Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Hvordan bli bedre på prøver?


DNA

Anbefalte innlegg

Vel jeg øver/leser mye til prøver og skjønner alt vi har om før prøven, men når vi kommer på prøven så får jeg hjerneteppe, husker lite osv. Er veldig plagende fordi karakteren min blir ganske mye dårligere av dette, f.eks matteprøven vi fikk i dag fikk jeg 3 på som jeg egentlig kunne lett fått en 4+ på.

 

Noen som vet hvordan man ungår hjerne teppe og husker stoffet bedre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjøp deg en klisterhjerne.

 

Neida. Det er viktig å ha metodene inne, ikke bare skjønne dem (slik som Endre sier her oppe). Derfor er det vel så vidt jeg har erfart, akkurat når det gjelder matte, bare repetisjon, repetisjon og repetisjon som gjelder (så lenge du går i 10. og ikke får lov til å bruke regelbok, så vidt jeg skjønner).

 

Det jeg gjorde før prøver i gamle dager (jada, gammel og grå blitt :wee:) var å få noen til å spørre meg repetisjonsspørsmål fra lærebøkene. Fikk for det meste 4-5-6, og jeg brukte skippertaksmetoden intensivt - så det er egentlig bare å finne en metode som fungerer for deg, og du skal se du husker saker og ting.

Lenke til kommentar

Det er kanskje ikke så veldig nyttig for matte akkurat, men jeg tenkte jeg skulle slå et slag for Mind Maps - en annerledes huskelapp.

 

En introduksjon finnes her og her.

 

Hvis du googler etter "Mind maps" får du 40 mill. treff ...

 

(På norsk kalles det av og til for tankekart.)

 

Bare det å arbeide med å lage "tankekartet" gjør at det du har lest "setter seg" bedre i hjernen. Og så er den som nevnt en effektiv huskelapp.

 

Det finnes også SW for å lage Mind Maps. FreeMind hadde jeg aldri hørt om før jeg fant det nå, men det har jo en hyggelig pris, så det kan vel være verdt et forsøk.

Lenke til kommentar

Det kan høres litt merkelig ut, men kanskje det kan hjelpe å ikke tenke så voldsomt på prøven rett i forkant, altså ikke sitte med nesa i boka rett før du skal inn i klasserommet. Det å slappe av litt, kan være veldig kjekt (Såvidt jeg har forstått, har du kun problemer med at du glemmer ting når du har prøven foran deg, og i utgangspunktet kan ting).

 

Selv orker jeg ikke tanken på superavanserte studieteknikker, å lese stoff mange ganger, og øve til du kan det, er fremdeles det beste.

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

I matte tror jeg det er veldig viktig å sette seg inn i alle uttrykk som blir brukt i spørsmålene. Det kan hende du kan et spørsmål , men blir stressa og ikke skjønner oppgaven fordi de bruker en uvanlig formelering. Det har i vertfall skjed med meg flere ganger.

 

For hjerne teppe tror jeg ikke jeg er den rette å spøre, får det som regel selv xD

Endret av Oas3k
Lenke til kommentar

Tankekart fungerer ikke for meg, men de prøvene i 8. og 9. hvor jeg faktisk ville ha gode karakterer, (I 10. ga jeg faen i alt) så fungerte det å starte 2 dager før prøven og skrive sammendrag fra alt, 2 dager før, og dagen før brukte jeg til å se for meg spørsmål bare nazilæreren vår kunne finne på. Enkelte personer tok jeg for meg, og så for meg at læreren spurte "Skriv det du vet om Voltaire".

 

Man må selfølgelig vite litt hva som er viktig, og når du eser så kommer du kanskje over spesielle ting, som "Den gyldne regel" og da er det bare å huske hvem som sa den først, når, og hva det er.

Lenke til kommentar
Det hjelpre ikke å kunne stoffet, du må kunne bruke det. Som min gode naturfaglærer Thor Heyerdahl Jr. sa:

 

"Kan du sitere læreboka holder det til en svak firer, kanskje."

6888290[/snapback]

Reproduksjon skal vel ikke holde til mer enn en svak toer.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Please folkens, det heter jernteppe! :-D

 

Mitt tips er - foruten å jobbe jevnt med stoffet og lese leksene dine så du kjenner til stoffet før prøven nærmer seg - å starte tre dager før prøven. Sett at du har et pensum på 70 sider, kan du lese halvparten på dag 1. På dag 2 leser du resten, og alt om igjen. På sise dagen leser du så mye du føler behov for (alt fra en gang til så mange ganger du orker). Når du leser prøver du å huske hva som kommer før du leser det, så du på en måte tvinger deg selv til å huske ting (og sjekke om du faktisk kan det, eller om du bare leser vilt).

Lenke til kommentar

Jeg har alltid lest stoffet på senga kvelden før prøvene. Har faktisk godt veldig bra med meg. Grunnen er vel at jeg følger veldig godt med i timene og tar gode notater.

Men skal gjøre det bedre neste år. Har funnet noen sider som kan være til hjelp.

 

http://www.wikihow.com/Ace-Your-Next-Test

http://www.wikihow.com/Create-Good-Study-Habits-for-Exams

 

Study ahead of time. Don't put it off until the last minute. If you hold off until the night before or, even worse, that morning, you're less likely to retain all of the material because of stress.

 

Prepare for pop quizzes. Read the material (even though you may not want to) for 15 minutes every night - just in case.

 

Take notes on the material. Focus on concepts, definitions, and formulas that you think will be on the test.

 

Ask your teacher for help. Do this both before and during the exam. Ask before the exam what you should focus on while studying. Perhaps he or she will give you a study packet. Or, during the exam if you don't understand a question in the test, ask your teacher to clarify.

 

Take deep breaths while you're taking the test. Stay calm and pace yourself. When you're relaxed, you can remember things more easily.

 

Change the test order if needed. You don't have to do the test in the order it is written. Work easy problems first to build your confidence and calm yourself down. When coming back to the tough questions, you will know you have at least made a decent grade, and you know how long you have left.

 

Have your test-taking materials ready. You're already nervous, so the last thing you want to do is panic if you can't find your pencil or pen.

 

Read the questions carefully. Read the questions at least twice, in case you missed something before. Don't rush. If possible, read the entire exam through before beginning to work. This will give you an idea of what is in store and will help you to manage your time better. It also prevents any nasty surprises with only a few minutes left.

 

Look over your answers thoroughly when you're done. Make sure you didn't make any mistakes. You might remember something more to add to the question as well.

Lenke til kommentar

denne metoden er gammel som gud vet hva, men den funker på meg:

 

-pugge

 

oxo er det litt smart å lage spørsmål i det kapitelet du skal ha prøve i. du får sikkert en del samme spørsmål fra lærern ;) så bare pugg på svarene og les litt bakgrunsstoff om kapitelet du skal ha prøve i. da er du som regel bra forberedt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...