Gå til innhold

Mine første bilder


Idarlm

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Stemmer nok at gårdsbildet er tatt i ISO 400. Kjører full auto på kameraet.

Bildet er tatt i halv 8 tida på kvelden, så hadde begynt å bli mørkt.

Har et bilde til av den gårdsveien, er ganske mye støy på det også. Men de to bildene er de som er mest preget av støy.

Lenke til kommentar
syns ikke det var så veldig bra kvalitet på bildet..mulig det bare er meg

7002762[/snapback]

Er nok ikke bare deg nei..., Det var mye støy på mange av bildene, samt mange var uskarpe (håndholdt med litt lang lukker?).

 

Idarlm; Kjøp deg et stativ og prøv da, så slipper bildene å bli uskarpe pga bevegelse. Angående støyen; prøv å set manuellt til ISO 100-200 heller, eller prøv å behandle bildene i etterkant for støy.

 

Auto instillinger er ikke så gøy heller... En får mer ut av kameraet med manuelle instillinger, og viktigst; du lærer mer! Det blir gjerne flere bomskudd, men det ser du, retter på, og skyter igjen! Hvis du vil lære litt om manuelle instillinger, så foreslår jeg at du søker litt rundt på forumet her... alt om blender, lukker, filtre etc er diskutert mange ganger.

 

Lykke til, og gratulerer med nytt cam!

Lenke til kommentar

Det er ikke sånn at alle bilder a-100 tar er fulle av støv. Dette kommer da du setter kameraet på auto, og bare knipser i vei. Greit nok for noen motiver, men når det er snakk om bilder som f.eks "gårdsvei", bør du heller fyre på med stativ og lav iso. Det er det eneste jeg kan nevne på bildene. Men gratulerer med kamera, jeg har samme, og er strålende fornøyd.

Lenke til kommentar

Det var mye sjenerende støy selv om motivene var greie, spes gårdveien likte jeg godt. Men all støyen trekker ned, en støyfjerningsprogram vil kunne hjelpe et stykke på vei, men det beste hadde nok vært stativ og ISO 100 som andre har påpekt tidligere.

 

Visste at alfaen hadde problem med støyen, men dette var i overkant for ISO 400!

 

MyBigMouth: Er nok ikke bare auto'n (eller fotografen) sin skyld! :)

Lenke til kommentar
Det er fordi Alpha kameraet teller ISO litt feil. Dvs at 100 iso, er 160 på andre kameraer. Men det er jo klart at kameraet her har brukt iso 1600 for å kompensere for manglende stativ.

Da kan man jo bare hive Alpha-ene i søppeldunken spør du meg. ISO er ISO, det er en grunn til at det skal være en standard. Det er noe som Sony er nødt til å fikse i en firmwareoppgradering. Når det står ISO400 i exif-dataene må man kunne gå ut fra at det tilsvarer ISO400 på et annet kamera...
Lenke til kommentar
Åja, Så vi skal bare kaste et kamera som har mye bedre kvaliteter enn andre kameraet, bare fordi ISO'en svinger med 50-100?

Jeg vil i hvert fall ikke ha et kamera laget av en produsent som ikke klarer å følge ISO-standarder. ISO1700 vs ISO1600 er ikke kritisk (på andre kameraer i hvert fall), men ISO160 i stedet for ISO100 er kritisk! 60% avvik fra standard-verdi er uholdbart, og vil påvirke eksponeringen grundig...

 

Forøvrig er det vel ingen av bildene som er tatt på ISO1600 i følge exif-dataene, de er tatt med ISO400 alle sammen, unntatt det siste som er tatt med ISO800. Det første bildet har forøvrig, som ragamuffin påpeker, et støynivå på ISO400 jeg ikke har sett på noe annet DSLR-kamera lansert i senere år!

Endret av k-ryeng
Lenke til kommentar

Var klar over at A-100 hadde en støy-issue, men at det var så graverende som det kommer frem her må jeg si overrasker. Men greit å vite.

En kan jo si det ikke er noe problem om man oftest holder seg under ISO 400, og i tillegg vil jo steady shot kompensere for høyere iso til en viss grad - men likevel.. For min egen del går det ofte i 400-800 og da er ikke et slikt støynivå vært akseptabelt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...