MagnusW Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 Fant ingen annen kategori hvor denne kunne postes så jeg legger den her. Jeg har i det sste begynt å spise veldig mye bruschetta (brød med oliven olje, hvitløk, tomater, basilikum og evt. mozarella ost). Så i går stod jeg å lagde meg dette da, så kommer faren min å sier at det ikke er bra med for mye oliven olje. Stemmer dette? kan man få i seg for mye oliven olje? hva er evt. virkningene av dette? Lenke til kommentar
Pasient Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 Det er vel farlig med for mye av det meste nå om dagen Men olivenolje er da sunt. Ikke vet jeg Lenke til kommentar
MagnusW Skrevet 27. september 2006 Forfatter Del Skrevet 27. september 2006 var det jeg også trodde. Olivenolje er jo sunt! Lenke til kommentar
Aleksander-yo Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 (endret) Jeg tror ikke det er no gælit med olivenole oO.. Har det jo i veldig mye av maten jeg spiser.. No harm done..... YET! Endret 27. september 2006 av Aleck Lenke til kommentar
Chris_lox Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 Olivenolje inneholder utrolig mye kalorier. Say no more. OT: Er jo bevist nå at meierismør er bedre en plantemargarin, rett og slett fordi meierismør øker forbrenningen Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 Du blir tjukk! 6947889[/snapback] ehh...? Lenke til kommentar
Neppe Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 Man kan ha i seg for mye av ALT. Av: Gulrot Poteter Appelsin Plastikk Brev Penner Biff Pizza Pølse Glass Østrogensaft fra musa og Oliven olje så klart Søppel. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 Olivenolje er sunt, men alt med måte. Du trenger da ikke drukne bruschettaen heller. Lenke til kommentar
F.Mackey Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 Du blir tjukk! 6947889[/snapback] ehh...? 6947980[/snapback] Er jo etter det jeg har forstått 99,9 g per 100 g oliven olje. Så drikker du enorrme mengder av greiene så vil du nokk bli litt tykkere i kantene. Lenke til kommentar
tom waits for alice Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 Problemet med olivenolje, og de fleste andre planteoljer, er at de inneholder en uforholdsmessig stor andel av Omega 6 fettsyrer i forhold til Omega 3. Det ideelle forholdet er mellom 2:1 og 5:1 (avhengig av kriterium), den vestlige dietten er på opp i mot 15:1. Olivenolje har et forhold på ca 12,5:1. Og denne ubalansen har en uheldig påvirkning på prognosene for ulike sykdommer, inklusive kreft, hjerte og kar-sykdommer, astma-lidelser med mere. (Altså ikke sjansen for å få sykdommene, men hvor alvorlige de er.) For eksempel vil en reduksjon av forholdet til 4:1 medføre en 70% reduksjon i dødeligheten ved hjerte og kar-sykdommer. Dette misforholdet kan man kompensere med inntak av Omega 3 gjennom andre kilder. Folk i middelhavslandene som bruker mye olivenolje spiser også mye fisk, og fiskefettet er rikt på Omega 3. Et tilskudd av Omega 3 gjennom tabletter vil også hjelpe. De ulike planteoljene har ulike Omega 6/3 forhold. Noen er bedre enn andre. Jeg skal se om jeg finner igjen tabellene over det. Geir Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 Problemet med olivenolje, og de fleste andre planteoljer, er at de inneholder en uforholdsmessig stor andel av Omega 6 fettsyrer i forhold til Omega 3. Det ideelle forholdet er mellom 2:1 og 5:1 (avhengig av kriterium), den vestlige dietten er på opp i mot 15:1. Olivenolje har et forhold på ca 12,5:1. Og denne ubalansen har en uheldig påvirkning på prognosene for ulike sykdommer, inklusive kreft, hjerte og kar-sykdommer, astma-lidelser med mere. (Altså ikke sjansen for å få sykdommene, men hvor alvorlige de er.) For eksempel vil en reduksjon av forholdet til 4:1 medføre en 70% reduksjon i dødeligheten ved hjerte og kar-sykdommer. Dette misforholdet kan man kompensere med inntak av Omega 3 gjennom andre kilder. Folk i middelhavslandene som bruker mye olivenolje spiser også mye fisk, og fiskefettet er rikt på Omega 3. Et tilskudd av Omega 3 gjennom tabletter vil også hjelpe. De ulike planteoljene har ulike Omega 6/3 forhold. Noen er bedre enn andre. Jeg skal se om jeg finner igjen tabellene over det. Geir 6949255[/snapback] Oi, super informasjon Om du hadde funnet tabellene hadde jeg blitt super-blid. Lenke til kommentar
tom waits for alice Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 (endret) Her finner du en: Link. Den er desverre ikke sortert og har ingen kolonne for forholdstallene. Jeg kunne laget en, (har gjort det i Excel) men forumet har så dårlig støtte for tabeller, så det blir litt mas. Kanskje jeg skal ta en skjermdump og poste senere. Edit: Fjernet en kommentar om at oppvarming av enkelte oljer kan danne transfett. Det ser ut til at det kanskje er en myte. Geir Endret 29. september 2006 av tom waits for alice Lenke til kommentar
pizzafordi Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 du har smultfett, herdete fettsyrer. disse er rett og slett jævlige for å si det mildt du lagrer det på kroppen som knallhardt fett. med tynne sunne fett oljer så lagrer det seg som mykt fett som igjen er veldig lett for kroppen og forbrenne i forhold til det lagrede smultfettet på kroppen, amerikaner fett og sumo bryter fett. 1 gram fett 9 kalorier 1 gram protein 4 kalorier 1 gram sukker 4 kalorier, det gjelder det meste. disse 3 går igjen. så hvis noe veier 100 gram, så er det meste vann vekt. og en fordeling av av disse 3. så det er riktig å øke eller være liberal mot olivenolje der den er en av de sunne. du legger aldri på deg alt fettet du spiser, mye går igjen som smøring, drikk 0.5 liter olje og du får diare med minimalt opptak og holder deg slank. fordel du brenner mer fett på kroppen ved å stimulere fett brenning, noe sånt. alikevel du spiser mer fett du legger på deg mer fett. ved bacon fett som er svært så tungt fordøyelig enda verre lagret på kroppen. du ser tegningen. alt med måte. når det gjelder at du spiser noe som snacks så tviler jeg på at du bruker mye olje. det kan bare se sånn ut. litt mer en vanlig. kos deg, det er viktigst. og sats på å prøve forskjellige oliven olje, varmpresset, kaldpresset, lukt på dem, smør oljen i hendene, lukt på dem. lær deg oliven trikset. så har du roen. valpefett er sunt. Lenke til kommentar
Zethyr Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 (endret) Merk at det er flere hensyn å ta: Noen oljer skal ikke benyttes til steking fordi de omdannes til transfett (tror jeg) ved sterk varme, og det er heller ikke sunt. 6949592[/snapback] Varmen behøver ikke være så sterk engang, man skal ikke mye over 100°C før man ser at cis blir til trans ved bruk av enkelte oljer. Er det ikke rapsolje som er greit å bruke til steking? Endret 27. september 2006 av Zethyr Lenke til kommentar
allyse Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 Vi bruker olje (spes rapsolje) som et tilskudd på bulk (mao opp i vekt) så pass på å ikke ta for mye. en drøy dl gir deg rundt 1000kcal, så pass på Lenke til kommentar
Smirnoff Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 Jeg bruker mye rapsolje. Mest fordi den er billigere i forhold til olivenolje, men ser jo ikke ut som den er noe videre usunn heller. Lenke til kommentar
tom waits for alice Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 Så skal vi tro grafen over er rapsolje tingen, mye umettet fett og glimrende Omega 3/6 balanse. Geir Lenke til kommentar
kengdal Skrevet 27. september 2006 Del Skrevet 27. september 2006 Så skal vi tro grafen over er rapsolje tingen, mye umettet fett og glimrende Omega 3/6 balanse. Geir 6952381[/snapback] Jepp, men personlig liker jeg ikke så godt smaken den setter når man steker. Valnøttolje er jo meget fin, men synd den ikke passer til steking. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå