Gå til innhold

Installering av Ubuntu - feil.. [LØST]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Det er "Buffer I/O error" og ikke "Buffer 1/0 error", altså bokstavene I og O og ikke tallene 1 og 0 (I/O står for input/output). Et kjapt søk på google gir deg noen muligheter til finne løsningen på problemet.

 

En mulighet er at cdrom-spilleren ikke liker den cd-en du har brent. Det du kan prøve da, er å brenne en ny kopi på lavest mulig hastighet (f.eks. 1x).

 

En annen ting du kan prøve er (som nevnt tidligere) en annen LiveCD-distro.

 

Det hadde heller ikke vært så dumt om du kom med litt mer info om den bærbare pc-en din. F.eks. om hvor gammel den er.

Lenke til kommentar

Har ingen grunn til å tro at hdd ikke er OK. Har nettopp kjørt windows på den, og jeg er sikker på at det funker fint å installere xp på den igjen. Men det vil jeg jo ikke, hence avinstalleringen. Knoppix fungerer fint, starter som det skal. Det eneste jeg vet jeg har problemer med, er batteriet. Men funker fint om jeg går på strøm. Har også prøvd å formatere med forskjellige filsystemer. Er det viktig at riktig filsystem allerede eksisterer, eller vil installeringen ta seg av dette?

 

Vet liksom ikke hva mer jeg kan si...:s

Lenke til kommentar

Oops, merka ikke det var kommet to nye poster på side nr. 2.

 

Jeg har prøvd Knoppix live CD, og det fungerer fint, ingen problemer her.

 

Jeg har ikke fått installert ubuntu, dette skjer når jeg putter i cd-en. Jeg kommer inn til boot menyen hvor jeg kan velve mellom bla. "run or install ubuntu" og "help" og litt sånnt forskjellig.

 

Jeg kan også prøve å brenne enda en ny cd på lavest hastighet, selv om jeg har brent tre allerede + at knoppix og en annen bootCD fungerte fint på høy hastighet.

 

Bærbare min

Dette er en dell inspiron 8600

Pentium 1.7 M

1024 pc2700 ram

radeon 9600turbu

80GB hitachi hdd 5200rpm

dvdbrenner/cdbrenner

wifi a/b/g

konge skjerm, WUXGA

 

Noe mer dere vil vite?

 

EDIT: Jeg har også prøvd å laste ned en ny versjon (fra internet) av ubuntu. Altså fra en annen mirror, uten hell.

 

Den versjonen jeg har lastet ned fra ubuntus sider er: ubuntu-6.06.1-desktop-i386.iso

Endret av w3p
Lenke til kommentar

OPPDATERING:

Etter å ha brent 4 forskjellige versjoner, bestemte jeg meg for å kjøre ned hastigheten og bruke "disc-at-once" i stedet for "track-at-once". Og nå ser det ut som alt fungerer, installasjonsprogrammet har i hvert fall kommet mye lenger enn sist gang uten feilmeldinger så langt.

 

Tror dere det funket nå fordi jeg kjørte ned hastigheten, eller fordi jeg valgte disc-at-once funksjonen? Er ikke forskjellen mellom disse to kun det at track-at-once adder mellomrom mellom sanger å sånn (2 sec), mens disc-at-once ikke gjør det?

 

EDIT: ...men installasjonen stoppa alikevel midt inni et sted. Bare svart skjerm, null respons. Får vel prøve et par ganger å se hva som skjer... Ingen feilmeldinger denne gangen i hvert fall..

 

EDIT2:

Står at den installerer forskjellige ting - hvit tekst på svart bakrunn. De fleste er OK, men så står det cannot enable RNG, aborting. Så fortsetter den å installere ting som den skrive OK på, så står det noe om (vanskelig å se fordi det gikk veldig fort før skjermen ble svart) "installing printers...linux...". Rett etter dette blir altså skjermen svart...

Endret av w3p
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...