Gå til innhold

Å programmere for linux


Anbefalte innlegg

Jeg skal om en stund begynne å programmere en sak for linux. Men foreløpig har jeg kun holdt meg i windows, og forsåvidt drivdes jeg der. Men man kan jo ikke være låst der, og nå er jeg altså nødt til, på grunn av en oppgave, å sette meg inn i linux. Like greit at jeg ble nødt til det først som sist egentlig... men altså, heregoes:

 

I windows har jeg programmert C++ og Java og C# og litt diverse. Java har jeg brukt litt diverse til egentlig, men NetBeans er vel en av de. Til C++ og C# har det gått i MS Visual Studio. 2005 er vel siste. Og jeg har mildt sagt trivdes godt i de :)

 

Men så.. Hva gjør man i linux? har innstallert Fedora, og så lenge en holder seg til ferdig innstallerte programmer og surring i menyer og så vidt innom settings og slikt, så virker det meget overkommelig faktisk. Nesten litt imponert egentlig :) Men hva bruker man til å programmere der? Finnes det noe godt linux alternativ til MS Visual Studo for eksempel? eller holder man på i notisblokk og manuellkompilerer å greier? :ermm:

 

Så altså: Hva programmerer folk i? Noen som har noen gode greie guider til å få en i gang i linux? Sånn, litt basic console saker og slikt for eksempel.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Men så.. Hva gjør man i linux? har innstallert Fedora, og så lenge en holder seg til ferdig innstallerte programmer og surring i menyer og så vidt innom settings og slikt, så virker det meget overkommelig faktisk. Nesten litt imponert egentlig :) Men hva bruker man til å programmere der? Finnes det noe godt linux alternativ til MS Visual Studo for eksempel? eller holder man på i notisblokk og manuellkompilerer å greier?  :ermm:

 

Så altså: Hva programmerer folk i? Noen som har noen gode greie guider til å få en i gang i linux? Sånn, litt basic console saker og slikt for eksempel.

6890459[/snapback]

 

Java fungerer utmerket på Linux også :), så hvis det du skal gjøre egner seg for Java er det en mulighet. Mono er et C# miljø for Linux, aldri sett på det men antar de ligger litt etter Microsoft. Både Eclipse og Netbeans har plugins for C/C++.

 

Lenge siden jeg har installert Netbeans på Linux, men det var rimelig kurrant da, så jeg vil ikke tro at det er værre nå. The Linux Documentation Project har howto'er for det meste (kanskje litt i vel myei starten). Ellers gir et velrettet Google søk svar på mye.

Lenke til kommentar

Om vi tar utgangspunkt i at du kun er interessert i språkene C/C++, Java og C# finnes det massevis av muligheter til å lage portable programmer her.

 

C/C++:

* Bytt fra Visual C++ til GCC. GCC fungerer "overalt". Windows-porten av GCC kalles MinGW.

* Begynn å bruk et portabelt build-verktøy som Scons. (man duller ikke rundt og rekompilerer filer manuellt under Linux nei)

* Bruk en hvilken som helst editor. Mange bruker Emacs og VIM. Kall build-verktøyet (scons) fra disse v.h.a. en snarveitast som eksekverer scons.

* Bruk GDB og DDD til debugging.

 

edit: sjekk her for litt info om hvordan man kommer i gang med mingw under win32: https://www.diskusjon.no/index.php?act=ST&f...dpost&p=6891892

 

Tror du kommer til å bli overrasket her også (eller egentlig bør man vel ikke bli det med tanke på hvilke typer mennesker som jobber med/i Linux); for det er når det gjelder utvikling og programmering Linux virkelig skinner.

 

C#:

Her er det begrenset hvor mye jeg vet, men siden Mono fungerer både under Linux og Win32 ville jeg byttet fra å bruke Microsoft sin implementasjon av .NET til å bruke Mono sin implementasjon av .NET på begge platformene. Omtrent på samme vis som med C/C++ over altså.

 

Java:

Vel, Java er vel greit?

 

---

 

Tror jeg må ha noe mer info angående hva du vil videre før jeg eventuellt kommer med noen flere tips med "mat på beinet". :)

Endret av lnostdal
Lenke til kommentar

Dersom du ikke oensker aa bruke java, har nesten samtlige linux kloner gcc installert.

Dette er gnu sin c, c++, fortran og andre kompilator. Skriv program i din favoritt

editor og kompiler med gcc, gfortran/g77, g++ ...

 

Dersom du vil skrive store programmer trenger du gjerne en Makefile, men for

smaa programmer er det nok aa gjoere:

> gcc -o minfil minfil.c -lm (for .c program)

 

Jan Kaare

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Denne tråden stenges for opprydning. Trådstarter var ikke ute etter en flamewar, person- eller plattform-krangel. Han ville bare vite hvor en stakkars Windows-utvikler skal begynne hen for å komme igang på Linux.

 

De tre første svarerne klarte å holde seg til topic, men så sklei det ut. Her ryker nok en masse poster, og så får vi se på reaksjonene. Det gjelder både de som troller og de som mater trollene. Som nettiketten sier:

 

Jeg har oppdaget brudd på retningslinjene. Hva gjør jeg?

 

Det du i alle fall ikke skal gjøre er å svare i den tråden der hvor regelbruddet er. Dette vil kun gi tråden unødvendig oppmerksomhet. Og du vil selv bli regelbryter dersom du poster informasjon i tråden som ikke er i samsvar med hva den egentlig handler om. Hvis du ser et regelbrudd skal du først og fremst bruke funksjonen "Rapporter" i forumet.

 

Edit: I tilllegg ble tråden bumpet for å starte krangelen...

 

Ikke at det er så relevant, men denne moderator skrev sitt første program for 33 år siden, og har jobbet som programmerer i ca 20 år. Med enkelte unntak har jeg ikke opplevd slike plattformkriger siden Mac/Windows krigene i gode gamle dager. Her kan vi klare oss uten slikt tull!

 

Edit: Da er tråden åpnet igjen. Denne posten kan tjene som en autorisert bump, i tilfelle noen føler for å gi trådstarter saklige svar på det han spør om.

 

Edit: En post er lagt tilbake igjen. De andre forblir slettet.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...