Gå til innhold

Gothic 3 - Hvordan komme igang?


Anbefalte innlegg

Muligens en spoiler eller to her for ekstremt ferske spillere. ;)

 

Jeg er ingen erfaren Gothic-spiller, og synes dette er nokså vanskelig. Jeg håper noen av dere erfarne Gothic-spillere kanskje kan gi meg noen pekepinner. :)

 

Jeg har fått et lass med oppdrag i Reddock, men er veldig usikker på hva jeg skal ta meg til. Uansett hva jeg prøver meg på ender det i grusom død... Vinner lett kampene i arenaen i hulen, dreper ulver og scavengers over en lav sko, men med en gang jeg prøver meg på noen av oppdragene er det bare å finne fram quickload-knappen... Villsvinene er nærmest instant-kill. Orkene hiver seg over meg med en gang jeg prøver meg. Det eneste jeg har hatt litt suksess med er å lokke villsvinene over til orkene oppe på haugen (de som er mellom hulen og landsbyen du starter i). Da setter de igang med å drepe hverandre, og jeg klarte nesten å drepe både orker og villsvin til slutt, helt til det siste villsvinet fikk inn et treff og dermed var det over.. quickload igjen.

 

Det jeg lurer på er egentlig.. hva gjorde dere først etter at dere kom til Reddock, dere som nå har kommet et stykke? (Ja, jeg har samlet 10 healing plants, er vel omtrent det eneste oppdraget jeg har gjennomført ;) ).

 

Forslag mottas med takk. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sette vanskelighetsgraden til Easy. Vanligvis ville jeg ikke gjort det, men det hjelper veldig når du er helt ny til Gothic, som jeg var, og det sparer mye frustrasjon. Jeg gidder ikke å sitte gjennom den lange loadingen hver gang jeg dør. :p Ellers så vil jeg anbefale deg å trene Strength, skaffe deg muligheten til å bruke skjold, og kjøpe Flammesverdet i Reddock, hos smith'en. Det gjør 100 i skade. Men jeg tror du må redde smith'en fra orkene på farmen først.

 

En annen viktig del er å lære seg kampsystemet. Venstreklikk gjør et normalt angrep, høyreklikk gjør et raskt angrep, hvordan du blokkerer riktig osv. Det står på baksiden av manualen.

 

Og hold deg unna villsvin. Ett treff fra dem, og du blir som regel fanget i et evighetsvarende angrep til du dør. :( Synes utviklerne burde fikse dette, det blir for dumt når du blir presset mot en vegg, og du ikke får gjort noe, selv om du er lvl 30.

Endret av andir
Lenke til kommentar
Gode forslag, tusen takk! :) Vanskelighetsgraden ja... Det får ingen andre effekter/konsekvenser enn at monstrene er lettere å drepe? I så fall, easy, here I come! ;)

7067452[/snapback]

Tror ikke det. Jeg spilte lenge på easy, og den eneste forskjellen var at jeg ikke måtte vente på loadingskjermen fra quickload så ofte. :p

 

Etterhvert blir du sterk nok til at du kan skifte til Normal igjen. Jeg opplevde at alle settingsa reset'a seg etter en stund, vanskelighetsgraden inkludert, og merket ingen forskjell når jeg hadde kommet inn i spillet.

 

Edit: Ja, det er fast-travel på Gothic 3, men ikke slik som i Oblivion der du kan fast-travel overalt med en gang. Du kan finne teleportsteiner ved hovedbyene som gjør at du kan teleportere deg dit.

Endret av andir
Lenke til kommentar
Sry for offtopic, men selger elkjøp gothic 3?

Ser ingen på nettsiden dems, hvis de selger så blir d elkjøp med det samme:)

7067658[/snapback]

 

Du kan jo prøve, da. Det kan jo hende din lokale Elkjøp-butikk har fått in Gothic 3, selv om det ikke står på nettsidene. :)

 

Det er verdt et forsøk!

7067664[/snapback]

DA prøver vi, jaggu best de har=)

Ty

Lenke til kommentar

Jeg er i lvl 18 nå, og jeg blir fra tid til annen drept av villsvin når de kommer bak meg. Helsikes irriterende. Buen er nok den definitivt beste måten å ta ut alle dyr på. Når det kommer til mennesker er det selvsagt lettere å ta dem ut med noen hugg fra øksa/sverdet.

 

Bone har rett i sin observasjon. Jeg synes Gothic 3 er Gothic - på sitt aller varmeste. De har endret en del av de "dårlige" tingene i Gothic 1 og 2, og lagt til mye nytt. Noe av dypheten som fantes i Khorinis mangler i byene i Gothic 3, men det tar jeg som en selvfølge. Det finnes vel i underkant av 20 byer i Gothic 3, og da sier det seg selv at det er umulig å få til 20 like dype byer som Khorinis.

Endret av Hr. Jenssen
Lenke til kommentar
noen som vet hvor bra PC man må ha får å spille gothic? :hmm:

 

EDIT: post 65

7069934[/snapback]

 

Jeg har en E6600 (@3300MHz) ATI X1900XT og 2GB minne, kjører spillet på 35~70FPS (-2~3 FPS med fakkel og -~10 FPS med flammesverd). Jeg kjører max oppløsning og detaljer (ja allt på max). Fullt spillbart

 

Før jeg dro på jobb (kl 17:00 i dag) så hadde jeg nesten kommet til Kongen som er i den borgen med blått skjold rundt seg. Jeg hadde nettopp tatt den femte orc bossen der før jeg måtte avslutte. Tror jeg var lvl 26 og har 70~80k (+ en del loot) gold.

 

Snart reddet den andre byen (blir tredje om du regner med byen du starter spillet i). Har litt problemer med få nok rykte til å komme meg inn til ork bossen i byen. Tror jeg må samle et par folk til rebels først og. Mener jeg har sjekket stort sett alle plasser.

Lenke til kommentar
...og kjøpe Flammesverdet i Reddock, hos smith'en. Det gjør 100 i skade. Men jeg tror du må redde smith'en fra orkene på farmen først

Jeg finner ikke dette sverdet noe sted? :p Mulig jeg overser noe, men jeg har befridd smeden, han holder på i reddock, jeg har til og med befridd den byen i sør et sted.

Men jeg vil så gjerne ha det sverdet!! :) Noen som kan hjelpe?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...