Gå til innhold

Kjøpt meg tv og sliter med bilde fra pc


Mogge_

Anbefalte innlegg

Jeg har vært ute og handlet litt idag...Kjøpt meg en Samsung 32"lcd tv som også skal brukes som pc skjerm....Jeg kjøpte samtidig med en hdmi - dvi kabel, og koblet dette sammen, men da jeg slo på tv, så mangler jeg mye av skjermbildet på sidene, toppen og bunnen...Noen som vet hva jeg må gjøre for å få skjermbildet bra?

 

Har prøvd å stille oppløsninga og slikt men får det ikke til å stemme....Jeg har også en pc inngang på tv'n..Der skal det gå en sånn vanlig vga kabel...Er det en slik kabel jeg skal bruke for å få bra bilde og riktig oppløsning?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det overscan du opplever? Overscan henger igjen fra gamle CRT dager, hvor selve kantene (oppe, nede, venstre, høyre) er ~5-10% utenfor det synlige skjermområdet for å sikre at bildet i sin tid fyllte hele skjermbildet (og ikke folk følte seg snytt). Det virker som bildet er forstørret en anelse. Tekst blir gjerne litt uklart. Hvis det er overscan-problemer du har, kan det være TVet ditt har en funksjon for å redusere denne. Og her kommer det interessante:

 

På de fleste projektorer som selges idag har man VGA og DVI/HDMI innganger. Selv har jeg en helt grei Panasonic PT-AE700 LCD projektor på 1280x720 som kjøres på 84". Saken er som følger: Når jeg kjørte DVI mistet jeg f.eks. klokkeslettet på Windows oppgavelinjen, samt START knappen nederst til venstre. Bildet virket "zoomet inn", noe som kuttet rundt om 5% av selve bildet på alle sider. Problemet ble løst med VGA kabel (PC inngang på TVet?). Nå er det en stund siden jeg satte meg inn i det, men problemet var at mange projektorer i sin tid "behandlet" bildet, slik at det faktisk ble skarpere å bruke VGA framfor DVI. Jeg tror min egen projektor fikk en løsning på dette, men har ikke rotet med annet enn VGA i senere tid siden dette fungerte bedre der og da.

 

Uansett hva du kjører, er det viktig at du kjører riktig oppløsning. Sjekk LCD TV spesifikasjoner (1280x768/1280x720/1360x768 etc etc) og sett Windows til denne oppløsningen hvis den er feil. Hvis du forsøker VGA/analogt er det mulig du må bruke TVets meny til å foreta en justering av bildet ("AUTO" eller liknende, samme prosess som man gjør på data LCD skjermer når man kjører VGA).

Endret av Boye
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...