Gå til innhold

Ny AMD-maskin


Nuffern

Anbefalte innlegg

Er du sikker på at ikke shutoff temp er satt til 60 grader i BIOS?

 

En kamerat av meg hadde tilsynelatende det samme problemet med en XP1800+, tempen på den steg og steg til den til slutt nådde shutoff temp. I det tilfellet var CPU-viften satt på feil vei (en GlacialTech vifte tror jeg).

 

Jeg synes idle tempen din virker noe høy. Jeg kjører sjøl en XP2000+ med en GlacialTech Igloo2320Pro og ligger rundt 45 grader idle.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jawisa:

 

Jeg har også en XP2000+ med Glacialtech Igloo 2320(ikke pro). Har idle-temp på ca 52-55 grader, dette er vel også litt høyt (?) Kan det være så stor forskjell mellom CPU-viftene ?

 

Har tenkt å prøve å sette ned Vcore når jeg kommer hjem fra 1,750 til 1,700. Jeg har ingen problem med ustabilt system, men det er vel ikke sunt med så høy temp over tid kanskje ?

Lenke til kommentar

Nytt kabinett og psu - men akk..

 

Kjøpte meg et Cheiftec Matrix Miditower idag med 360w psu, samt en ekstra enermax-vifte som jeg satte inn bak i kabinettet i tillegg til den gamle som jeg satte foran. Kabinettet er betydelig større enn den gamle aopen-boksen. Overraskelsen kom fort. Det viste seg å bli varmere med det nye kabinettet, selv om det er større og med en ekstra vifte. Temperaturen steg med ca 2 grader. Tror allikevel at vi kan utelukke temperaturen som feilkilden. Den skal dessuten ikke skru seg av før 70 grader (bios)/ 77 grader (PC Probe). PSU kan vi vel også glemme som feilkilde, ettersom at systemet er like ustabilt med det nye.

 

Prøvde å kjøre Burn-in Wizard i Sandra (SiSoftware). Klarte å kjøre alle testene uten problemer bortsett fra én - nemlig "CPU Multi-Media Benchmark". Alle minnetestene osv. gikk fint. Har ikke prøvd å kjøre testene mer enn et par ganger. Kræsjer allikevel alltid på "CPU Multi-Media Benchmark". Kan det ha noe med cpu å gjøre, eller kan det til og med ha noe med grafikkortet å gjøre?

 

Personlig tror jeg det kan være minnet som skaper konflikter, men ærlig talt så aner jeg ikke. Kjører alt på "normal settings", og har vært snill gutt. Vcoren står på auto (altså 1,75v).. kanskje jeg skulle ha prøvd å sette den ned manuelt?

 

Tenkte jeg skulle reinstallere XP for n'te gang også, og kjøre en *helt* clean maskin. Akk.. noen som vil selge meg en billig P4-maskin?? :wink:

 

PS. Har kun én rambrikke inne.

 

Edit: PS.

_________________

c64.jpg

 

[ Denne Melding var redigert av: Nuffern på 2002-11-01 00:32 ]

Lenke til kommentar

Blir stadig mer og mer overrasket jeg..

 

Gikk inn på AMDs nettsider for å finne ut av vcoren på min "Athlon XP 2000"-cpu. Der sto det at den skulle kjøres på enten 1,60 eller 1,65. Linken til artikkelen finner dere her (pdf).

 

I bios-en min er den automatisk satt til 1,75. Skal jeg manuelt justere den har jeg ingen mulighet til å sette den ned, men KUN opp!! Går opp til 1,850 med intervaler på 0,025. Hvordan kan det ha seg at ASUS lager hk som ikke følger retningslinjene til AMD? Ble mildt sagt forbauset! Må da være mulig til å justere ned vcoren til det som er oppgitt av AMD?

 

Takker for all hjelpen så langt forresten! :smile:

_________________

c64.jpg

 

[ Denne Melding var redigert av: Nuffern på 2002-11-01 01:56 ]

Lenke til kommentar

Hei.

 

Jeg prøver ikke å gjøre meg upopulær her og det kan hende jeg blir tatt for å banne i kirka, men det virker som om PSU og varmeutvikling ofte er AMD "fanboyens" store flukt fra virkeligheten.

 

Min erfaring med AMD i forbindelse med VIA chipset er at dette rett og slett bare er sjansespill.... kanskje CPUen er mer stabilt med en nforce(2) chipset.... ikke vet jeg. Gidder ikke prøve heller.

 

Min maskin idag er forresten en Athlon med VIA chipset...... Bortforklaring av mine lignende problemer, endte med dobbel så stor PSU og maxitower...........

 

Resultat: Ingen endring!

 

Ønsker deg naturligvis lykke til videre.

 

Eric

 

PS! Har hørt at AMD CPU kan være ganske temperaturfølsom og at det kan være et tips å ta av CPU vifte, rense, legge på tynnere lag med goop for så å sette på igjen. Dette skal visstnok ha hjulpet et par stykker.

Lenke til kommentar

Quote:


Gikk inn på AMDs nettsider for å finne ut av vcoren på min "Athlon XP 2000"-cpu. Der sto det at den skulle kjøres på enten 1,60 eller 1,65.


-------------------


I bios-en min er den automatisk satt til 1,75.


 

Jeg tror at de helt nye XP2000-cpu'ene er/blir basert på thoroughbred-a, og vil dermed bruke 1,6.

Du har antagerligvis en eldre (mer enn noen uker gammel) cpu og skal da kjøres med 1,75.

 

Men man pleier å ha muligheten til å kjøre med lavere spenning allikevel, ihvertfall har jeg mulighet for dette på mitt Epox-kort.

Kanskje en oppdatert bios kan gi deg muligheten til å "underklokke" spenningen?

Lenke til kommentar

Tok i går en skikkelig opprydding i kabinettet, flyttet begge hdd'ene i "toppetasjen", samt ryddet IDE-kabler osv slik at de ikke sperret for luftinntak i front av kabinettet.

 

Dette i tillegg til at jeg justerte ned Vcore fra 1,750 - 1,770 til ca 1,700 - 1,722. Det hjalp, nå har jeg "bare" ca 62 grader etter 3dmark/UT2003 istedet for ca 67 grader tidligere. Men hvis jeg skal få temp'n ytterligere ned må jeg vel kjøpe meg nytt kabinett/flere kabinettvifter/bedre CPU-kjøler.

 

Synes fortsatt at CPU er altfor varm ! :smile:

 

p.s. Kan også nevne at jeg fikk ca 500 flere poeng i 3dmark etter dette. Spør ikke meg hvorfor :smile:

 

<font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: Lef på 2002-11-01 08:44 ]</font>

 

[ Denne Melding var redigert av: Lef på 2002-11-01 08:45 ]

Lenke til kommentar

Maskina er fremdeles ekstremt ustabil. Kan praktisk talt ikke gjøre noe på den uten at den enten rebooter, programmer kræsjer eller låser seg. Har hengt meg litt opp i at den rebooter hver gang jeg kjører CPU Multi-Media Benchmark i Sisoftware Sandra. Hva kan det tyde på egentlig?

 

Ingen med over normal hardware-kompetanse her som kan hjelpe meg? Lei av den evige psu-debatten. Er utrolig surt å ha brukt 7000kr på en maskin som er ubrukelig! Ingen andre forbrukere enn dataforbrukere som hadde godtatt noe slikt (tror jeg da).

 

Vuderer å få byttet rambrikka mot et annet merke for å utelukke det som feilkilde, men hva tror dere er sjansen for å få byttet den når den er 1 1/2 måned gammel? Kjøpte den hos PCmax sammen med skjermkortet og cpuen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...