Gå til innhold
🎄🎅❄️God Jul og Godt Nyttår fra alle oss i Diskusjon.no ×

God middagsmat (rask og enkel å lage)


vargaz

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Å kalle drytech for god mat er vel å ta litt hardt i :p

 

 

Men nachos er godt og enkelt

Pasta

Ris med div, tilbehør og uncle bens glass.

Komper fra butikken til 10kr

Hamburgere er enekelt og greit.

 

Ellers pleier jeg å gå på ica, der har de alltid dato-varer, så får jeg god variasjon i hva jeg spiser og masse dyr mat billig =)

Lenke til kommentar

hva med 25min risensynsgrøt og h-melk, holder til to dager og koster 12 for melka og jeg fikk grøten for ti, er 22kr det :p (var tilbud, btw er vel 12 for hmelk? dyrt var det iallefall ikke)

 

er kanskje litt treig den

 

hva med denne:

1. brødskive

2. en del smør

3. karbis

4. stekt egg

5. litt salt osv om det trengs, jeg bruker det aldri

Endret av Admin'c
Lenke til kommentar

Quesadillas -enkelt og godt!

 

Ingredienser:

 

-Tortillas "lefser" (slike runde),

-Ost: Kan bruke Jarlsberg og det meste, men cheddar er utrolig godt!

-Fyll; Feks. En boks chilibønner og kjøttdeig.

 

Framgangsmåte:

 

Tilbred fyllet.

Feks. Hvis du bruker kjøttdeig og bønner trenger du bare å steke kjøttet, for bønnene varmes når selve quesadillaene steker.

 

Legg en tortilla på en ren arbeidsoverflate og dryss på ost.

Så legger du på fyll, men ikke for mye, for det skal legges på enda en tortilla

(Så du får klemt det sammen).

Så drysser du rikelig med ost over fyllet igjen.

Legg på enda en tortilla.

 

Lag så mange quesadillas du trenger, og varm en ganske stor panne på middels-sterk varme.

Stek quesadillaene på hver side til de blir gyldne og til osten har smeltet.

Skjær i 4 like store biter.

 

Obs!

Det er osten som holder tortillaene sammen, så om du ikke har nok ost kan de falle fra hverandre når de snus i pannen.

 

Server gjerne med en klatt rømme, eller hvis du virkelig vil være proff: En god klatt quacamole! :D

Smaker like godt oppvarmet dagen etter!

 

cheese-quesadillas-large.jpg

Endret av Burned-Toast
Lenke til kommentar
sånn tomat suppe :p

7050121[/snapback]

Tomatsuppe var ikke et dumt forslag

Å kalle  drytech for god mat er vel å ta litt hardt i :p

7049839[/snapback]

Men man blir mett av det, i tillegg er det sunt og enkelt å lage, hehe. Mulig man blir lei i lengden, men i fjor sommer spiste jeg 1 stk drytech til frokost omtrent hver dag. skikkelig nammenam

Endret av supern-
Lenke til kommentar

Lapskaus:

 

Kjøp frossen lapskausblanding, buljongterninger og kjøttpølse/svinekjøtt

 

1. Hiv lapskausblandingen i ei gryte

2. Hell på ca 1l vann

3. Ha i 2 buljongterninger

4. Sett på kokeplaten

5. Skjær opp pølse eller svinekjøtt

6. Ha i pølse og la det småkoke ca 5 min (du kjenner nå gulerøttene er kokt).

 

Hvis du bruker svinekjøtt så kan du gjerne kjøpe ferdig strimlet, eller strimle renskåret svinekjøtt. Brun kjøttet raskt i en stekepanne før du har det i gryta sammen med det andre.

 

Serveres med flatbrød, fersk loff eller alene.

Lenke til kommentar

Slenger meg med på tråden :)

 

Stekt kjøttpølse med potetmos

 

Tid: 5 minutter

Kostnad: ca. 40 spenn (80 femtiøringer/16 1.5l flasker)

 

Du trenger:

  • Gilde Røkt Kjøttpølse
  • Potetmos
  • Ketchup

Fremgangsmåte:

Øh, snitt opp pølseskiver og stek dem. Lag potetmos samtidig, husk å rør som en gud for å få bra potetmos etter svellinga. Legg på tallerken og sprut ketchup anywhere.

Endret av Zande
Lenke til kommentar
Ja frokostdelen i drytechen er ikke gal, og smaken er ikke gal heller. Men alle rettene smaker så si det samme, uansett om det er fiskesuppe eller chiligryte hehe

7054088[/snapback]

hehe. blir litt ensformig ja. men du kan seriøst ikke mene at torsk i hvitsaus å kylling curry smaker det samme? werid :!:

Lenke til kommentar

Pasta med tunfisksaus

 

Tid: Maks 12 min

Pris: Ca 30-40,-

 

Dette trenger du:

1 Boks Tunfisk

Pasta (Det du orker)

Litt Dolmio Pastasaus

Litt Lettrømme

-------------------------------

Slik lages det:

Kok pastaen i 8-12 minutter til den er bløt og god i egen gryte.

Bland tunfisken, 3 ss lettrømme og 4 ss Dolmio pastasaus i en litt mindre gryte.

Varm opp til det er passe temp. Tar bare ett par minutter. Hell av vannet fra pastaen når den er ferdig, server med tunfisksausen på toppen ;) Mmmmmm

 

Sunt og godt!

Endret av krizkriz
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-U4NJ3Omm
Grandiosa.

Sett ovnen på 225 grader.

Ta av plasten på pizza.

Sett pizzen på en rist mitt i ovnen.

Vent 10-12 min.

 

Ferdig på under en halvtime

7011441[/snapback]

Du er helten min! :D

 

Grandis med kjøttdeig og løk eeier! :love:

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

God mager mat på kanskje 10min!

 

Kyllingfilè og ris/pomfri.

 

Kyllingen blir veldig fort gjennomstekt, selv når den er helt, du trenger vel neppe mer en 5min i panna med den. Bruker du hurtigris så går også dette fort.

 

Som tilbehør kan man jo ha en slags saus. F.eks kyllingsaus eller peppersaus. Dette tar ikke ikke lang tid å lage.

 

 

Enda en kjapp og enkel.

Kjøpt opprevet kylling, salat av alle slag, taco saus og pitabrø. Varm pitabrøene å spis. Enkelt, raskt, sunt og godt :).

 

 

Kyllingfilè er kanskje ikke maten for den som studere og har lav inntekt.

Endret av Neppe
Lenke til kommentar

Er ikke så dyrt med kyllingfilet, gjels bare å få den på tilbud ;)

 

I forigårs så kjøpte jeg 2 fileter til 32kr, det er jo nok til 2 middager. Den første dagen hadde jeg ris og kyllingsaus (16+5+10=31kr)

Den andre dagen hadde jeg pasta og dolmio glass (16+5+20\2=31)

 

Det var forresten mye bedre med ris og kyllingsaus :)

Lenke til kommentar

Hvis du vil ha litt bedre smak på kyllingen:

Legg fileten i en skål, hell vinedikk og olivenolje oppi, ha på veeeeldig mye basilikum, litt salt&pepper, og gjerne litt chili. Bruk noe skarpt til å stikke noen hull, og snu filetene rundt litt, slik at de har krydder og olje over alt. Stek dem på sterk varme på begge sidene, slik at de lukker seg, og ikke blir tørre, men stek dem ferdige på ganske lav varme. Evt. kan du "steke" dem ferdig i ovn. Saus er et must. Bretagne kyllingsaus er kjempegod.

 

 

Laksefilet med ovnsbakte potetbåter:

 

Du trenger:

-2 laksefileter, hvis de ikke er veldig store

-2 poteter. Hels hvite/lyse/gule, siden jeg ikke liker de rosa, melne så godt, og tviler på at de egner seg like godt i ovn.

 

1: Skru ovnen på 200,

Velg enten a eller b nedover (eksamensoppgave :p ):

2 a: skjær potetene i båter og legg dem i en form i ovnen. De skal ikke ligge oppå hverandre.

2 b: legg potetbåtene i en sånn matplastpose, ha oppi olje og noe krydder før du legger dem i ovnen

a gir lit puffede potetbåter, mens b: gir litt mindre puffede potetbåter, med smak :)

3 a: Potetene skal stå inne i ovnen i ca. 45 min, kos deg på diskusjon.no en stund.

3 b: Mariner laksen i olje og krydder (paprika er godt). Sett deg så ned og se på TV.

4: Når potetene har igjen en ca. ti minutter lager du hollandaise posesaus, og steker laksen.

5: Spis

 

Høres ut som litt jobb, men mesteparten av tiden er de førti minuttene du ikke er på kjøkkenet.

OBS: potetene skal stå inne i 45 minutter etter at ovnen har nådd 200C, så det kan være greit å la de stå inne litt ekstra hvis du setter dem inn litt før ovnen er varm nok.

 

Ett stort pluss med laks, er at man kan fortelle mamma at man spiser fisk på hybelen neste gang hun ringer :)

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...