Gå til innhold

Bildekritikk: Høstmorgen med tele


Anbefalte innlegg

Følger opp med nok et motiv fra høstfjellet. Dette er tatt i det sola såvidt bikker over horisonten (sees på fjellet oppe til venstre). Morgenlyset er utrolig flott å fotografere i. Synd det varer så kort.

 

Har brukt lang tele her (300mm) og resultatet er at åsryggene blir komprimert/trekt sammen slik avstanden mellom de tilsynelatende blir mye mindre enn hva den i virkeligheten er.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Beklager, men dette er fryktelig kjedelig. Helt paffe kontraster og ikke liv i bildet i det hele tatt. trærne som så vidt stikker opp til venstre ødelegger også ganske mye, og det er ingen nyanser i bildet whatsoever. Solnedgangsbilder er sjeldent noe mer en "pent, men kjedelig," men dette var egentlig bare ganske kjedelig.

 

Kjør opp kontrastene og få vekk trærne nederst til venstre, så har du noe å jobbe med.

Lenke til kommentar

Solnedganger/soloppganger er nesten aldri spennende motiver uansett, men her syns jeg du har mye å gå på for å i det minste gjøre fargene mer spennende :)

 

Uten å prøve å kuppe bildet redigerte jeg det såvidt ved å stille inn levels for individuelle fargekanaler.

 

Forøvrig så synes jeg at man bare ser tretoppene nederst til venstre var forstyrrende. Enten hele med litt åsrygg, eller ingenting for min del.

 

post-26352-1161111403_thumb.jpg

Endret av egeulf
Lenke til kommentar

Jeg liker bildet veldig godt, og synes ikke forslagene til endringer var til det bedre. Om bildet oppleves spennende eller kjedelig er ganske sikkert en personlig sak. Jeg syns bildet formidlet en stemning i naturen som gir meg lyst til å dra på hytta umiddelbart. Det gir meg rett og slett en opplevelse. Vil også framheve at nedre del av bildet med trærne (og vannet?) er en like viktig del av opplevelsen som den oransje himmelen. Det at bildet er dust/har svake kontraster er noe av det som setter stemningen for min del. Konklusjon: For meg oppleves bildet spennende, fordi det setter følelsene i sving.

Lenke til kommentar

Flott, jeg liker dette enda bedre enn det først, linjene og overgangene mellom ryggene er rett og slett lekre.

 

Eneste negative er at det fortsatt bli litt avstand mellom første og andre åsrygg, kanskje du hadde utliknet dette om du tok bildet fra et litt lavere punkt hvis det hadde vært mulig (men for sent nå selvfølgelig)?

Lenke til kommentar

Enig at bildene kanskje kan være litt kjedelige. Men fargene var knall. Sett mange her inne som liker naturbilder (og kanskje spesielt solnedganger) som bakgrunnsbilder. Sjelden vært noe fæn av det, men dette var supert... ...hadde du bare vippet kameraet et par grader oppover. Treene i forgrunnen kan godt være der, men bittelitt mer himmel kunne gjort seg. På windows-skrivebordet.

 

Edit: Nevnte jeg at jeg synes bakgrunner bør være uten alt for mye kontrast?

Endret av Knutgrus
Lenke til kommentar

Takk til dere 3 siste her også (kan avkrefte dine antagelser MyBigMouth ;) )

Jeg tenkte mens jeg hadde den gående kunne jeg forsøke å legge ut en ny versjon som illustrerer bedre at dette er en kald morgen og ikke en varm sommerkveld. Senker fargetemperaturen i Rawshooter (en av fordelen med RAW) og på den måten får bildet kaldere blåtoner. Dette er nok mest riktig i forhold til virkeligheten.

(endret fra 5400 Kelvin til 3600 K)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...