Πεισιθάνατος Skrevet 24. september 2006 Del Skrevet 24. september 2006 Jeg har bestemt meg for å invitere på honninmarinerte kyllingfileter om litt over en ukes tid. Jeg har smakt dette før, og det er vanvittig godt, men dessverre har jeg prestert å legge oppskriften på et meget lurt sted... så lurt at jeg ikke finner den igjen. Derfor lurer jeg på om noen her på forumet har en slik oppskrift og gode erfaringer. Jeg fant en honningmarinade til svin på matprat.no, men jeg vet ikke hvor godt denne passer til kylling. Det vil dog sikkert ikke være så stor forskjell. 2 ss olivenolje 2 ss honning 2 ss sennep 2 båt finhakket hvitløk 2 ts hakket frisk koriander 1 ss sitronsaft Av visse grunner har jeg til hensikt å utelate de fleste typer løk (og også samtlige typer nøtter). Tror dere at denne marinaden (da uten hvitløk) vil passe til kylling? Vil honning- eller sennepssmaken kanskje bli for svak? Noen som har andre forslag til marinade? Jeg har også smakt en slags tørr gryte med kyllingbiter og honning. Med tørr gryte mener jeg at det var lite saus, faktisk meget lite. Dette kunne også være noe, men jeg har ikke oppskrift på dette heller, så jeg tar gjerne imot oppskrifter på dette også, dersom noen er i besittelse av dette. Jeg er, med andre ord, åpen for flere varianter av kylling og honningmarinade/-gryte/hva enn. Så var det tilbehøret: Planen var enten ris eller couscous, samt noe mer. Bare kylling og ris/couscous er nemlig kjedelig. Kanskje ikke om man går for grytealternativet, men i hvert fall om man går for filetalternativet. Jeg tar gjerne imot forslag om passende tilbehør (ost, frukt, grønt, etc.). Mine tanker er at dette er en forholdsvis søt rett, og at det derfor kan være smart å holde seg unna mer søtt. Frukt vil da kanskje ikke passe så godt, så grønnsaker er vel et bedre alternativ. Noen forslag? Ville en salat av noe slag ha passet? Forbeholdene om løk og nøtter gjelder her også. Konstruktive svar mottas med takk. En liten sluttnotis: Jeg er ingen mesterkokk, og skal heller ikke bruke mangfoldige timer på kjøkkenet, så legg gjerne til anslått tid og hvem oppskriften måtte passe til. Vanskelige og tidkrevende oppskrifter tas allikevel imot med takk. Om ikke annet kan jeg ha dem til senere. Lenke til kommentar
Πεισιθάνατος Skrevet 26. september 2006 Forfatter Del Skrevet 26. september 2006 Ingen forslag? Lenke til kommentar
Burned-Toast Skrevet 29. september 2006 Del Skrevet 29. september 2006 (endret) Har ikke lagd honningmarinert kylling selv, men du kunne jo ta en titt på denne tråden fra jamieoliver.com?: Honey Mustard Chicken Håper du finner noe som passer! Endret 29. september 2006 av Burned-Toast Lenke til kommentar
cloud85 Skrevet 29. september 2006 Del Skrevet 29. september 2006 heisann, dropp sennepen, denne passer best til svin... Til tilbehør, ville jeg gått for høstens sopper, kanskje en rattatuie mvh: Glenn erik Lenke til kommentar
Πεισιθάνατος Skrevet 29. september 2006 Forfatter Del Skrevet 29. september 2006 Takk for svar. heisann, dropp sennepen, denne passer best til svin... 6965993[/snapback] Vel, sennep og honning kan passe utmerket til kylling, så lenge det ikke er for mye sennep. Jeg har selv smakt det. Men sennepen skal sløyfes uansett. Jeg har for øvrig funnet en ny marinade jeg synes ser bedre ut. 2 tbsp. lemon juice 2 tbsp. honey 1 ⅓ tbsp. chopped garlic ⅔ tbsp. oregano ⅓ cup olive oil Kommentarer til denne? Lenke til kommentar
cloud85 Skrevet 30. september 2006 Del Skrevet 30. september 2006 likte den bedre, men kanskje litt mer honning enn sitron, men det smaker du til selv... ellers kan jeg si at det er verd å prøve flere forskjellige typer honning... Når jeg jobber med nye menyer på resturanten, bruker jeg ofte tid på å prøve forskjellige typer av en matsort. eks: honning av bier som henter pollen fra chilli, har en sterk smak, eller de sitron honning osv osv Lenke til kommentar
Πεισιθάνατος Skrevet 4. oktober 2006 Forfatter Del Skrevet 4. oktober 2006 likte den bedre, men kanskje litt mer honning enn sitron, men det smaker du til selv... ellers kan jeg si at det er verd å prøve flere forskjellige typer honning... Når jeg jobber med nye menyer på resturanten, bruker jeg ofte tid på å prøve forskjellige typer av en matsort. eks: honning av bier som henter pollen fra chilli, har en sterk smak, eller de sitron honning osv osv 6968582[/snapback] Jeg har selv lynghonning. Den er søt, og med en litt spesiell honningsmak, men ikke så sterk. Da burde jeg kanskje beregne litt mer honning. I kveld skal den lages. Takk for fine svar! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå