stout Skrevet 18. oktober 2006 Del Skrevet 18. oktober 2006 Nå har jeg vært nettet rundt etter dette. Dersom man søker på "vaniljeekstrakt", dukker det opp veldig mange oppskrifter, men ingen forhandlere. Et mulig annet navn er "vaniljeoleoresin", men det høres mer ut som et løsemiddel, og er såklart ikke noe bra salgstriks. Det finnes et utall ekstrakt-imitasjoner og vaniljeessenser, men disse er ikke naturlig fremstilt. Jeg har funnet _1_ sjappe i UK (lakelandlimited.co.uk) som selger flasker à 118ml for £4.50 pr. stk. Tenkte å bestille 3 flasker for å utnytte tollgrensa, men når frakten kommer på £16 blir det uaktuelt. Prøvde også Danmark, Sverige og Tyskland uten å finne noe brukbart. Ser dessverre ut til at dette må bestilles fra USA Er det noen som vet om noen litt mer nærliggende forhandlere? Hadde vært fint å kunne tilsette litt ekte vaniljesmak i diverse kaker og desserter. Er litt for lat til å prøve meg på å lage egen ekstrakt. Dessuten vil det bli en god del dyrere. Lenke til kommentar
Staalkontroll Skrevet 20. oktober 2006 Del Skrevet 20. oktober 2006 (endret) Hva med å kjøpe vaniljestang? Ellers kan du kjøpe ekstrakt på hvilken som helst butikk. Endret 20. oktober 2006 av haddis Lenke til kommentar
stout Skrevet 21. oktober 2006 Forfatter Del Skrevet 21. oktober 2006 Hva med å kjøpe vaniljestang? Ellers kan du kjøpe ekstrakt på hvilken som helst butikk. 7114257[/snapback] Takk for forsøket, men tror du vil finne at det som står i butikkhylla er essens. Essenser inneholder ikke spor av det de skal etterligne, og er langt fra like gode som ekte saker. Vaniljestenger er ofte upraktiske i matlaging. Lenke til kommentar
Staalkontroll Skrevet 21. oktober 2006 Del Skrevet 21. oktober 2006 Gå på nærmeste meny butikk å spørr etter ekstrakt. Har handet det på meny før. Vanlijestenger er så absolutt ikke vanskelig å bruke til matlaging. Fikk ikke lov til å bruke noe annet på gamle jobben min. Lenke til kommentar
SumSar Skrevet 21. oktober 2006 Del Skrevet 21. oktober 2006 Vaniljestenger er langt i fra upraktiske, og jeg mener du får den desidert beste smaken med stenger i forhold til essens/ekstrakt. Lenke til kommentar
Tumbleweed Skrevet 23. oktober 2006 Del Skrevet 23. oktober 2006 Vaniljestenger er langt i fra upraktiske, og jeg mener du får den desidert beste smaken med stenger i forhold til essens/ekstrakt. 7122882[/snapback] Må si meg enig her. Vaniljestang er den genuine varen. De svarte prikkene du av og til kan se i feks vaniljesaus fra en god restaurant vitner om at de har brukt ekte vare, og ikke ekstrakt. Lenke til kommentar
stout Skrevet 24. oktober 2006 Forfatter Del Skrevet 24. oktober 2006 (endret) Greit nok, men enkelte oppskrifter sier ekstrakt, og involverer ikke oppvarming. Jeg er for lat til å skulle begynne å endre på oppskrifter Dessuten har jeg ikke nok skill points i matlaging til at ting som dette kommer naturlig. Alle oppskriftene jeg har sett sier at vaniljestanga skal kokes, med et unntak, der det stod at man skulle bruke frøene Har ikke fått sjekka Meny enda, men om jeg ikke finner ekstrakt der, så får jeg vel droppe de aktuelle oppskriftene. Edit: Kanskje litt mye.. Endret 24. oktober 2006 av fretex Lenke til kommentar
stout Skrevet 24. oktober 2006 Forfatter Del Skrevet 24. oktober 2006 Jeg konkluderte med at DIY var noe av det enkleste og billigste, så nå har jeg bestillt en haug med vaniljestenger. Tilsett sprit, rist daglig i 4-6 uker - voilà! Lenke til kommentar
nebrewfoz Skrevet 24. oktober 2006 Del Skrevet 24. oktober 2006 Vaniljelikør ..........? Svakt relatert - eller kanskje ikke i det hele tatt -, i boken (og nå også filmen) The Perfume av Patrick Süskind, dreier mye av handlingen seg om å ekstrahere lukter fra ulike ting. Blomster osv. for parfymeindustrien, hovedsaklig, men hovedpersonen får det for seg at han skal ekstrahere lukten av menneske ... Det må jo gå gæli. Fascinerende bok. Vanskelig å lage film av. Vaniljestenger, det burde være enklere. Lenke til kommentar
SumSar Skrevet 25. oktober 2006 Del Skrevet 25. oktober 2006 Snitt opp vaniljestangen, og skrap ut det som er inni. Verre må det ikke være. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå