Geir M Skrevet 20. september 2006 Del Skrevet 20. september 2006 Her kan dere poste deres favorittretter som inneholder egg. Kan være alt fra omelett til eggerøre etc. Eneste jeg stiller som krav er at egg er en sentral ingrediens. Lenke til kommentar
JacEr Skrevet 20. september 2006 Del Skrevet 20. september 2006 Sikkert mye godt på egg.nos oppskriftssider, personlig er jeg litt for enkel, og det blir stort sett skinke/tomat/ost-ommeletter. Bløtkokt egg til frokost er også godt, men det blir stort sett bare i helgene. Lenke til kommentar
Rippey Skrevet 20. september 2006 Del Skrevet 20. september 2006 Eggedosis! Neida. Lag sjokoladekake eller cowboy-middag (egg, bacon, tomatbønner og pølse). Lenke til kommentar
V?rbris Skrevet 20. september 2006 Del Skrevet 20. september 2006 (endret) EGGRETTER Egg fritt Bordelaise - Oeuf frits Bordelaise. Stekt egg anrettes på stekt tomat ( skiver ) garneres med ristet Stensopp hakket sjalottløk og hakket Persille. Forloren egg a`l`Alsacienne - Oeufs poche`s a`l`Alsacienne. Kokt egg anrettes på gjærkål, garneres med en skive kokt skinke og en ring brun saus. Kald egg Continental - Oeufs froids Continental. Egg anrettes på halve Tomater som er dynket med Vinaigrettesaus, dekkes med Majones, små strimler med Skinke ristet i smør strøes over. Vinaigrettesaus - Sauce Vinaigrette. Hakket Løk og Persille, Kjørvel og Karse, olje, Edikk, salt og pepper. Omelett Bonne Femme - Omelette Bonne Femme. Lages med oppskåren Sjampinjong, flesketerninger og løk stekt i smør. Speilegg Florentine - Ouefs au plat Florentine. Freset spinatblad has på fat- (stålfat eller ildfast smurt ) eggene has på, reven ost strøes over, stekes i ovn. Kald saus med egg Tartarsaus - Sauce Tartare. 1. Hardkokte eggeplommer knuses og arbeides med olje. edikk has i litt etter litt som til en majones, hakket gressløk og løk has i. 2. Majones, blandes med kulturmelk, hakket løk, gressløk, kraft av sylteagurk, sitronsaft. Varm saus med egg. Be`rnaisesaus - Sauce Be`rnaise. Hakket sjalottløk, knust pepper, estragon og kjørvel kokes inn i edikk, avkjøles noe, eggeplommer has i, piskes på svak varme ( i vannbad ) til det blir en krem, da tilsettes smeltet smør som piskes i litt etter litt, saltes og krydres, siles, hakket estragon og kjørvel has i.Sausen skal være meget tykk. ( Kan tilsettes litt rørt smørsaus ). NB! Smøret som helles i litt etter litt SKAL være klaret smør, dvs oppvarmet på svak varme, kun det som er klart og fint skal siles av og brukes, IKKE bunnfallet som inneholder salt osv. Blir det for varmt i vannbadet kan sausen sprekke, det finnes noen få muligheter for å rette på dette, men er en forsiktig og ikke heller smøret for raskt i, ( Tynn stråle ), så går det som regel bra. Bondeomelett Her brukes rester som kuttede kokte poteter,kokte gulrøtter, løk, purreløk, kuttede tomater, skinke, rester av stek, pent kuttet, fylles i ildfast form ( men la det være plass til eggerøren ), eller stålform smurt, gjerne store kakeformer. Vanlig eggerøresmete lages, salt kan erstattes med buljong, dette helles over de oppkuttede rester i formen settes inn i stekeovn, gjerne i vannbad, ferdig når det har en fast konsistens i kjernen. Skjæres opp i fine skiver, pyntes med tomat og grønt. For den som har fisk til overs kan det også brukes istede for kjøtt, pyntes da gjerne med blåskjell, reker, krepsehaler og krabbekjøtt. Endret 21. september 2006 av ulfjoh01 Lenke til kommentar
yuo are smart Skrevet 21. september 2006 Del Skrevet 21. september 2006 Speilegg. That's all you need to know Lenke til kommentar
iChristian Skrevet 21. september 2006 Del Skrevet 21. september 2006 Så trådstarter, hva er din favorittrett? Lenke til kommentar
Krankemot Skrevet 21. september 2006 Del Skrevet 21. september 2006 Arme riddere: Ta loffskiver og dypp i pisket egg og melk sammen med et krydder jeg ikke husker. La de trekke litt, og stek de i panna, spis de varme med syltetøy <3 Lenke til kommentar
Smirnoff Skrevet 21. september 2006 Del Skrevet 21. september 2006 (endret) Spansk tortilla. Spiste det ofte som barn da jeg bodde i Spania, lærte meg å lage den da jeg flyttet tilbake til Norge. Trenger bare egg, litt salt, løk (og gjerne hvitløk) og skivede poteter. Stek poteter og løk og bland med eggene som du pisket før. Stek først på den ene siden, så snur du omeletten helt vha en tallerken og steker på den andre siden. Liker den best helt avkjølt, men spis den gjerne varm også. Endret 21. september 2006 av Smirnoff Lenke til kommentar
Wheeljack Skrevet 21. september 2006 Del Skrevet 21. september 2006 (endret) Jeg skal ha egg til middag i dag etter å ha lest den tråden her. Får prøve noe annet enn det jeg vanligvis bruker egg til. Har noen tips jeg og (bortsett fra det opplagte speilegg): Firkantegg Utroolig enkelt, men litt annerledes alikevel. Bruk helst firkanta loff/brød. Skjær ut en passende firkant i midten av brødet. Dette mauler du mens legger skivene i panna og kakker et egg oppi det firkanta hullet. Freses til det er passende godt stekt. Pølser, egg og brød Like simpel, posta denne under Din Beste 5-minutters rett også. Hakk opp røkte kjøttpølser i små terninger som du freser i panna på svak varme. Hell så disse utover et par skiver med/uten smør. Så speiler du egg etter hvor sulten du er og legger så disse oppå. Enkelt, fort og ikke minst godt. Pytt-I-Panne med egg Nesten selvforklarende, men for ordens skyld. Stek opp ei pose Pytt-I-Panne (jeg holder Findus som min favoritt). Speil et par egg og ha oppå. Endret 21. september 2006 av Gurglemuffin Lenke til kommentar
pengegaute Skrevet 22. september 2006 Del Skrevet 22. september 2006 1 Speilegg oppå en hamburger/biff eller annet kjøttstykke. Enkel og grei rett som ser pen ut også. Fikk det på en restaurant i Portugal som bare hadde meny på Portugisisk, visste ikke helt hva jeg bestilte og ble positivt overrasket. Lenke til kommentar
Patrick de Maar Skrevet 22. september 2006 Del Skrevet 22. september 2006 Arme riddere: Ta loffskiver og dypp i pisket egg og melk sammen med et krydder jeg ikke husker. La de trekke litt, og stek de i panna, spis de varme med syltetøy <3 6906567[/snapback] Kardemomme om jeg ikke tar feil. Lenke til kommentar
Geir M Skrevet 25. september 2006 Forfatter Del Skrevet 25. september 2006 Så trådstarter, hva er din favorittrett? 6906561[/snapback] For å være helt ærlig er det lenge siden jeg har spist noe med egg, som ikke er vanlig kokt egg, stekt egg, eller omelett. Litt derfor jeg laget tråden. Omelett er digg selvsagt, men blir mest stekt egg. Kjapt å lage på morgenen, og greit hvis man skal spise litt store mengder :!: Lenke til kommentar
Der Kommissar Skrevet 25. september 2006 Del Skrevet 25. september 2006 Mmm, speil"egg". Lenke til kommentar
BeachDumb Skrevet 25. september 2006 Del Skrevet 25. september 2006 Akkurat nå spiser jeg faktisk egg på en pizza Ristorante, prikker over i-en Nudler med egg er også en slager, bare hell oppi et egg mens det koker. Helst bør man vispe egget, man kan også eventuelt tilsette krydderier som salt, pepper, chili, urter osv.. Anbefales! Ellers liker jeg karbonadesmørbrød med egg, eggerøre. Arme riddere og firkant egg kan lages samtidig Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 25. september 2006 Del Skrevet 25. september 2006 I en kokebok jeg har er det en god omelettoppskrift: Champignon-omelett. Man tager masse champignon og kutter i biter. Fres soppen i panna mens du pisker opp eggene til omeletten. Tilsett ørlite grann tabasco i eggeblandingen. Stek. Dette fungerer selvsagt uhyre dårlig hvis du ikke er glad i sopp. Lenke til kommentar
ChristR Skrevet 25. september 2006 Del Skrevet 25. september 2006 Enkelt og godt; Kylling, ris og egg, med chilisaus. Eggehakk er også en favoritt. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-U4NJ3Omm Skrevet 26. september 2006 Del Skrevet 26. september 2006 Fersk pariserloff med smør og varm eggerøre Egg er jo også godt i tomatsuppa Lenke til kommentar
Hattifnatt Skrevet 26. september 2006 Del Skrevet 26. september 2006 Eggerøre med ostebiter i Arme riddere av egg, kanel, kardemomme og melk som stekes på panna er snadder! Med sukker på etterpå da så klart Lenke til kommentar
Gjest Slettet+432 Skrevet 29. september 2006 Del Skrevet 29. september 2006 Mmm, speil"egg". 6939199[/snapback] æsj æsj æsj nå ble jeg kvalm! for en syk pervo!! omelett med ost, purreløk og bacon/skinkebiter er digg.. har du noen tacorester så sleng i kjøttdeig.. faktisk ganske godt det også Lenke til kommentar
Neophus Skrevet 5. oktober 2006 Del Skrevet 5. oktober 2006 Stekt ris med egg, skinke/kylling og grønnsaker. Oppskriften har den lokale kinarestauranten min. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå