Gå til innhold

Clawhammer VS. XP CPU


IceXCool

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hovedforskjellen er at Clawhammer støtter SSE2 og har intregrert minne kontroller - dette vil trolig gi den rundt 20% ytelseøkning over en Athlon XP, pr MHz.

 

Har 64-bits støtten angår er det foreløpig et "salgs-gimmic" siden microsoft ikke har noen dato (eller offisiell bekreftelse) på nå eventult x86-64 windows vil være tilgjengelig.

 

Om du vil ha AMD så gå for en XP, desktop-hammer er er trolig 6mnd eller mer unna.

Lenke til kommentar

Quote:


Har 64-bits støtten angår er det foreløpig et "salgs-gimmic" siden microsoft ikke har noen dato (eller offisiell bekreftelse) på nå eventult x86-64 windows vil være tilgjengelig.


jeg har da sett win xp 64 bit editon, om den var til salgs vet jeg ikke men sett til nedlasting iallefall(ikke det at jeg gjør sånt).

uansett, jeg venter med ny cpu til clawhamer kommer, glder meg til å prøve no "nytt" hihi

Lenke til kommentar

amd_guru : Det funker helt glimrende. Har kjørt RC1 b3663 i ca 3 uker nå uten en eneste hick-up. Siden det er basert på XP (som er ferdig) er det heller ikke så rart det funker fint - det eneste egentlig "nye" er tilleggs-funksjonene.

 

Cappo : De har sagt de jobber med det men noen dato er ikke tilgjengelig. At det ikke er tilgjengelig på Microsoft's beta-tester hjemmeside er trolig bare pga at "ingen beta-testere har hammer enda" men dette er ren igjen spekulasjon.

 

Jay : Det finnes/kommer naturligvis x86-64 Linux men for desktop er ikke linux stort nok til å være noe salgs argument (enda) og dette snur neppe over natta.

Lenke til kommentar

Å kjøre 64-bit vil i første omgang ikke bety så veldig mye rent ytelsesmessig, siden det aller aller meste av programkoden er kompilert i 23bit form. Men når det er sagt, så vil jo Hammer'n komme med en del 64-bit registre i tillegg til de vanlige 32-bit'erne. Dette kan øke ytelsen en del ettersom cpuen mer sjeldent trenger flytte innholdet av et register ut til minnet, men dette vil for det første kreve at programmet er kompilert i 64-bit OG at programmet bruker mye registre. I tillegg må verden få tid til å utvikle GODE 64-bit kompilatorer som kan utnytte alle de nye tingene Hammer'n har støtte for. (Samme som det er/var med MMX, SSE, SSE2, 3DNow! osvosv )

 

Det har jo vært rykter om en Hammer 1,6Ghz med pr-rating 3400+ ... så det er jo helt klart veldig spennende å se hva som kommer :wink:

Lenke til kommentar

Hvis programmet støtter det (dette må også hvert enkelt program rekompileres til) bør det hjelpe noe siden større bulker med data kan sendes til behandling til enhver tid. AMD har anslått at økningen kan være opptil 20~25% men vanligvis i 10~15% området (mener jeg å husk, men veldig mye artikkler/kilder hevder mye forskjellig).

 

Tiden er egentlig det eneste som kan vise :smile:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...