RIP Skrevet 5. oktober 2006 Del Skrevet 5. oktober 2006 Bruker du\familien din scampi når dere lager mat? Virker som det er ganske uvanlig å bruke scampi i maten. Det koster jo ikke så mye som man skulle tro. ca 99kr\kg for ferdig skrelte og kokte scampi (får også ukokte, med skall også videre) Det er jo ganske mange retter man kan lage med dette, og man trenger ikke så mange reker per person. Pasta med scampi er godt, scampi i reker er godt, i salater går det, tilbehør til andre retter, også videre. Det som er så genialt med det, er at man alltid har en pose i fryseren (hvor de holder utrolig lenge) også tar man opp så mange man trenger og tiner litt før man lager retten. Så man er ikke avhengig av å ha fersk vare som med andre kjøttsorter. Pleier du ha scampi til middag? Lenke til kommentar
Admin'c Skrevet 6. oktober 2006 Del Skrevet 6. oktober 2006 scampi er digg til det meste bla wok, men det koster endel for noe som ikke er så viktig. Er mer hvis man skal lage en skikkelig middag, ikke bare pastating etc Lenke til kommentar
Snublefot Skrevet 7. oktober 2006 Del Skrevet 7. oktober 2006 Veldig godt på pizza Lenke til kommentar
kakemonster7 Skrevet 7. oktober 2006 Del Skrevet 7. oktober 2006 Scampi er drit godt! Digg å steike det sammen med hvitløk å spise det som snack/forrett Lenke til kommentar
Plomma2 Skrevet 7. oktober 2006 Del Skrevet 7. oktober 2006 Jeg spiser veldig mye forskjellig mat og hele familien lever etter mottoet "Spis litt av alt, så er du ikke sikker på hva du dør av" men scampi er en av de tingene jeg ikke har prøvd enda. Tror jeg må få gjennomført det snart. Lenke til kommentar
Antarctica Skrevet 7. oktober 2006 Del Skrevet 7. oktober 2006 Jeg har bestandig sett på Scampi som en veldig interresant ting å smake på. Har nettopp begynt å spise reker, og syns det er kjempegodt. Smakte også tigerreker for noen månder tilbake (Dette er en litt større reke enn det vi er vant til her i Norge) Syns dette var seigt, og ubehagelig å spise. Hvordan er det med scampien da? Er den seig å ekkel, er det mye "sjøsmak" av den? Eller er det rett og slett genialt? Lenke til kommentar
Admin'c Skrevet 7. oktober 2006 Del Skrevet 7. oktober 2006 Den er genial!! mariner og grill den, blir utrolig bra! er også mye annet rart man kan bruke den til. Riktig scampi (etter min mening) skal ha igjen litt skall på haleenden som man kan holde i og så skal den være crisp og god. absolutt ikke seig (crisp er vel egentlig sprø, men du skjønner det når du smaker det du bare glir igjennom ^^) Sikkert noen kinarestauranter der du kan prøve det, evt så kan du mekke deg det selv =) Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 7. oktober 2006 Del Skrevet 7. oktober 2006 Scampi og reker? Jeg trodde scampi var reker ... Lenke til kommentar
Admin'c Skrevet 7. oktober 2006 Del Skrevet 7. oktober 2006 njah, reker er de små greiene du kjøper frosne (gjerne orange) scampi kjøpes grå og blir orange når de blir stekt. Scampi er også mye større og noe helt annet. Men det ligner på kjempedigre reker ja =) Lenke til kommentar
Tumbleweed Skrevet 8. oktober 2006 Del Skrevet 8. oktober 2006 Til overskriften: Scampi er overvurdert. Reke på anabole stereoider. Lenke til kommentar
atrax Skrevet 8. oktober 2006 Del Skrevet 8. oktober 2006 Prøv dette: Sleng en gjeng scampi i en god dæsj søt/sur chilisaus (den typen som du får kjøpt i butikker der de selger eksotisk mat), og skvis noen hvitløksfedd oppi. La det godgjøre seg i minst 30 minutter, og ha det oppi en varm stekepanne med litt olje. Stekes til det er ferdig. Pokker, nå ble jeg sulten på scampi, og den eneste ingrediensen jeg har er olje ... Lenke til kommentar
RIP Skrevet 8. oktober 2006 Forfatter Del Skrevet 8. oktober 2006 njah, reker er de små greiene du kjøper frosne (gjerne orange) scampi kjøpes grå og blir orange når de blir stekt. Scampi er også mye større og noe helt annet. Men det ligner på kjempedigre reker ja =) 7023277[/snapback] Vanlige reker er også grå før de blir kokt Forigegang kjøpte jeg kokte kongereker(scampi) med hale, frossne. Det var rimelig greit å slippe å skrelle de, og når de er ferdig kokte er det lettere å unngå å steike de for lite hehe. Lenke til kommentar
Campin Carl Skrevet 30. oktober 2006 Del Skrevet 30. oktober 2006 Bruker du\familien din scampi når dere lager mat?*snip* Pleier du ha scampi til middag? 7010875[/snapback] ja, men vi bruker det omtrent kun når vi har Paela som er utrolig godt Lenke til kommentar
Mbang Skrevet 30. oktober 2006 Del Skrevet 30. oktober 2006 Har spist scampi noen ganger. Hadde det til forrett på en nyttårsaften første gang jeg smakte det, var digg det! Med en sterk krydra saus til, og litt avokado som dempa smaken:) Lenke til kommentar
AT1S Skrevet 1. november 2006 Del Skrevet 1. november 2006 Scampi er kjempegodt, og passer til en god del forskjellige retter. God smak... Lenke til kommentar
xD^^ Skrevet 1. november 2006 Del Skrevet 1. november 2006 Scampi, sammen med "wok'ede" grønnsaker, litt søt chilisaus, er utrolig godt. Spiser det dessverre altfor sjelden. Lenke til kommentar
toth Skrevet 1. november 2006 Del Skrevet 1. november 2006 Til info: Det dere kaller Scampi heter på norsk Kongereker. Lenke til kommentar
AT1S Skrevet 1. november 2006 Del Skrevet 1. november 2006 Til info: Det dere kaller Scampi heter på norsk Kongereker. 7198779[/snapback] Det heter internasjonalisering... Lenke til kommentar
toth Skrevet 2. november 2006 Del Skrevet 2. november 2006 Nei. Scampi betyr nemlig ikke kun kongereker i utlandet. Det kan like gjerne være kreps, det brukes egentlig generelt om skalldyr, alt etter hva restauranten føler for. Derfor, for å konkretisere hva man mener, bør man kalle det kongereker(giant shrimp fungerer i utlandet). Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå