Gå til innhold

Lostkafé - generell chat om serien for USA-seere.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Spennende!

 

Noen som har et par linker til gode teorier rundt Locke/Samuel og den kommende sesongen?

 

Er syk for tiden og kjeder vettet av meg, så jeg kan underholde dere med mine egne teorier om diverse Lost-greier. Tar det i en spoiler.

 

 

La oss begynne med begynnelsen og slutten av siste episode. Jacob blir (tilsynelatende) drept, og det siste han sier er "They are here...". Hva mente han? Jeg har to teorier der. For det første, tenk på begynnelsen av episoden. Han og Samuel sitter på stranden og ser på det skipet. "They" kan ganske enkelt være skipet. Hydrogenbomben sprengte dem tilbake i tid, så de havner i tiden da skipet kom, statuen ble bygd og så videre. For det andre, det kan være mye enklere enn som så. En rekke folk samlet seg utenfor statuen, og vi fikk endelig se hva som var i kassen og høre svaret på spørsmålet om hva som ligger i skyggen av statuen. "They" kan være disse folka. De vet jo for eksempel at "Locke" ikke er Locke.

 

Når det gjelder hva som ligger i skyggen av statuen kan det svaret også være helt enkelt. Svaret var "Han kom redder oss alle" eller noe sånt, så hvem mener de? De lette etter noen som vet svaret ganske lenge, før de endelig møtte Richard og fikk vite svaret mens de stod rett ved siden av foten til statuen. Hadde statuen vært hel og det hadde vært dag ville den kastet skygge - rett på liket til Locke... Med andre ord, det som ligger i skyggen av statuen er Locke. Dette igjen gir mening da a) Samuel har tatt over kroppen hans, så det er klart Locke vil ha hevn, b) Locke ble lederen av The Others, c) Locke og Jack har vært en slags hovedpersoner og motsetninger helt fra starten og så videre. Nå er jo Locke død, og det er jo litt kjedelig. Men Locke er Locke, og Lost er Lost. Vi har neppe sett det siste til ham. Riktignok er død også død, men vi tar en spansk en og gjør et unntak. :p

 

Samuel, ja. Eller Moses, Den Sortkledde, Visst-faen-er-jeg-Locke eller hva han nå heter. Hva er det med ham egentlig? Er han snill? Slem? Nøytral? En gud? Noe annet? Vi har visst mer eller mindre fra starten at Jacob er lederen over øyen og har mektige krefter. Er Samuel motstanderen hans? Kanskje, kanskje ikke. Vi vet Samuel har lett etter en måte å drepe Jacob på veldig lenge, og han tok over kroppen til Locke etterhvert. Men bortsett fra det vet vi fint lite i grunnen. Vi vet Jacob er grunnen til hvorfor Richard er ung, og vi vet Jacob gjør stort sett som han vil og driter i ting som naturlover og fysikk. Hva om Samuel var en av de som bygde statuen, men gjorde opprør mot Jacob da han fant ut hvordan Jacob egentlig er? Som straff har Jacob gitt ham evig liv og sperret ham inne i hytten. Den eneste måten Samuel kan redde seg selv på er ved å drepe Jacob, men smart som Jacob er gjorde han noe slik at Samuel ikke kan drepe ham direkte? I stedet for å være en gud som Jacob er Samuel dermed bare ett av ofrene til Jacob. Et av mange, muligens. Grunnen til hvordan han kunne ta over kroppen til Locke er fordi han selv befant seg et sted mellom liv og død, og ikke helt bundet fast i tiden. Locke er død i nåtiden, men Samuel kan ha hentet ham fra fortiden og overtatt kroppen hans slik. Det gjør at det eksisterer to Locke'er i samme tidsrom. Tenk for eksempel på at Samuel/Locke er i fysisk form, og ergo ikke et spøkelse eller noe sånt. Det igjen gjør at Locke kan i teorien fortsatt leve, men sjelen hans / essensen hans / hva man nå kaller det er fanget i kroppen hans. Det er tross alt Lost vi snakker om. :p

 

Så er det jo stakkars Ben. Han har gått fra å være lederen av de slemme til å bli en patetisk liten brikke i et stort spill, og siste dråpen var "What about you?". Han klikket helt, drepte Jacob og ferdig med det. Eller? Neppe. Han som spiller Jacob vil ha en sentral rolle i en annen populær serie denne sesongen, så det er i grunnen en liten sjanse for at han får tid til å spille Jacob noe særlig. Spørsmålet er om han trenger det. Ben har vært lederen for The Others lenge, som sagt, og vi vet han har fulgt Jacob slavisk siden lenge før flyet kræsjet. (btw har vi noen gang fått vite hvordan han ble introdusert for Jacob i første omgang?) Jacob ble tilsynelatende drept, men husk at Samuel overtok kroppen til Locke. Om teorien min stemmer og Locke fortsatt er i live inne der et sted kan Samuel overta kroppen til levende mennesker. Det vil nok bety at Jacob selvsagt også kan gjøre det, så hva om han tar over kroppen til Ben? I stedet for å la Ben gå fra leder til ubetydelig brikke vil han gå fra leder til gud. I stedet for å tilbe Jacob vil han bli Jacob, noe som på et merkelig vis vil være helt naturlig i Lost-universet på samme måte som Locke ble lederen av The Others og endelig fikk vite hemmelighetene til øyen han tilba. På et vis betyr det at alle får de høyeste ønskene sine oppfylt, selv om det ikke alltid er en bra ting (og de ikke alltid vet selv at de ønsker det). Rose og Bernhard fikk jo leve i fred, Michael og Walt forlot øyen, Hurley fant et digert matlager, Miles ble kjent med faren sin og så videre.

 

Når det gjelder plottet for neste sesong er det litt vagt. Vi vet det er siste sesong, så de må løse opp de aller fleste løse trådene. Noen kan forbli uløst for å gi oss noe å tenke på og pga tidspress, men likevel. Det gjør at de må endelig få forlate øyen for godt eller bli der (frivillig) for godt, avhengig om de gir oss en lykkelig slutt eller ikke. Vi må få klarhet i hva Jacob og Samuel er, hva røykmonsteret er, hva templet er, hvem som bygde statuen og hvorfor, hvordan den ble ødelagt og så videre. Mye tid vil gå med til å løse opp slikt, så som sagt er det vanskelig å tenke ut et plott her i tillegg. Men når det er sagt vet vi at folkene på øyen er i fare (ellers hadde de ikke trengt noen "til å redde oss alle"...), og jeg har en sterk mistanke om at Jacob og Samuel er innblandet. Vi hadde først de overlevende mot the others, så the other mot folkene på skipet. Det er bare naturlig vi nå har de overlevende mot nykommerne med kassen. Noen blir på lag med Jacob, de andre på lag med Samuel. Enten det, ellers vil alle bli sendt tilbake i tid til da statuen ble bygd og bli nødt til å sloss mot de som bygde den og hersker over øyen nå. Problemet med den teorien er at jeg mener jeg leste et sted at de er ferdige med tidsreiser nå (det var plottet i femte sesong), men kanskje de bare mente at alle er i fortiden nå uten mulighet til å komme seg tilbake. Vi får se.

 

Uansett vil nok det bli en helvetes siste sesong, for å si det mildt. Det er bare å benke seg foran TVen og kose seg når de starter opp igjen. :)

 

Lenke til kommentar

Kjipt hvis den skal legges ned, men alt utenom nyhetene på forsiden er utdatert og en smule rotete. Men nyhetene er kjekke å ha :) Av en eller annen grunn er det bare LN jeg har klart å sjekke regelmessig etter nyheter.

Men jeg forstår at det ikke er så gøy å fortsette hvis det ikke lønner seg penge/besøksmessig

Lenke til kommentar

Det som er viktig med å drive en slik side er å kunne lage nye nyheter selv om det er pause i serien/mellom episodene. Dette må gjøres slik at personer som besøker siden blir vandt med at det kommer noe nytt veldig ofte - noe som gjør at man sjekker siden oftere enn hver onsdag f.eks.

 

En annen ting med den siden(er ikke/har aldri vært en aktiv bruker av nettstedet) er jo all den unødvendig infoen. Alle som vet hva Lost er, kan finne mer informasjon på lost-pedia. Det er ikke nødvendig å ha så mange punkt på meny-en. Få ned antallet meny-knapper; og heller forstørr meny-en.

 

IMO.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...