Gå til innhold

Mennesker som banner, idioter?


Anbefalte innlegg

Det skjedde i geografitimen i dag:

-Jeg kom inn i klasserommet, var småtrøtt siden det var tidlig på dagen, så jeg strakk meg. Med armene godt over hode slik at jeg virkelig kjente at det tok, så sa jeg "ååååå i hælvette så deilig". Det var ikke særlig høyt, og ikke meningen å komme ut slik, men det ble da bare slik, det var virkelig godt altså.

Det som skjedde var at læreren stoppet helt opp med det hun hold på med, som var å vise en annen elev noe på en datamaskin, ca 5sitteplasser lengre fram en der jeg satt. Hun snudde seg, å ga meg ei jævla lekse om banning.

Innehold blant annet:

Hvor ukultivert det er å banne, at banning er et mangel på ordforråd, at banning er en mangel på måter å uttrykke seg på, så la hun til at det bare er idioter som banner og at de har lav intelligens noe som igjen fører til at de har dårlig ordforråd og at de har vanskeligheter med å uttrykke seg på kultiverte måter.

 

Jeg ble egentlig ganske satt ut, siden hun kalte meg en idiot med lav intelligens framfor hele klassen.

Det jeg sa til mitt forsvar var at banningen min ikke var ment slik, og at jeg ikke har mangel på ordforråd, men at slike ord er blitt en del av mitt daglige ordforråd, og at jeg slettes ikke har lav intelligens og heller ikke er noen idiot.

Hun så dumt på meg, å det virket som hun prøvde å få klassen med på å vise for en idiot jeg var.

Hun spurte meg ikke om noe senere i timen, hjalp meg heller ikke.

 

Jeg er enig i at det ikke er så pent og banne, i mitt tilfelle kommer det helt automatisk, å er en uvane på lik linje med andre menneskers uvaner, som å bite negler.

Men jeg synes det er en veldig søkt påstand å kalle mennesker som banner for idioter med lav intelligens som mangler ordforråd og andre måter å uttrykke seg på.

 

 

Ville bare høre om noen her på forumet er enig i utsagnet som kom fra geografi læreren min?

Eller om dem har noe å si om det som skjedde.

Synes selv hun var ganske urimelig, hun kunne godt ha kommentert det med banningen (noe som kom automatisk, og noe som ikke var meningen), men synes hun rett og slett hang meg ut. Ikke det at jeg tok meg så veldig nært av det, men jeg synes likevel at det var galt av henne, slik hun gjorde det.

 

-Sigve

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

tror ikke du skal bekymre deg noe får det. Banner så det renner selv noen ganger, har liksom blitt en vane og har sneket seg litt inn i dialekten. Faen er et ord som er gjennganger. :) Synes læreren oppførste seg ganske dumt der, og dreit på draget rett og slett.

 

neste geografitime sier du til henne: pell deg for faen i helvete ut ditt jævla lauspulte okseronk. eller noe i den duren :p

Endret av Brian_N
Lenke til kommentar
Jævla folk som banner som faen er da for helvete faen ikke mer jævla idioter enn jævla vanlige folk, da, faen. :)

7090782[/snapback]

 

Eeeeeelendig

7090807[/snapback]

Helt enig. Finnes jo forskjellige varianter av banning. Det der var vel kanskje uinteligent banning, eller unødvendig banning om du vil :!: Syns det høres forferdelig dumt ut med folk som putter inn banneord der det absolutt ikke er nødvendig. Så er det jo disse som kombinerer to banneord også. Fittesatan er en snodig variant jeg har hørt flere ganger ;)

 

Edit: Må bare få legge til at jeg heller ikke har noe imot banning og at det også er en del av min dagligtale.

Endret av Øssa
Lenke til kommentar

Først og fremst vil jeg påpeke en ting.

 

Om en lærer gjør narr av en elev i offentlighet er dette ikke noe å spøke med. Be henne om en unnskyldning, får du ikke det går du til ledelsen.

 

Så over til tema.

 

Jeg banner ofte. Meget ofte. Det er absolutt en del av mitt daglige ordforråd. Samtidig får jeg gjerne slengt etter meg at jeg er godt over gjennomsnittelig smart og at jeg er en ekselent debattant.

 

Jeg har opplevd lignende før. Jeg syns personlig at det er litt suspekt å omtale banning som dårlige manerer. Dårlige manerer er å kaste mat på noen ved middagsbordet, å tegne på vegger og å være uforskammet ovenfor andre mennesker. Selv om jeg ikke tror din lærer kaster mat på andre, eller tegner på vegger, syns jeg virkelig hun passer inn i min tredje karakteristikk ovenfor.

 

Det er en ting at enkelte støtes av banning. Jeg støtes av politisk korrekthet, feministisk retorikk som helst så at mannen ikke eksisterte samt meget annet. Men jeg kan ikke stoppe opp og kalle andre mennesker idioter for å snakke i de retningene.

 

Videre, vil jeg si at jeg er skeptisk til å si at bruk av banning betyr mangel på ordforråd. Isolert sett er det da like relevant å si "denne boken er jævla bra" som å si "denne boken er meget bra"? At en bruker banneord når en er opphisset er da også helt akseptabelt. "Det nye statsbudsjettet er helt forjævlig" er like relevant som å si "det nye statsbudsjettet er dårlig".

 

Jeg er ærlig talt veldig lei av generelle og tåpelige generaliseringer en finner over alt. Selvfølgelig er det mange enkle mennesker som nytter banning av mangel på andre ord. Men det er da også mange meget intellektuelle mennesker som banner over en lav sko.

 

Jeg syns læreren din virker som et ignorant, generaliserende, tåpelig og dumt menneske.

 

Jeg hadde absolutt ikke latt slike ord komme fra min lærers munn uten at den læreren øyeblikkelig fikk vite hva jeg mente om det.

 

Denne historien er noe av det mest horrible jeg har hørt på lenge, og jeg forventer at din lærer ber deg om unnskyldning.

 

Hun er latterlig.

Lenke til kommentar

Banning er, som Glint fastslo, en kunst, og det er da spesielt oss nordnorske som bedriver dette til en mesterlig grad.

 

Men læreren er en jævla idiot, og hun er den med lav IQ og muligens dårlig ordforråd.

 

Når du banner viser du forøvrig at du kan det ordet OGSÅ og da har et BEDRE ordforråd.

 

Hippie-Erlend: Du prøver for hardt :p

Lenke til kommentar

Jo flere banneord du kan, jo klokere blir du.. For banneord telles som ord? Eller gjør det ikke? ergo du har jævlig bra ordforråd..

 

Dessuten er det utrolig kreativt å banne, siden du leker med ord. Feks knepuler? :) Som to andre her har sagt, en kunst

Endret av Fox
Lenke til kommentar

Banning er en av de tingene man skal eksperimentere med for å bli voksen. Men hvis man ikke klarer å legge det av seg når man faktisk er blitt voksen kan det vel hende man har et ørlite modenhetsproblem. (Med mindre man er "geografisk belastet".)

 

Banning utøker det tilgjengelige ordforrådet. Men det forusetter jo da at man ikke slutter å bruke de andre ordene, ellers er man like langt. Eller kortere. Hvis man bare kan si jævlig om alt, så har man bare ett gradsadverb istedet for et dusin eller to, og da har man de facto et mindre ordforråd.

 

Og jo, Simon, banning er dårlige manerer i mange sammenhenger. Du kan jo prøve å argumentere for noe annet når du er i jobbintervju, i forretningsmøte, på utenlandsreise og prøver deg med å banne på lokalspråket etc.

 

Edit: Glemte helt trådstarter her: Hvis du føler at læreren din gikk over streken, så ta det opp med henne. Eventuelt lever en klage til ledelsen. Men det er ikke sikkert du får noe bedre forhold til læreren for det...

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...