Gå til innhold

God middagsmat (rask og enkel å lage)


vargaz

Anbefalte innlegg

Genial: Taco-ovn-dings

 

Køttdeig (ferdigstekt) + tacokrydder + snøfrisk + creme fraiche + pasta(skruer:) =

 

Bland alt i form og ha mykje ost på toppen + sett i ovnen på rundt 200grader.

 

Ha salat og dressing til :thumbup:

 

Altso... Den dingsen som heter bogskinke. Må kommentere det dær.

Bog = frampart/framfot + Skinke= Bakpart/rompa

Så bogskinke er en blanding mellom seikt og mørt kjøtt?

Endret av luni
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse

For å komme med en litt sunnere variant enn de aller første her.

 

1 stk kylling (filet hvis du virkelig satser på sunnheten)

1 stk pakke salat

1 stk Brød av grov eller fin type, alt etter som

Saus - ketchup - fetaost og andre slike ting etter hva du liker, og hvor sunn du skal være.

 

Anbefales på det sterkeste!

 

Hvis du kjøper en hel / halv varm grillet kylling trenger du ikke røre ovnen engang.

Lenke til kommentar

Men det jeg ikke forstår her er faktisk at dere klarer å ha på ketchup på all maten dere sier er god.. altså.. masse ketchup? hva smaker maten da? ... uff.. litt ketchup går.. men bare litt...

 

_____________________________________

Pekingsuppe

 

For 2 personer

 

 

 

Ingredienser:

 

100 g magert svinekjøtt, eller kyllingkjøtt

100 g bambusskudd

1 egg

4 svarte kinesiske sopper

det hvite av en halv purre

1 ss olje

7,5 dl hønsebuljoing

10 g kinesisk vermicelle

2 ss tørr hvit vermut

1 ½ ss sitronsaft

1 ss soyasaus

1 tsk chilipulver

 

Tilberedning:

 

Vask soppene og legg dem i bløt 10 minutter i lunkent vann. Ta dem opp, tørk og skjær dem i strimler. På samme måte skjæres svinekjøttet og bambusskuddene. Den halve purren hakkes fint.

 

Pisk eget i en skål. I en annen skål blandes vermut, sitronsaft, soyasaus og rødt chilipulver.

 

Varm 1 ss olje i en gryte over sterk varme. Stek svinekjøttstrimlene ca 1 minutt, tilsett soppen og rør godt. Etter 1 minutt helles kyllingbuljongen og vermutblandingen i gryten. La suppen koke 10 minutter før du tømmer over bambusskuddene og de kinesiske vermicelle. To minutter senere er retten ferdig. Hell til slutt i det piskede egget i den kokende suppen og rør godt. Dryss med hakket purre til slutt.

____________________________________

 

Takk til Knut_ som kom med denne..

Lenke til kommentar

Nei jeg liker denne tråden jeg også. Er ikke alltid like lett å finne på noe spennende om man føler seg sløv en dag. :p

 

Lagde svinekjøttdeig med en saus av knuste tomater og HP garlic sauce her om dagen, med spagetti. Lettvint og ble ganske godt. :)

Lenke til kommentar

Kylling med pita

 

Det du må ha:

-Ris

-Kylling

-mais

-hvitost

-pitabrød

-rømme

 

DEt du må gjøre:

-Steke kylling

-Koke ris

-Riste pitabrød (eller what ever)

 

Når du er ferdig med kylling, hold den varm og bli ferdig med ris. Putt ris i en bolle, dele opp kylling og sett oppi bolla. Gjort? Ta ut hvitost fra kjøleskap og skjære en del ost (størrelse som feta, hvis du skjønner) og få dem oppi bolla med mais.. Bland!

 

VIPS, du er ferdig. Nå trenger du bare pitabrød, åpne og få maten fra bolla oppi pitabrødet med rømme.. Drittgod

Lenke til kommentar

Hvis du har litt dårlig tid eller bare ikkel iker å lage mat så kjøp. En pose frossenerter, en pakke grillpølser/wienerpølser og en boks tomatbønner. Varm opp tomatbønne litt og hell oppi ertene og klipp(!) så pølsene opp i gryta i passe store biter. Smaker greit og man blir mett. Kan evt ha makaroni o.l. sammen med "pølsegryta".

Lenke til kommentar

Jeg lagde karri idag! Prøvde ut kokosmelk for første gang også.

 

Svinekjøttdeig(en halv pakke)

Eple(jeg foretrekker grønne)

Gul paprika

Hot madras curry(jeg kjøper det i store poser på den lokale asian shop'en)

Paprikapulver

Blue Dragon kokosmelk(på en liten boks)

1.5 desiliter vann

 

Skjær opp eplet og paprikaen i små terninger sånn at du har de klar.

Stek kjøttdeigen med litt olje, og ha over en spiseskje karri og en spiseskje paprikapulver. mens den steker. Når den ser gjennomstekt ut, ha i paprikaen og eplet. Deretter ha i 1.5 desiliter vann og boksen med kokosmelk, bland godt.

Ha i mer karri og paprikapulver etter hvor sterkt du liker det.

Så la det hele småkoke til det er passe tykt og "kremaktig". Evt mindre om du liker det.

 

Server med ris. Håper det smaker. :)

Endret av Neophus
Lenke til kommentar

Noe jeg har begynt å bruke en del i det siste; Løvbiff! Billig, godt, enkelt, sunt, krever 30 sek steking på hver side. Ved spesialtilfeller steker jeg noen som jeg spiser uten noe til, ellers er det f.eks. pommes frites og bernaise.. Om du har tatt vare på litt kokt ris kan du jo steke den sammen med noen grønnsaker osv. også. Løvbiff er en god basis for et enkelt og hurtig måltid, så får du finne ut av tilbehøret selv ;)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...