Gå til innhold

Hvor stor er sikkeheten på webshoppene?


Anbefalte innlegg

I dag fikk jeg en overraskelse da jeg skulle inn på min side hos en kjent webshop, jeg velger å ikke bruke deres navn foreløpig da jeg ikke har fått snakket med dem enda.

På denne webshoppen har jeg konto med kreditt,dvs at jeg kan få ut varer og så kommer fakturaen i posten etterpå.

Overraskelsen var derfor stor når jeg i dag skulle inn å sjekke noe og oppdaget at det står en åpen ordre, denne ordren var på et 40" LCD TV og det var bestilt via telefon og skulle hentes, ti tross for at jeg bor i Nordland ser det ut som denne saken har gått gjennom i systemet i butikken, vi snakker ikke akkurat om noen filleting heller :hmm:

 

Er ikke dette for lettvint,at ukjente personer kan bestille i andres navn?

 

Noen som har opplevd noe lignende/kommentarer.

Blir litt skremt når en ser hva uerlige mennesker kan finne på :ermm:

Endret av Snekker`n
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uavhengig av årsaken til denne "feilbestillingen", dette er vel et godt argument for å betale med kredittkort i webshoper.

 

Hvis man har muligheten til det, da. Gjerne et som gir deg opptil 40 dagers betalingsutsettelse, og helst et som ikke er koblet til din vanlige lønns-/brukskonto. Feil kan skje der også, og da er det liksom litt dumt å ikke ha penger disponibelt inntil de får rettet opp feilen ...

 

Poenget mitt er vel at det er enklere å forholde seg til kredittkortselskapet ved en feilpostering der, enn til webshopen. Det kan bli vanskelig å bevise at det ikke er en selv som har lagt inn bestillingen ... :( I hvert mye plunder & heft som man ikke trenger.

Lenke til kommentar
Er ikke dette for lettvint,at ukjente personer kan bestille i andres navn?

6944174[/snapback]

Det skulle vært en form for kodeord man måtte oppgi når man bestiller over telefon, synes jeg. Webkontoen er jo beskyttet med passord, så det hadde jo bare vært enda sikrere om man også måtte oppgi et selvvalgt kodeord når man bestiller over telefon. Det er jo selvsagt ikke en 100% sikker måte, men man burde unngå de største tabbene...

 

Edit: leif

Endret av Nichlas
Lenke til kommentar

Har snakket med webbutikken og de sier at en fremmed uansett ikke ville få utlevert varen hos dem uten gyldig id å legge frem.

Dermed skulle jo den saken være grei,de ville aldig sende en vare til en annen adresse enn den som er oppgitt i kjøperens brukerprofil,dermed skulle det vel være temmelig sikkert,jeg ble bare litt skremt da jeg så dette men greit å få det avklart uansett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...