Og avslutte spillet.. 5 sek så er maskinen klar til dyst.

 

Har du råd, spiller mye, videoredigering, jeg ville ikke vært i tvil.

 

Over 2gb er en anna sak, da skal du ha spesielle behov.

 

(egentlig med 1gb+ og , men vel krevende spill vil ha sitt, og windows har jo kjapt spist 2-400mb ram bare med å starte alt mulig en har på maskina fra før av, må tenke på det. )

Lenke til kommentar

Fant ingenting om 1T/2T/T1/T2 i den overklokkingstråden.

 

Dessuten står det dette i speccen om hovedkortet som jeg skal kjøpe:

 

Supports DDR266, DDR333 and DDR400 DDR SDRAM DIMM

 

Står på den siden som det har blitt linket til tidligere. Jeg vet ikke hva forskjellene er, men det er nForce 4 Ultra chipset, ikke nForce 4.

Lenke til kommentar

For å forenkle litt. Spørsmålet er vel egentlig om jeg kommer lengst med:

 

2x1GB av denne typen.

 

Eller 4x 512mb

 

Ettersom jeg allerede har 2x512 brikker, vil jeg gjerne bare kjøpe to til av disse. Da koster dette meg 1775 istede for 2x1gb som koster 2475. I tillegg er jo da 512 brikkene med høyere frekvens, og er laget for 533 Mhz.

 

Annen relevant info:

 

Hovedkort, DFI Lanparty nForce 4 Ultra chipset.

Chipset, nForce 4 Ultra

Sammen med denne overklokkingsvennlige prosessoren?

 

Og jeg trenger litt overtalelse til hvorfor, hvis du syns jeg skal gå for 2x1gb brikker, ettersom disse er dårligere enn de jeg har, og koster mer å oppgradere til 2gb. Selv om jeg skjønner det er en større belastning for hovedkortet.

Lenke til kommentar

Mitt tips er å unngå oppgradering av minnet nå. Ram har steget voldsomt i pris de siste månedene. Dessuten har det null å si på ytelsen i de fleste spill. Bare noen av de nye spillene tar i bruk mer enn 1 GiB minne.

 

Du får antagelig langt mer ytelse igjen for pengene ved å bruke de på nytt grafikkort utpå nyåret.

Lenke til kommentar

Hmmm... nå har jeg jo allerede ett nytt grafikkkort da. Og grunnen til at jeg har lyst på mer RAM nå, er jo at jeg ikke skal oppgradere til nye standarer før jeg flytter hjemmefra eller noe ... Derfor er det greit å være forberedt på disse 3-4 årene, med 2gb minne. Ettersom jeg er ganske sikker på at om 2 år kommer mange spill, og programmer til å føle seg mer vel med 2GB minne.

 

Hvorfor ikke bare vente i 2 år, til det trengs med å oppgradere? Jo fordi da er det "kun" ett par år til jeg skal oppgradere systemet, og da er det jo litt kjipt å sitte med "flunkende nytt" utstyr som er langt over de andre delene i systemet mitt, men jeg må fremdeles bytte de ut, ettersom jeg ikke skal ha DDR minne i det nye systemet ;)

Lenke til kommentar

Måtte bare svare her, siden jeg nettopp var i akkurat samme situasjon som deg, med omtrent samme HW. (X2 4200 klokket til 2700Mhz (10*270), X1900XT, 1GB).

Irriterte meg på mye swapping i F.E.A.R, HL2 episode 1 osv.

Kjøpte 2GB OCZ Platinum PC4000, og det var natt og dag i forhold. Nå loader level ferdig i begynnelsen, og det er det.

I F.E.A.R. måtte jeg tidligere sette det meste på medium/low for å unngå at disken gikk og alt stoppet opp bare jeg rundet et hjørne, nå flyter det helt fint med nesten alt på high og 1280x1024. Får endelig utnyttet skjermkortet litt. (Angrer på at jeg spilte gjennom det med 1GB... ;-)

Og dette er jo heller ikke helt nye spill, tenker at kravene ikke blir mindre fremover.

Kjører forresten minnet 1:1 nå i 270MHz på 3-3-2-8 (standard timing) med 2.8V.

Tror ikke DDR1-minne blir noe særlig bedre nå, og prisen øker kanskje når de fleste kjøper DDR2...

 

Edit: Kjøpte disse: https://prisguiden.no/product.php?productId=37283

Endret av asdfteam
Lenke til kommentar
Joda, jeg vet at jeg skal sette ned multiplieren til minnet, men jeg har selv målt at 1:1 i forhold mellom CPU:RAM gir ytelsen en kjempestor boost.

7105815[/snapback]

Det er strengt tatt ikke noe 1:1-forhold på denne plattformen, fordi minnet alltid kjører asynkront med kontrolleren. Så lenge klokkefrekvensen på minnet ikke blir lavere, har ikke bruk av dividere noen som helst negativ effekt i seg selv. Det er vel snarere motsatt, for når man øker divideren vil man i de fleste tilfeller øke CPU-klokken, og det gir både bedre CPU-ytelse og bedre minneutnyttelse.

 

Fant ingenting om 1T/2T/T1/T2 i den overklokkingstråden.

 

Dessuten står det dette i speccen om hovedkortet som jeg skal kjøpe:

 

Supports DDR266, DDR333 and DDR400 DDR SDRAM DIMM
Står på den siden som det har blitt linket til tidligere. Jeg vet ikke hva forskjellene er, men det er nForce 4 Ultra chipset, ikke nForce 4.

7123878[/snapback]

Husk at brikkesettet ikke har noe med minnet å gjøre i denne sammenhengen.

 

De oppgitte spesifikasjonene er heller ikke noe å tenke på. DFI-kortet er jo blant de aller beste til overklokking, og minnet ditt er ratet til DDR533. Det som eventuelt vil stoppe overklokkingen av minnet, er mest sannsynlig prosessoren. Men i praksis er ikke dette noe stort problem for revisjon E (Venice, SD, X2, Opteron).

 

Ettersom jeg allerede har 2x512 brikker, vil jeg gjerne bare kjøpe to til av disse. Da koster dette meg 1775 istede for 2x1gb som koster 2475. I tillegg er jo da 512 brikkene med høyere frekvens, og er laget for 533 Mhz.

 

<snip>

 

Og jeg trenger litt overtalelse til hvorfor, hvis du syns jeg skal gå for 2x1gb brikker, ettersom disse er dårligere enn de jeg har, og koster mer å oppgradere til 2gb. Selv om jeg skjønner det er en større belastning for hovedkortet.

7123953[/snapback]

Jeg synes 1775 er stiv pris for 2x512, men hvis du er sikker på at du ikke vil trenge mer enn 2 GB så lenge du bruker denne maskinen, synes jeg det er en helt grei løsning å kjøpe 2x512. Eventuelt kan du se an prisene litt.

 

Selv om du må over på 2T vil jo høyere klokkefrekvens hjelpe på, og jeg har inntrykk av at de virkelig gode 2GB-settene ikke er så lette å få tak i lengre.

 

Her er en sammenligning mellom 1T og 2T:

http://techreport.com/etc/2005q4/mem-latency/index.x?pg=1

Lenke til kommentar

Takker for at du tok deg tid til å skrive en såpass infomativ og lang post Quitero :) Satte pris på det. Fikk også litt mer inntrykk over hvor liten ytelsesforskjellen mellom 1T og 2T egentlig var ;)

 

Nei, jeg kommer ikke til å ønske meg mer enn 2GB ram til denne maskinen her. Eller, kan jo hende jeg kommer til å ønske det, men blir ikke til at jeg faller for fristelsen.

 

Planen var i utganspunktet når jeg kjøpte disse brikkene at jeg skulle kjøpe ett par til om en stund, når behovet ble litt større og når jeg hadde penger, og hvis jeg var fornøyd med de. Det er jeg, kjempe fornøyd. Savner egentlig ingenting ved de, kjører nå på 2-2-2-5 400Mhz, ettersom jeg har en rævva strømforsyning som ikke tåler at jeg har klokket CPU'en, når jeg skal kjøre litt kraftige 3D spill :( (summen av CPU og GPU blir for høy... Skal kjøpe meg ny PSU om 1 mnd :D)

Lenke til kommentar
Selg rammen du ha da vel. Får fort 1000 lapp elns for den kanskje.

7134391[/snapback]

 

Mhm, har sett på det også som ett alternativ... :) Får vurdere det. Er blitt glad i å ha RAM som er laget for høyere frekvens, slik at jeg kan konsentrere meg om CPU en når det kommer til klokking, mens rammet følger lydig med ;) Uansett, de brikkene til ukens tilbud på netshop, var jo veldig pene ^^ Med PC4000, og OCZ platinium til den prisen... :dribble: Men tror uansett ikke jeg får kjøpt de til ukens tilbud... Noen som vet standradprisen? :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...