Gå til innhold

Hva er allmen båbygging godt for? :O


genetex

Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Går nå mitt 2 år på elektro (VK1 elektro), og neste år er jeg, om jeg vil, lærling.

 

Det jeg lurer på er å ta allmen påbygging for å "sikre" meg, men mot hva er jeg faen ikke sikker på..

 

hva skal jeg med det? Er det liksom om jeg plutseli vil bli boligseller istedet for elekriker? Hvordan kan det på noen måte hjelpe meg med noe?

 

Læreren min sier at NTNU og forskjellige inginør skoler tar opp folk med elektriker fagbrev pga. de synest de er bedre elever enn de som har gått allmen i 3 år, så det er ikke noe problem komme inn på NTNU uten å ha tatt allmen påbygging (utenom karakterene mina da, selvsagt ;p)

 

Noen som vet grunner hvorfor jeg burde ta allmen påbygging? Og grunner til å drite i det kanskje?

 

Takker fro alle kloke svar :tease:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"Allmennfaglig påbygging" må du ta for å få generell studiekompentanse, noe du må ha for å kunne studere på f.eks NTNU. Du kan også ta forkurs hvis du velger å gå høgskole-veien. Du som har gått yrkesfag har hatt for få timer med allmennfag for bli regnet som studiekompetent, derfor dette ekstra påbyggingsåret.

Lenke til kommentar

Lomz: rettelse, selv når du er 25 så MÅ du ha felles allmenne fag som man tar på påbyggsåret (når man har vært lærling tar man kun de nødendige fagene).

 

Så grovt sagt, vil man på høyere utdanning MÅ man ta de allmennfagene enten man vil eller ikke.

Lenke til kommentar
Lomz: rettelse, selv når du er 25 så MÅ du ha felles allmenne fag som man tar på påbyggsåret (når man har vært lærling tar man kun de nødendige fagene).

 

Så grovt sagt, vil man på høyere utdanning MÅ man ta de allmennfagene enten man vil eller ikke.

7072430[/snapback]

Må man? Jeg trodde det var slik at når man kom inn med realkompetanse så trengte du ikke å ha noen annen formell utdannelse

Men jeg ser fra dette dokumentet fra bondevik II tiden at du har rett

Lenke til kommentar

Som Ueland sier så tar du allmennfaglig påbygning for å kunne bli ingeniør eller sivilingeniør.

 

Fordelene er muligheter til mye høyere lønn, noen mener at de har langt mer interessante og utfordrende arbeidsoppgaver, i tillegg til at du ikke har så stor risiko for i fremtiden å bli arbeidsledig som følge av nedgangskonjunkturer eller konkurranse fra utenlandsk arbeidskraft.

 

Ulempene er 3 eller 5 år på skole og til dels mange teoretiske fag. Jeg har hørt fra ingeniører på høyskoler at en del studenter som har hatt yrkesfag og påbygning har slitt mye med realfagene matte, fysikk etc og har måttet bryte studiet. Dette varierer sikkert, og noen har lettere for å lære matte enn andre, men det kan vel være greit å ta 2 eller 3MX som "trening" før du eventuelt forsøker høyere utdannelse.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Gå rett inn på ingeniør studie fra andre året på elektro, og kanskje spess på NTNU, da burde du nok ha en hobby som inkluderer masse matte/fysikk/kjemi. Ellers vil jeg tru de 2 første årene på utdanninga de blir tatt opp og opp igjen. Hjelper ikke å komme lett inn på studier om man ikke klarer å bestå studiene i seg selv. Etter min erfaring med 3mx/3fy/3kj så er det et forbanna slit med disse fagene når man skal videre etter VGS.

 

Men som sagt lenger opp, Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...