Chao Skrevet 24. mai 2007 Del Skrevet 24. mai 2007 Når jeg lager mat går det i det enkleste. Brødskiver, lapskaus eller pølser. XD Lenke til kommentar
NevroMance Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 Kylling med bacon slår jo aldri feil. Ta rå kyllingbryst og stek disse i ca. 20 minutter på 225 grader midt i ovnen. Mens de steker strimler du opp lange remser med bacon. Ta ut kyllingbrystene og surr 2 remser med bacon rundt hvert bryst, fest med tannstikker (ikke tannpirker, siden disse er runde og kan løsne). Sleng de så tilbake midt i ovnen i ca. 5 minutter til. Saltet fra baconet er helt genialt med kyllingen. Tilbehør: Poteter/ris etter smak En frisk salat/brokoli, sukkererter En god saus asbarges Enjoy. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 Dette for dager hvor du har litt bedre tid og vil ha noe som virkelig smaker! Chicken Tandoor 1 rå kylling 2-3 paprika 2 løk 1 klump med ingefær 3-4 fed hvitløk Tandoori paste Garam masala Maizena Ris Karve 1. Skill kjøttet fra bena med en kniv. 2. Putt bena i en kjele og tøm over vann. La dette fosskoke i lange tider:) 3. Del opp kjøttet i litt store biter som du legger i en pose. 4. Sleng nedi noen ss med tandoori pasta og litt olje. Tilsett noen ts garam masala. Bland dette godt og la det ligge kaldt. Minst 1 time, men helst over natta. 5. Nå har du kokt buljong og marinert kyllingen. YEY! 6. Del opp løk og paprika i store biter. 7. Finhakk ingefær og hvitløk og stek dette på sterk varme i en god dæsj med olje. 8. Tilsett kyllingen og la denne steke til den er nesten ferdig. Ta kyllingen så ut fra panna/kjelen. Tøm i en passe mengde med buljong og la denne redusere. Legg i løk og paprika og la dette surre en liten stund. Rett før paprika og løk blir myk så er retten ferdig. I mellomtiden har du selvsagt kokt ris og rørt inn karve i denne! Lenke til kommentar
Entity extraction Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 Enkleste middagen jeg vet om: Kok pasta, hell i dørslag, sil vannet. Hell oppi gryte, sleng oppi et glass pesto, rør rundt. Maten er servert. Lenke til kommentar
vargaz Skrevet 25. mai 2007 Forfatter Del Skrevet 25. mai 2007 Ja, men det er så fryktelig kjedelig vetle.. Lenke til kommentar
Entity extraction Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 (endret) right. Jeg liker veldig godt Toro lapskaus basis. (ikke så mange butikker som har den) Legg til følgende: 500g oppskårne pølser 2 oppkutta gulerøtter litt vårløk litt løk litt av hva du enn måtte ha i kjøleskapet Fløte og litt salt og pepper (ikke mye salt, mye salt i pølser) Serveres med loff eller flattbrød. Bedre? Endret 25. mai 2007 av vetle Lenke til kommentar
VikinGz Skrevet 25. mai 2007 Del Skrevet 25. mai 2007 Ja, men det er så fryktelig kjedelig vetle.. 8698759[/snapback] men veldig godt =) serveres med salat ved siden av Lenke til kommentar
vargaz Skrevet 25. mai 2007 Forfatter Del Skrevet 25. mai 2007 Høres bra ut.. men idag er det dama som lager middag, så da er det jo greit... dog hun bruker mine penger... hu var på jobb her og henta korte mitt istad... arr.. også jeg som sparer til ny tv da... huffameg.. Får vel prøve den Toro lapskaus basis nestegang det er min tur... Lenke til kommentar
Enojo Skrevet 26. mai 2007 Del Skrevet 26. mai 2007 Her kommer en VELDIG god en: Trenger: 1-2 Sommerkotelett 1/2 -1 pose med hoff opphøgde pomfri Hvordan: Stek kotelettene i panne og samtidig lager du pomfri. God mat, kjempe rask, med smaken av grillsesongen på kjøpet! Lenke til kommentar
Neophus Skrevet 27. mai 2007 Del Skrevet 27. mai 2007 t-bein eller sommerkotelett, og et lass potetsalat (og ei kald ei) Lenke til kommentar
dedeee Skrevet 29. mai 2007 Del Skrevet 29. mai 2007 2 forslag som er blitt slagere hos meg og to av de jeg bor med: 1. Kongeburgere: -Kjøttdeig, sånne 750g snabber (vi pleier og ha 1 av de per 3. person som skal spise) -Rå løk -Revet ost, evt også ost i vanlig form -Bacon -Ketchup/Hamburgerdressing -Salat -Og selvsagt hamburgerbrød -Pepper, oregano, evt pommfrikrydder Legg kjøttdeigsnabben på en ren overflate, og elt den ut til en flat sirkel. Kutt opp løken, og bland løken og revetosten i deigen, så tilsett krydder. Bland alt godt sammen og del opp i burgere (en stor en per person slår flere små, rett og slett pga. kulhetsfaktor). Lag burgerene flate med ganske stor diameter (en del større enn brødene), dette er fordi at de trekker seg sammen i panna, de første gangene jeg gjorde dette ble noen av burgerne nærmest kjøttkaker. Så går det bare ut på å steke alt, sammen med bacon, og sett brødet i ovnen, brødristeren eller lignende. Når alt er klart er det vel bare å sette dem sammen på den naturlige måten. Prisen er vel akseptabel også for studenter (for 100 kroner har du rikelig med mat for 3 pers), men det er noe dyrere enn makaroni og revet ost^^. Rutine når det er kveld med "gutta" (pokerkveld, actionfilm osv...). Pils er et suverent tillegg. Nummer 2 husker jeg ikke hvordan vi kom på, tror nok det var grunnet mangel på mat i kjøleskapet så vi tok det vi hadde. 2: Kjøttkaker i brunsaus... og pommes frites. Vel... er ikke noe komplisert dette her. Varm opp kjøttkaker i brunsaus (sånn man får på boks), stek pommes frites i ovnen, og tada. Virker litt rart men er ganske herlig. Lenke til kommentar
Henrik C Skrevet 29. mai 2007 Del Skrevet 29. mai 2007 Kylling i currysaus. Dette er en god rett som ikke tar veldig lang tid å lage, og som godt kan settes i kjøleskapet og spises dagen etterpå. Først trenger du kokosnøttmelk, kyllingfilét, sugar snaps, gulerot, rød chili og en curry av noe slag. Man kan også variere med ananas, mais og andre grønnsaker. Kutt kyllingen opp i små terninger, og stek i en stekepanne. Vi pleier å ha 750g kylling. Stek denne, gjerne i flere porsjoner, og legg i en liten skål mens du steker resten. Putt så alt oppi en stor stekepanne, med høye kanter. Ta to bokser med kokosnøttmelk, og hell de oppi. Få med alt som er oppi, også fruktkjøttet. De siste restene får man lett ut med litt vann. Da tar du litt vann oppi, og rister, og heller i panna. Så tar du gulerøtter, ananas/mais, sugar snaps og hva du nå enn vil ha oppi, og putter oppi. En halv lime er også godt å ha oppi, sammen med litt av skallet. Så kommer den gøye delen. Nå skal chilien og curryen blandes inn. Vi bruker rundt 3 ts curry, og 1 ts rød chili. Dette kan selvfølgelig endres på etter størrelse og styrke. Smaken bør være rimelig sterk, med en god ettersmak. Serveres med ris, og gjerne med nanbrød ved siden av. Lenke til kommentar
anders! Skrevet 4. juni 2007 Del Skrevet 4. juni 2007 Hva med torske tunger og lever? Er drit godt! Prøv gjerne med soyasaus til! Lenke til kommentar
saluttknall Skrevet 4. juni 2007 Del Skrevet 4. juni 2007 Blodpudding er meget godt. Mulig dere ikke tar meg seriøst men det er jeg og om jeg får warn så får det så være for jeg er seriøs. Fremgangsmåte: Kjøp en blodpudding (får du fatt i på prixen i fana blant annet), ta den med deg hjem. Ta av plasten, putt den i stekepanne eller stekeovn et par minutter. Nå følger den harde biten, du må velge om du skal ha sukker på eller ikke. Dette er et meget vanskelig valg men personlig foretrekker jeg den med sukker. Strø derfor litt sukker utover (etter du har delt den opp i biter). Legg den på en middagstalerken. Ta frem kniv og gaffel (eller vær litt usivilisert å spis den med dine egne stakkars fdingrår). Spis og spis til du er slutt. Du har da kniven foran biten du skal spise mens du stikker den med gaffelen. Pass på at biten henger på og før den opp til munnen og trekk biten av gaffelen med tennene. Tygg. Når du er ferdig å tygge gjør du det samme på nytt til du er ferdig eller ikke orker mer. Vooooooooooila! Hurra! Hurra! Hurra! Saftig måltid! Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 5. juni 2007 Del Skrevet 5. juni 2007 Hva med torske tunger og lever? Er drit godt! Prøv gjerne med soyasaus til! 8782084[/snapback] Torsketunger er jo fantastisk godt! Lag en liten blanding av salt, pepper og hvetemel. Vend tungene i denne blandinga, og stek på forholdsvis sterk varme. Serveres med nypoteter og presset sitron. Gjerne noen raspede gulrøtter eller agurksalat. Lenke til kommentar
vargaz Skrevet 5. juni 2007 Forfatter Del Skrevet 5. juni 2007 fyssj, se hva jeg har skrevet i første post... rask og GOD middagsmat Lenke til kommentar
Sir Zu Zwat Skrevet 5. juni 2007 Del Skrevet 5. juni 2007 Billig, god studentrett Du trenger 1 boks tunfisk i vann 1/3 glass Tikka Masala saus 1 porsjon ris (les på pakken). Fremgangsmåte (Sett en plate på 80-90% varme.) Ta vannet av tunfisken. (Sett gjerne på risen nå.) Stek tunfisken til den blir litt brunlig, sprø og god. Sett på sausen. La den koke 2-3 minutter. Vent til risen er ferdig. Finn deg et fat. Ta ris på. Ta tunfisken over og hell over sausen. Bon appetit! Lenke til kommentar
Olum Skrevet 5. juni 2007 Del Skrevet 5. juni 2007 Grandiosa: Ta Grandiosaen ut av pappen og plastikken. Sett den i micro'n. Skru på mest watt på micro'n i 1:30 min. Ta Grandiosaen ut. Skjær den opp i fire like store biter. Så har du en fiks ferdig middag til en. Er du fremdeles sulten, gjenta hele prosedyren. Lenke til kommentar
Saddlefall Skrevet 5. juni 2007 Del Skrevet 5. juni 2007 Jeg spiser pasta 4 dager i uka, minst Går aldri lei, varierer med spaghetti, makaroni, fusilli osv.. Kjøttdeig og spaghettisaus (sånne pakker med 4 poser i) + pasta = konge middag. Ellers går det en del grandis også Lenke til kommentar
vargaz Skrevet 5. juni 2007 Forfatter Del Skrevet 5. juni 2007 Pasta generelt sett er genialt hørtes lur ut den OMartin, lurer på om jeg skal prøve meg på den så fort dama reiser igjen... ellers Olumvolum, så er grandiosa foreslått tidligere, men utgår med høye kneløft. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå