Gå til innhold

God middagsmat (rask og enkel å lage)


vargaz

Anbefalte innlegg

Lungemos er fantastisk enkelt og overraskende godt.

 

1. Kok poteter.

2. Varm lungemosen i en kjele på svak varme, eller stek den i stekepanna. (her er smaken som baken)

3. Server med rødbeter, salt og pepper. Ønsker du en ekstra prikk over i-en så steker du ett egg eller to som du lemper oppå lungemosen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Steikt laks, fløtegratinerte poteter, steikte gulrøtter/purre, rømme. Gjort på kanskje en halvtime. Ikkje spesielt dyrt heller. Bra hybelmat :)

 

Fløtegratinerte poteter: Ferdigepose i butikken. Sleng i steikeovnen en halvtimes tid, kanskje med litt ost på toppen. Blir ikkje enklare.

 

Laks: Du får kjøpt sånne "remser" med laksefiletar, ta ut så mange du skal ha og frys ned resten. La dei gjerne tine litt før du har dei på steikepanna. Krydre med salt og pepper som du sjølv vil.

 

Grønnsaker: Er sjølv veldig glad i purre og gulrøtter, kutta i strimler og steikt nokre få minutt på steikepanna. Akkurat nok til at dei blir litt mjuke.

 

post-12319-1187704385_thumb.jpg

 

:)

Endret av Arve Systad
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Ahh, takk gud for at det kom en fiskerett no! Den skal greit prøves.  :thumbup:

9331139[/snapback]

 

 

Da skal du da få en til.

 

Det du trenger er:

 

* ris

* scampi

* sweet-chili sauce

* grønnsaker (vannkastanjer, babymais, ananas, paprika, løk f.eks)

 

Sett risen til koking og vent.

Når risen er nesten ferdig kokt, så slenger du scampiene i en glodhet panne og gir disse en kjapp steking. De er ferdige før de treffer panna nesten. Stekes de for lenge så blir de harde og tørre. Tøm over sweet-chili sauce og grønnsaker hvis du vil ha det. La dette putre litt og servér.

 

Sausen må ikke forveksles med Uncle B's sweet and sour.

Lenke til kommentar

Tunfisk nudler.

 

1 stk tunfisk hermetikk boks /m vann

1 stk Dolmio ferdig pasta saus

Spagetti, pasta rør, eller 1-2 pakke® med nudler.

 

Kok pastaen, varm opp pastasausen ha i tunfisken(husk å tømme ut vannet først)

bland sammen og enjoy, romkammeraten min lager dette hele tiden, er billig, litt sunt :p , spiselig og veldig raskt og lettvint å lage.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Ovnsbakt laks

 

Ta et par laksekoteletter (15 kr om du kjøper first price) , dæsj på med Creme Fraiche og krydre med sitronpepper og salt, eventuelt persille. Har du gullerøtter tilgjengelig, så skjær de i skiver og hiv oppi, de blir veldig gode. Andre grønsaker kan også eksperimenteres med. Pakk laksen inn i sølvfolie eller i en ildfast form m. lokk. Nøyaktig hvor lenge det skal være i ovnen vet jeg ikke, jeg pleier glemme av tiden og ta de ut når det har gått litt for lang tid, men ca 15-20 min på 200 grader høres ok ut. Kok poteter.

 

 

Stekte tomater Tandorini style

 

Skjær tomater opp i skifer, krydre med tandorini krydder og stek. Det er kanskje ikke en middag, men det er jævlig godt!

 

Tomatbønner og egg

 

Kok opp tomatbønner (De du må åpne med boksåpner er best) og bland inn et egg. Dette er for trange tider, og er en like billig og sunnere versjon av nudlene. Dessuten holder du deg mett lengre.

Lenke til kommentar

Syns det stod rask og enkel å lage å tråden her?

 

Grandis

maxboller og spaghetti

fiskepinner og potet

Hamburger

 

og alt varmt som de selger i ferskvaredisken i skikkelige butikker. F.eks kylling og ferdig kokt varm ris.

 

Dette er skikkelig, grei mat. Skal du ha noe fiffe greier med salat og altslags dritt så gå på en restaurant.. får en god middag til 70kr på utvalgte steder.

Lenke til kommentar
I går kveld var det fyll på gang her, og da ble vi litt sultne utover natta..nudler hadde vært bra da, så det skulle vi lage! Men, fulle som vi var, fikk vi en jævlig god ide om å bytta ut vannet med øl..så vi kokte opp øl og lagde nudler! Anbefales på det sterkeste! :thumbup:

7821673[/snapback]

 

Hørres ut som noe fra kokeboken til Kristoffer Schau

Lenke til kommentar

Seibiff i tomat m/ris - for 2 personer:

-En pakke seibiff (4-6 fileter)

-1 løk

-1 boks grovhakkede tomater

-2 ss tomatpure

-2-3 porsjoner ris

 

Steik seibiffene og hakk dem opp. Tilsett grovhakket løk, tomatpureen og boksen med grovhakkede tomater. Krydre godt med salt, hvitløkspulver og peppermix.

Samtidig som du gjør dette koker du en passe mengde ris.

Når risen er ferdig heller du den over pannen med fiskeretten. La det surre i pannen i noen minutter før man serverer. Godt og sunt, og man unngår at fiskepinner og laks blir eneste fiskemåltid.

Kyllinggryte salsa - for 2-3 personer

-1 hel kylling

-1 glass chunky salsa medium

-1 purreløk

-1 boks mais

-1 liten kartong kremfløte

-2-3 porsjoner ris

Renske kyllingen og hiv det oppi en gryte. Tilsett hakket purreløk, mais og chunky salsaen. Tilsett kremfløte under oppkoking etter ønsket mengde.

Samtidig koker man opp passelig mengde ris. Kjapt, enkelt og ikke minst veldig mye bedre enn toro sine kyllinggryter.

Endret av dingorz
Lenke til kommentar
I går kveld var det fyll på gang her, og da ble vi litt sultne utover natta..nudler hadde vært bra da, så det skulle vi lage! Men, fulle som vi var, fikk vi en jævlig god ide om å bytta ut vannet med øl..så vi kokte opp øl og lagde nudler! Anbefales på det sterkeste! :thumbup:

7821673[/snapback]

 

Hørres ut som noe fra kokeboken til Kristoffer Schau

9577114[/snapback]

 

Faktisk mye mat som blir meget bedre når det kokes i øl. Det finnes seriøse kokebøker, skrevet av toppkokker, som bruker øl som sentral ingrediens i maten.

Lenke til kommentar
Steikt laks, fløtegratinerte poteter, steikte gulrøtter/purre, rømme. Gjort på kanskje en halvtime. Ikkje spesielt dyrt heller. Bra hybelmat :)

 

Fløtegratinerte poteter: Ferdigepose i butikken. Sleng i steikeovnen en halvtimes tid, kanskje med litt ost på toppen. Blir ikkje enklare.

 

Laks: Du får kjøpt sånne "remser" med laksefiletar, ta ut så mange du skal ha og frys ned resten. La dei gjerne tine litt før du har dei på steikepanna. Krydre med salt og pepper som du sjølv vil.

 

Grønnsaker: Er sjølv veldig glad i purre og gulrøtter, kutta i strimler og steikt nokre få minutt på steikepanna. Akkurat nok til at dei blir litt mjuke.

 

post-12319-1187704385_thumb.jpg

 

:)

9329597[/snapback]

 

Tror jeg skal proeve den. Hvor lenge steker du fisken og hvor hoy varme bruker du

Lenke til kommentar
Faktisk mye mat som blir meget bedre når det kokes i øl. Det finnes seriøse kokebøker, skrevet av toppkokker, som bruker øl som sentral ingrediens i maten.

9596865[/snapback]

 

Anbefaler chili (con carne) kokt i øl. Det setter god smak. Lett å lage er det også.

Lenke til kommentar

Penne Amatriciana

 

Du trenger:

 

Penne

Litt olivenolje

Bacon

Tomater

Løk

Eventuelt: Litt fersk basilikum

 

Det du begynner med er å koke Penne til den er al dente. Pass på at pastaen er klar samtidig som sausen, ellers blir pastaen alt for gjennomkokt.

Stek bacon til det er brunt i en passelig står stekepanne, gjerne med høy kant, fordi du skal ha all pastaen oppi senere. Legg så i løken og la den surre i et par minutter til den er blank. Skjær opp tomater i mellomstore biter og ha oppi. La dette igjen surre i ca 3-4 minutter. Sausen er nå egentlig ferdig, men om du ønsker litt mer fuktighet så kan du tilsette litt vann - ikke alt for mye, ellers blir det suppe. Tilsett nå den ferdigkokte pastaen og la hver eneste pastabit bli dekket av sausen. Du kan nå hive oppi litt av den ferske basilikumen (om du har).

 

Server med masser av nyrevet parmesan!

 

Total koke-/forberedningstid: Ca 10-15 minutter.

 

Lagd denne flere ganger og den er kjempegod! For å lage god pasta trenger man ikke alltid så veldig mange ingredienser.

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...