Gå til innhold

Anbefalinger på videokamera til rundt 10000,-?


Anbefalte innlegg

Skal kjøpe nytt videokamera til familiebruk, og hadde tenkt å bruke rundt 10-tusen. Vil gjerne at det skal kunne benyttes en del år frem i tid og være kompatibelt med fremtidens fremvisningsstandarder (HD-tv).

 

Ser at Sony og Panasonic har gode kamera, men er såpass lekmann på dette feltet at jeg ikke blir mer klok av å studere de tekniske fortegnelsene.

 

Håper det er noen som kan gi meg noen gode råd.

 

Takker for all hjelp.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Skal kjøpe nytt videokamera til familiebruk, og hadde tenkt å bruke rundt 10-tusen. Vil gjerne at det skal kunne benyttes en del år frem i tid og være kompatibelt med fremtidens fremvisningsstandarder (HD-tv).

Jeg tror jeg ville droppet HD, utover at omtrent alt utstyr du kan kjøpe er kompatibelt med HD-TV. Du må betale uforholdsmessig mye for å få høyere oppløsning på bildet, uten at det gir nok for pengene. Du får mye mer igjen for pengene ved å kjøpe et vanlig DV-kamera, og kvaliteten blir meget bra. Høy oppløsning er ikke ensbetydende med bedre bildekvalitet...

 

Mitt tips er å kjøpt Panasonic NV-GS500 (koster snaue 8000,- kr), som har 3CCD og optisk billedstabilisator. Det er antakelig det beste konsument-kameraet på markedet for tiden. Når det er utslitt/utdatert, kan du kjøpe noe bedre hvis du fremdeles har behov for videokamera, og da har antakelig HDV-baserte kameraer blitt både bedre og rimeligere. Hvis du så legger på en bra monopod og en fin kamerabag, har du vel fremdeles noen kroner igjen til 10000,-.

 

I mange sammenhenger vil kanskje en tripod også være nyttig, men min erfaring er at til vanlig familiefilmer ønsker man som regel større fleksibilitet. En monopod er enklere å flytte med seg, og kan fint brukes som armforlenger for å løfte kameraet over hodet. Det er selvfølgelig mulig med en tripod også, men er tyngre og mer brysomt.

Lenke til kommentar
Har fått vite at Sony HDR-HC3E skal være et godt alternativ, men at det kreves god pc for å behandle filmdataene.

 

Er dette et bra kamera - til under 10-tusen?

Det skal være et bra kamera det, men du får ikke 3CCD og optisk billedstabilisator. Mange med meg vil si at HDV er ikke modent nok for konsument-markedet ennå, og du gjør antakelig lurt i å vente, da bildekvaliteten på tilsvarende dyre DV-kameraer vanligvis er bedre. Husk at vi uansett snakker om bildekvalitet i klassene 'veldig bra' og 'utrolig bra', og at du neppe blir misfornøyd med noen av dem.

 

Siden du skal bruke kameraet til familiebruk, regner jeg med det er forevigelse av barn, bryllup, ferier etc. Til slike situasjoner vil kameraer i 10000-kronersklassen nesten være overkill. Jeg personlig tror ikke den 1000-lappen ekstra for HC3E sammenliknet med NV-GS500 er verdt det, jeg ville heller brukt den på litt ekstra kvalitet på tilleggsutstyret, som stativ, mikrofon og kamerabag...

 

PS: HC3E har ikke mikrofoninngang, noe som er et klart minus. Ingen vil bry seg med den ekstra oppløsningen på bryllupsvideoen, dersom lydkvaliteten er vesentlig dårligere. Dét alene er argument nok for å spare 1000 kr :o)

Lenke til kommentar

Jeg vil påstå at gs500 er beste kameraet du kan kjøpe under 15k. Bra balansert med auto/manuelle funksjoner og sist men ikke minst mic inngang! Stødig bilde og bra lyd er mye viktigere enn om du kan skryte av oppløsning du ikke får brukt enda annet enn ved avspilling fra tape. Lyden er 70% avdet du ser....mene rjeg det er noe som heter :cool:

 

Men hva ligger i best? Gs500 er ikke vanvittig mye bedre enn hc3, men jeg liker selve kameraet og bildene mye bedre. Det er nok ikke store forskjellene ute å går i samme prisklasser.

Lenke til kommentar

HD Video er heller ikke bare positivt. Det bruker like mye plass på tapen som vanlig DV video, og da sier det seg selv at HD Video er mer komprimert. Spesielt i bevegelser vil du se mye forstyrrelser på HD Video, spesielt fra konsumentkameraene.

 

Stiller meg bak k-ryeng og chma som mener at GS500 vel er det beste kameraet til under 15.000. Du får 3CCD og optisk bildestabilisator som i denne prisklassen betyr mye mer enn HD oppløsning. I tillegg betaler du såpass mye for HD oppløsningen, at det går ut over optisk kvalitet (bildekvalitet) og andre kvaliteter med kameraet... selv om kameraet er dyrere.

Lenke til kommentar

Har akkurat kjøpt HC3 og er strålende fornøyd. Har du en HD-klar TV ville jeg gått for HC3. Video i 1080i oppløsning over HDMI er bare sinnsykt lekkert. Utrolig skarpe bilder. Filmet litt golf i helgen og koblet opp først via kompositt. Fine bilder, men golfballen forsvinner ganske fort ut av syne pga dårlig oppløsning. Så testet jeg via HDMI og da kan man klart og tydelig se golfballen fly 200 meter helt til den lander - så detaljerte og skarpe bilder får du ikke i SD-oppløsning. I tillegg er kamera bakoverkompatibelt med SD både på opptak og avspilling. Slik at i dag kan jeg overføre film tatt opp i HD til en DVD via en DVD-opptaker med et tastetrykk, i morgen kan jeg overføre til en HD-DVD eller Blu-Ray plate på samme måte. Jeg synes det var greit å gå for HD og ikke gammel teknologi. Irriterende å bli sittende igjen med timevis med SD-opptak i morgen...

Lenke til kommentar
Fine bilder, men golfballen forsvinner ganske fort ut av syne pga dårlig oppløsning. Så testet jeg via HDMI og da kan man klart og tydelig se golfballen fly 200 meter helt til den lander - så detaljerte og skarpe bilder får du ikke i SD-oppløsning.

 

Irriterende å bli sittende igjen med timevis med SD-opptak i morgen...

7038036[/snapback]

Avhengig av kamera får du fint skarpe bilder i SD. Oppløsning er ikke det som avgjør om bildet er skarpt eller ei, men det er klart at på skjer med HD oppløsning så blir det jo bedre enn SD vist på samme skjerm.

 

Ett problem med HC3 er sony sitt tull med at de ikke har mini jack inn for mic så du får ikke brukt noe ekstern mic, annet enn sony sitt elkjøp stash. Noe som for en del gjør at kameraet er ubrukelig, fantastiske bilder er meningsløse om lyden som skal brukes sammen med dem er søppel. Men det avhenger jo av bruksområde...legger du på musikk på alt har jo det lite å si.

 

Om hdv er helt ny teknologi kan vel diskuteres, blir vel i så fall ny komprimeringsteknikk man snakker om. Dessverre på godt og veldig vondt....

En av grunnene til at det er såpass billig, man trengte ikke finne på noe nytt lagringsmedie. Forøverig så er ikke HD noe aktuellt for TV med det første, og det samme gjelder volum på medier for å spre hd.

Lenke til kommentar

Takker for mange gode svar, og jeg heller p.t. i retning panasonic sitt 500 kamera. I tillegg til at det er litt billigere, virker det på meg som det har et bedre bildesystem og bedre muligheter for lyd. Eneste aber er at det ikke er HD ready, men ut fra kommentarene å dømme er dette ikke nødvendig ennå.

 

Selv om man legger 10-tusen i kameraet og dette for noen er mye - til det bruksområdet jeg har skisert (familie...) - så var tanken nettopp å demme opp for å bli akterutseilt teknologisk allerede i kjøpstidspunktet. Har opplevd dette på andre områder (spesielt på PC) men denne gangen skal teknologien vare en stund, håper jeg. Dette er sikkert typisk mannfolktanker.

 

Er klar over at det nok kommer mange nyheter på området om kort tid - sikkert bedre oppløsning på ett-bildetaking, mer HD, osv - men velger å ha tro på forumets medlemer om kameraets fortreffeligheter og går således for Panasonic sitt 500-kamera.

 

Er det andre ting det er lurt å bestille i samme slengen: type opptaksmedium, bag, stativ, etc?

Lenke til kommentar
Er det andre ting det er lurt å bestille i samme slengen: type opptaksmedium, bag, stativ, etc?

Du bør vel kjøpe noen DV-taper i samme slengen, så du kan bruke kameraet. Jeg har kjøpt Panasonic-taper til mitt kamera, men det har ikke noe å si hva slags merke du kjøper, bare hold deg til én produsent.

 

Videobag er veldig kjekt, men jeg anbefaler deg å kjøpe dette i butikk, så du kan se på den først.

 

Stativ er også veldig nyttig, jeg ville i første omgang satset på en monopod (én-foting). Den er mindre og lettere å ha med å gjøre, samtidig som den til de fleste familiesituasjoner er god nok. Den er også lettere å bruke som armforlenger, hvis du skal filme over hodet. At de gjerne er litt billigere, er selvfølgelig heller ingen ulempe. Billigste jeg har sett (uten at jeg vet så mye om kvaliteten) er en Hama Traveller 4107, koster 249,- hos www.ddmr.no. De har også en del dyrere stativer...

 

En tripod blir nødvendigvis større og tyngre, og de fordelene du får veier i mange tilfeller ikke opp ulempene. I mine øyne er en tripod viktigere for fotografer enn til familiebruk. Til innspilling av en spillefilm/kortfilm er det selvfølgelig noe helt annet...

 

Ellers følger det vel med redigeringssoftware på de fleste Panasonic-kameraer, så det trenger du ikke kjøpe. Den fungerer i hvert fall helt fint til min bruk, og du kan gjøre det aller meste med den. Har vel bare sett ett klart minus, og det er at du ikke har mulighet (som jeg har funnet) til å fade inn lyden på opptaket uten å fade inn bildet. Ja, en bagatell, men det var litt irriterende der og da...

Lenke til kommentar
Før du velger kamera bør du analysere dine egne behov og bruksområder litt mener nå jeg. Som du sier skal du ha det til ett familiekamera og feste noen minner og begivenheter på film, så jeg tror ikke du har behov for ett HD-kamera akkurat nå. HD-kamera er sikkert fint det og jeg må si jeg har meget lyst på ett selv men bare ikke akkurat nå.

 

Mitt tips er å kjøpe ett godt kamera til ca 5000,- og sette de siste 5000 kronene inn på en egen konto. Når det første kameraet er utslitt om kanskje 5 år vil jeg tippe at de 5000 kronene du har på konto er nok til ett Ok HD-kamera i 2011.

 

Det tror jeg er den beste måten å invetsere i ett kamera for fremtiden til ca 10 000, 5000,- nå og nye 5000,- om 5-6 år  :whistle:

7061693[/snapback]

 

Syns det hørtes ut som en bra ide :thumbup:

Endret av TheOne220
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+432
Hvordan er widescreen-mulighetene på dette Panasonic GS-500 kameraet? Mister du ikke mange linjer hvis du tar opp i widescreen?

7060213[/snapback]

NVGS500 har ekte widescreen.

Lenke til kommentar

Før du velger kamera bør du analysere dine egne behov og bruksområder litt mener nå jeg. Som du sier skal du ha det til ett familiekamera og feste noen minner og begivenheter på film, så jeg tror ikke du har behov for ett HD-kamera akkurat nå. HD-kamera er sikkert fint det og jeg må si jeg har meget lyst på ett selv men bare ikke akkurat nå.

 

Mitt tips er å kjøpe ett godt kamera til ca 5000,- og sette de siste 5000 kronene inn på en egen konto. Når det første kameraet er utslitt om kanskje 5 år vil jeg tippe at de 5000 kronene du har på konto er nok til ett Ok HD-kamera i 2011.

 

Det tror jeg er den beste måten å invetsere i ett kamera for fremtiden til ca 10 000, 5000,- nå og nye 5000,- om 5-6 år :whistle:

Endret av Kameragutten
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har også vurdert Nv Gs- serien. Alle i denne serien har fått bra med skryt her på forumet.

Nv Gs300 var en tid det kameraet jeg hadde bestemt meg for å kjøpe, men det viste seg imidlertid at det ikke tar opp i 16:9 format. Derfor bestemte jeg meg for Nv Gs500, da denne vistnok tar opp i 16:9, og er det beste en kan få tak i, hva dv angår.

 

Nå har jeg surfet litt rundt og funnet et par anmeldelser på Nv Gs500.

På cnet.com/au er det en test som ser pålitelig ut. Her

 

Her står det blant annet:

The Panasonic NV-GS500 offers very few external controls and is clearly designed to be used when set on automatic. Aside from zooming and focusing, every other adjustment requires a trip through the extensive menu system, navigated by the tiny thumb-actuated joystick. While the menus are arranged in a reasonably logical fashion, this approach is not a practical way to make common adjustments; for instance, you must toggle through four layers of menus simply to adjust the iris.

 

For dere som gidder å lese hele testen, refereres det ofte til Nv Gs400 som ut ifra teksten kan forstås at er et bedre kamera.

Nv Gs 500 får bra med skryt, men det mangler liksom noe.....

- Men det er mulig at anmelderen er pirkete?

 

Når jeg har bestemt meg for Dv er vel dette kameraet det beste?

Lenke til kommentar

Bruker selv Gs500 og er fornøyd, i forhold til hvilken klasse kameraet tilhører. Grunnen til at noen har litt småpirk å utsette på Gs500 er rett og slett at gs400 var mer manuell"vennlig", mer knapper osv og lettere å bruke helt manuellt. Men Gs 500 er fremdeles ganske greit å bruke med all automatikk av.

Lenke til kommentar

Jeg vil bare si at NV-GS500 skuffa! jeg spørte om anbefalninger her og det gikk mellom det og Hd kameraet fra sony! Jeg kjøpte GS500 nylig og det er ikke no veldig bra kamera... En kamerat har kjøpt HDR-HC3E kameraet og han utifra han er det mye bedre!

 

Mulig det trengs litt sterk pc men det går greit på hans bærbare pc! Til neste år kommer det mye nytt innen pc som gjør at sterke nok pcer ikke vil koste mer en 4000-5000 ,-

 

Min anbefalning er å betale den 1000 lappen extra og kjøpe HDR-HC3E

Endret av TheOne220
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...