Gå til innhold

Mobber du, eller blir/ble du mobbet?


Mobber du, eller blir/ble du mobbet?  

116 stemmer

  1. 1. Mobber du, eller blir/ble du mobbet?

    • Blir du mobbet?
      4
    • Ble du mobbet?
      49
    • Har du mobbet?
      21
    • Går du på barneskolen og mobber?
      1
    • Går du på VgS og mobber?
      2
    • Går du på barneskolen og blir mobbet?
      0
    • Går du på VgS og blir mobbet?
      1
    • Mobber du på arbeidsplassen?
      0
    • Blir du mobbet på arbeidsplassen?
      1
    • Nei jeg har aldri mobbet.
      37


Anbefalte innlegg

Jeg ble mobbet, gjennom hele barne og ungdomskolen, noe som har brutt opp selvtilliten min, men det er irrelevant for diskusjonen.

 

Etter en god del lesing på forumet, har jeg fått det inntrykket av at en god del her inne har blitt mobbet og noen har mobbet. Hvor utbredt er det egentlig?

 

Så, jeg sendte følgende meldig til en moderator;

"Kunne tenkt meg å lage en poll om mobing på forumet.

Grunnen er at det virker som om en majoritet på forumet, har blitt mobbet. Kunne hvert ganske interisangt å se hva tallene er."

 

Som sakt, så gjort.

 

Blir du mobbet?

Ble du mobbet?

Har du mobbet?

Går du på barneskolen og mobber?

Går du på VgS og mobber?

Går du på barneskolen og blir mobbet?

Går du på VgS og blir mobbet?

Mobber du på arbeidsplassen?

Blir du mobbet på arbeidsplassen?

Nei jeg har aldri mobbet.

 

Det skulle vell dekke det hele? Noen forslag, anyone?

 

Beklager for en kansje litt rotete post, er ikke så god på dette, men prøver :p

 

Polly polly plx :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Definer mobbing...

7101111[/snapback]

 

Jeg er overhode ikke noe god med definisjoner, men jeg kan nå prøve.

 

Mobbing; Trakasering, fysisk eller psykisk vold mot en person over lengre tid.

 

"En person blir mobbet eller plaget når han eller hun, gjentatte ganger over tid blir utsatt for negative handlinger fra enten en eller flere personer. Mobbing kan være av både psykisk og fysisk karakter." - Dan Olweus, sin definisjon.

 

Det er nesten alltid en stor, fysisk forskjell mellom mobberen og offeret, offeret. Mobberen er som regel offeret fysisk overlegen.

 

Edit: Å Deffinere mobbing blir nok så irrelevant i denne diskusjonen. De som har blitt mobbet hvet akkurat hva det er for noe. De som mobber bør og vite hva det er for noe, siden det er forpult utbredt.

Endret av J@cob
Lenke til kommentar
men jeg mener det blir for generelt å si at jeg mobber eller blir mobbet. Kan være et enkelt ord som "idiot" eller "leke" slåssing.

 

Vanskelig å si rett og slett.

7101158[/snapback]

 

Nå skal jeg prøve å ungå å spamme her, men kan vell pressisere, at jeg med mobbing mener mobbing. Ikke "kødding", eller tulling som skjer internt med venner, for morro, men mobbing som bryter ned personer, mobbign som får folk til å ta selvmord. "Hardcore mobbing" -.-

Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...

Jeg har alltid vært veldig god i teoretiske fag på skolen, og også sterk fysisk.

 

Ble mobbet alle sju åra på barneskolen. Gikk på en veldig liten skole, og i klassen min (som også var eneste klasse på årstrinnet) var det tre gutter og tre jenter med meg (jeg er gutt). Den ene av guttene var psykisk utviklingshemmet, og den andre var, vel, ikke helt min type. Han var en veldig lav person, og han mobbet meg veldig mye. Ellers kom jeg godt overens med de fleste i klassen.

 

I klassen over meg gikk det sju stykker, derav fire gutter og tre jenter. Av alle dem er det en jente jeg kom godt overens med. Alle guttene i den klassen og en av jentene mobbet meg i perioder.

 

I klassen under meg gikk det to jenter, begge de var helt ok.

 

Så det jeg gjorde var å gå til de som var to år eldre enn meg, og der har jeg funnet veldig gode, ekte venner. De brukte å støtte meg når de som var like gamle som meg gikk rundt og mobbet. De er fortsatt gode venner av meg i dag.

 

Men da de begynte på ungdomsskolen, da var jeg mer eller mindre alene. Han mobberen i klassen min fant seg noen i klassen to år under oss som ble med han. Han mobbet meg veldig mye, og en utenlands gutt som gikk i tredje klasse, i hovedsak fordi han ikke kunne skikkelig norsk. Jeg har et par ganger til og med stått fram og beskyttet ham, noe jeg er veldig stolt over å ha gjort i dag.

 

Eksempel på ting jeg har gjennomgått:

-Fått et godt retta slag midt i trynet (han i klassen min).

-Blitt lagd ned i bakken og sparka før jeg ble kasta ned en veldig bratt bakke med masse steiner (han i klassen min og de i den over).

-Han i klassa mi spurte en gang om jeg ville bli med på kino. Helt overrasket svarte jeg ja, selv om jeg egentlig ikke hadde så lyst å gå på kino med ham. Men han sa at vi måtte kjøre., og det gjorde vi. Men da vi kom frem løp han rett opp og satt seg i et sete midt i en rad, som han hadde fått de i klassen over til å sette av for ham.

-Han i klassa mi hadde gått rundt og fortalt om hvor liten penis jeg hadde (noe som ikke var sant) til de som bodde en plass ikke så langt unna oss (men som gikk på en annen skole). Og så fortalte han om det på skolen vår etterpå.

 

Da jeg skulle begynne på ungomsskolen ba jeg om å få skifte klasse så jeg slapp å gå i klasse med den idioten (dere vet hvem jeg snakker om). Det fikk jeg, og i dag angrer jeg ikke et sekund på dette. Jeg har da gjort den genistreken å være snill og høflig mot alle og å være meg selv, uansett hva andre måtte si. Noen har til og med sagt at jeg er "den kuleste nerden de kjenner" :!: (dette tar jeg absolutt som noe positivt).

 

Ble visst litt langt det her :p Jaja..

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg ble mobbet fra 1. klasse og ut 9.

Sliter av og til fortsatt med ettervirkningene. Jeg unngår området der jeg vokste opp. Skal jeg ta buss til et sted så betaler jeg 50kr ekstra for å ta en buss som går utenom det stedet. Blir fysisk kvalm så fort jeg er i nærheten der.

Ble invitert på 10.års-jubilee fra ungdomskolen nå i juni. Jeg trengte ikke tenke meg om to ganger før den invitasjonen gikk rett i søpla

Lenke til kommentar

Har blitt mobba på barneskolen. Sliter med ettervirkningene av det nå som jeg har begynt på ungdomskolen. Har i likhet med flere her over blitt redd for andre mennesker, og tør ikke å stole på noen. Har ikke vært på ungdomskolen siden jeg begynte der, pga. depresjoner og selvmordstanker hvor mobbingen har vært en medvirkende årsak.

 

Dette handler faen meg ikke om uskyldige kommentarer eller såkalt leke-slossing (som det virker endel her tror det er), dette handler om psykisk og fysisk terror over lengere tid. Og tro meg, psykiske smerter er et helvete.

Lenke til kommentar
Gjest member-101642

Ble mobbet på barne- og ungdomsskolen. Dette har satt dype arr. Jeg har utviklet sosial angst og sliter med depresjon. Har store problemer med å skaffe meg nye venner, siden jeg frastøter alt og alle.

Lenke til kommentar

Ble mobbet på barneskolen. Men hadde en stygg tendens til å fyre meg veldig opp, og bli voldelig imot mobberen. Dette endte opp i mange slosskamper. Men har ikke fått noe men av det. De fleste som mobbet fikk seg ivvertfall en gang, seg en på trynet.

 

På ungdommskolen mobbet jeg vel litt en person. mobbinga varte ikke så veldig lenge. Kan også nevne at jeg er på hilsern, og kan fint ta meg en prat med vedkommende nå.

Merkelig hvordan ting forandrer seg, med en gang du starter på vgs.

Lenke til kommentar

blei mobba gjennom hele barne og ungdomsskolen og litt på videregående (men det var bare noen alkoholiserte småkrimminelle tullinger som skulle tøffe seg

 

Jeg hadde også tendens til å blei voldlig når noen mobba, så jeg slo til et par stykker, men lærern jeg hadde på ungdomsskolen tok tak i mobba, både mot meg og mot andre som blei mobba, da blei det veldig mye bedre.

 

 

 

Litt off-topic: er det sånn at ALLE ungdomsskoler har 10 års jubileum?

Er dette vanlig på vgs?

Lenke til kommentar

Jeg flyttet fra nord-Norge og til Østlandet da jeg skulle begynne i 6. klasse på barneskolen. Det var alt annet enn en lett tilværelse. Jeg havnet i den verste klassen skolen noen sinne har sett.

Jeg ble mobbet ganske mye og generelt bare plaget.

Jeg ble stukket med nåler, sprayet ned med såpe når jeg holdt på å kle på meg etter å ha dusjet i gymen etc.

Jeg brånektet ofte å gå på skolen. Jeg utviklet også et voldsomt temperament mot ting som ikke gikk min vei, noe jeg fortsatt sliter med i dag.

 

Mobbingen fortsatte videre på ungdomsskolen, men der skjønte en av lærerene mine hva som forgikk og satte raskt en stoppe for det.

Likevel har det satt store arr i meg og hemmet meg sosialt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...