Gå til innhold

Beste lydkort til Hjemmekino?


Anbefalte innlegg

Eg skal bruke pcen til avspilling dvd`er og filmer gennerelt. Og trenger da eit bra lydkort med TOS-link ut og som støtter alle formatene som kommer på filmer. Har lydkort med TOS-link no, men det har bare mulighet til å sende ut signaler i stereo (http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=304753)

 

Er derfor på utkikk etter rimelig lydkort med spdif (TOS-link) som støtter DD 5.1 lyd. Kva anbefaler folket?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser ikke ut til at noen av de der har toslink, Gnomiz

Men dette har det:

https://prisguiden.no/product.php?p...iew=productinfo

Til 1200 kroner.

Om den digitale utgangen støtter 6 kanaler vet jeg ikke sikkert, men jeg ville absolutt tro det.

Dette kortet er en middels modell i Creatives nye toppserie. Lydkvaliteten blir jo den samme siden det er digital overføring, men disse kortene støtter så godt som alt av ekstrafunksjoner (THX, DD og lignende mener jeg), og bruker minst maskinvare av alle på markedet.

Endret av watercool:)
Lenke til kommentar

Ingen av Creative sine kort, eller mange andre produsenter, støtter annet enn stereo på den digitale utgangen, hvis det ikke kommer direkte fra en DVD.

 

Har man f.eks. ett spill eller annen info som har surround så vil dette bli stereo via digital utgangen.

 

Skal du kun bruke digital utgangen til å avspille DVD-filmer så holder nok det innebygde lydkortet i massevis, skal du kjøre analogt så er oppgraderingen til ett dedikert lydkort verdt pengene.

Lenke til kommentar

Eg håpte jo på å komme billigst mulig ut av det, men vil samtidig ikkje kjøpe meg eit "greit nok" lydkort som ikkje har ALLE dei tingene eg ev. vil ønske seinere. Er ikkje heilt med på forskjellen mellom S/PDIF og TOS-link? Men når det gjelder prisklasse, så ser det ut som om at eg må være villig til å gå opp i mot 1200kr for å få eit bra kort?

Endret av ahoo
Lenke til kommentar
. Er ikkje heilt med på forskjellen mellom S/PDIF  og TOS-link?

6885632[/snapback]

 

S/PDIF er vel signal typen som sendes enten via optisk kabel, som generelt bruker en TOS-Link konnektor (alle forsterkere, DVD spillere og de fleste hovedkort har) eller coax-konnektoren.

 

Hvis du har coax-inngang på forsterkeren du skal bruke, så kan du like greit bruke den.

Lenke til kommentar

håhå, det tror jeg på! Skal ut i morgen å kjøpe kabler for å koble opp til hembio'n og prosjektor. Gleder meg også som en liten unge for jeg si :D

Men, hm... Lurer på om det er lurere av meg å kjøpe Coax i steden for optisk siden PC'n ikke kommer til å stå i kjellern hvor anlegget står, til vanlig. Optisk er jo litt mer følsomt og sårbar enn Coax. Noen som har noen tips egentlig?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...